Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniuje – startuolių kūrėjų, verslo atstovų ir investuotojų susibūrimas: pristatyta naujovė Lietuvoje

Antradienio vakarą į sostinės „Talent Garden Vilnius“ bendradarbystės erdvę rinkosi šalies verslo atstovai ir žinomi visuomenės veikėjai. Renginio metu pristatyta naujovė Lietuvoje – pirmasis šalyje startuolių valdybos narių tinklas, rašoma pranešime spaudai.

Renginys subūrė daugiau nei 150 svečių, tarp kurių – žinomi investuotojai, startuolių kūrėjai ir visuomenės veikėjai, rašoma pranešime spaudai.

„Naujovę inicijuojame, siekdami padėti startuoliams sukurti tvirtas valdymo struktūras, kurios leistų jiems sėkmingai plėstis“, – sako šias iniciatyvas pasiūliusios bendrovės „NGL“ vadovas Justinas Pašys, anksčiau vadovavęs Lietuvos verslo angelų tinklui „LitBAN“.

Vido Černiausko nuotr./Startuolių valdybos narių tinklo pristatymas
Vido Černiausko nuotr./Startuolių valdybos narių tinklo pristatymas

Jo teigimu, prie naujai įsteigto tinklo prisijungę nariai įgis išskirtinę prieigą prie pozicijų startuolių valdybose, taip pat turės daugiau galimybių užmegzti ryšius, dalintis gerosios valdysenos žiniomis ir sekti naujausias šio sektoriaus tendencijas.

Patariamosios startuolių valdybos yra valdymo organai, sudaryti iš asmenų, teikiančių strategines konsultacijas ir priežiūrą startuolių steigėjams bei valdymo komandoms. Pasak J.Pašio, šios valdybos padės formuoti startuolių įmonių kryptį, siūlys savo kompetencijas, priimant efektyvius sprendimus, bei atidarys duris į naujas rinkas bei klientus.

Iki šiol „NGL“ organizavo startuolių investicinius sindikatus ir verslo angelų mokymus, įmonė taip pat siūlo ir valdybos narių mokymus.

Sindikatas – tai privačių angelų investuotojų grupė, kuri sujungia savo finansinius išteklius ir kartu investuoja į ankstyvosios stadijos startuolius. Šis bendradarbiavimo būdas leidžia investuotojams pasidalyti pradinių investicijų rizikas ir naudą.

Fotogalerija:

„NGL“ vadovaujami angelų sindikatai vien šiais metais investavo į finansinių technologijų startuolį „Axiology“, sveikatingumo technologijų startuolį „Walk15“, kibernetinio saugumo sprendimų startuolį „CyberUpgrade“, darbuotojų naudų valdymo platformą vystantį startuolį MELP.

2023 metų pradžioje veiklą pradėjęs „NGL“ sėkmingai atliko 7 investicijas, per specialiai įsteigtas įmones daugiau nei 170 verslo angelų į startuolius jau investavo virš 2 mln. eurų.

Vido Černiausko nuotr./Startuolių valdybos narių tinklo pristatymas
Vido Černiausko nuotr./Startuolių valdybos narių tinklo pristatymas

Kaip rodo „Dealroom“ duomenys, Lietuvos startuolių ekosistema per pastaruosius kelerius metus įgavo pagreitį ir yra viena sparčiausiai augančių startuolių ekosistemų Vidurio ir Rytų Europoje. Šio sektoriaus vertė augo daugiau nei 7 kartus – nuo 1,9 iki 13,7 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius