Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Virtuvės mitų griovėjai“ milijardieriui Richardui Bransonui penkių patiekalų vakarienę Kaune patieks ant samanomis nukloto stalo

Dar praėjusiais metais pasklidusios kalbos apie britų milijardieriaus sero Richardo Bransono vizitą į Lietuvą skambėjo kaip mažai tikėtina svajonė. Tačiau jau visai netrukus, birželio 2-ąją, „Virgin“ imperijos įkūrėjas skaitys pranešimą lyderystės forume „Žalgirio“ arenoje Kaune, o pasaulinio garso verslininko ir bestselerių autoriaus skrandžiu patikėta rūpintis išradingiesiems „Virtuvės mitų griovėjams“, kurie ketina nustebinti lietuviška vakariene Kauno Rotušėje.
Martynas Praškevičius ir Ali Gadžijevas
Martynas Praškevičius ir Ali Gadžijevas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Likus kelioms dienoms iki R.Bransono vizito, antradienio pavakarę „Virtuvės mitų griovėjai“ – Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir Martynas Praškevičius – pakvietė žiniasklaidos atstovus į pristatymą, kuriame atskleidė, ką ir kaip patieks pasaulyje gerai žinomam svečiui „Gala“ vakarienės metu Kauno miesto Rotušėje.

„Serui R.Bransonui yra tekę valgyti visur, tačiau nesuklysiu pasakęs, kad niekada neteko valgyti miške. Žinome, kad šis vyras pats į mišką nekeliaus, todėl mes patys jam sukūrėme mišką ant stalo. Stalas bus papuoštas samanomis ir įvairiais gamtos augalais. Norėjome sukurti nuotaiką tarsi vakarienė vyktų gamtoje. Esame labai dėkingi suomių indų gamintojams, kurie mums parūpino indų specialiai šiai vakarienei už 70 tūkst. litų“, – pasakojo Alfas Ivanauskas.

Anot vakarienės organizatorių, stalas Kauno miesto širdyje bus dekoruojamas lietuviško miško tematika: samanomis, šakomis ir uogomis.

Pristatymo akimirka
Patiekalų pristatymo akimirka

„R.Bransonui bus patiekiami modernūs, tačiau lietuviški patiekalai. Norime panaudoti ir patiekti tai, ką randame Lietuvoje ir kuo galime pasidžiaugti. Tikimės parodyti, kad mūsų šalis garsi ne tik cepelinais ir bulviniais blynais, produktų čia yra labai daug ir įvairių“, – teigė Alfas.

„Džiaugiamės, kad buvome išrinkti patiekti vakarienę serui Richardui Bransonui, nes tai reiškia, kad žmonės mumis tiki. Mano, kad galime kažkuo nustebinti net visko mačiusius žmones“, – teigė A.Ivanauskas, kuris kartu su kolegomis jau ne kartą vaišino žinomus žmones. Jų patiekalų praėjusią vasarą teko paragauti ir Lietuvoje viešėjusiai Lady Gagai. Įvertinti serui R.Bransonui vakarienės meniu atvyko ir vienas iš „Forum One“ iniciatorių, verslininkas Vladas Lašas.

Penkių dalių vakarienė: serui Richardui Bransonui bus patiekti trijų rūšių užkandžiai, pagrindinis patiekalas ir desertas. Patiekalai bus derinami su trimis skirtingomis rūšimis vyno, kurį parinko kompanijos „Liviko“ gėrimų ekspertai: prancūzišku „La Grand Noir Chardonnay”, ispanišku „Bodega Aster 1 Reserva” ir čilietišku „Cono Sur Reserva Syrah”.

Pristatymo akimirka
Pristatymo akimirka

Vietoje įprasto aperityvo – šampano, svečiai bus pasitikti modernia jo alternatyva – gaiviu, sodos vandens burbuliukais prisodrintu kokteiliu „Grey Goose Le Fizz” su premium klasės degtine, pagardinta medumi, mėtos lapais ir citrina. Pasitikimo užkandis – visiems žinomas, stilingai patiektas šviežias agurkėlis ir pirmojo sodo medus.

Pirmasis garbingiems svečiams patiekiamas užkandis – vyšnių dūmuose rūkytas ungurys su įvairių spalvų burokėliais, anties tryniu, krienų putomis, žolelių aliejumi ir juodos duonos traškučiais. Karštam užkandžiui svečiai ragaus troškintos veršienos žandenomis su kvietinėmis kruopomis, miško grybais, salierų putėsiais ir skrudintomis samanomis.

Ypatingiausias iš visų bus pagrindinis patiekalas – keptas danielius, patiekiamas su jaunomis bulvytėmis, troškintais svogūnais, skrudintais lazdyno riešutais, petražolių koše, pastarnokų putėsiais ir džiovintų baravykų pudra. Galiausiai, desertui bus skanaujamas cilindro formos medaus tortas su džiovintų slyvų šerbetu, šviežiomis sezoninėmis uogomis, „Žagarės” trauktine ir avių pieno jogurto koralu. Vakaro pabaigai – maža nuodėmė vakarienės koncepcijai – specialiai paruošta itališka „Pellini“ kava.

Alfas Ivanauskas
Alfas Ivanauskas

Apie serą Richardą Bransoną

Neįprastais sprendimais garsėjantis seras R.Bransonas – vienas žymiausių britų verslininkų, milijardierius, verslo grupės „Virgin Group” įkūrėjas bei vadovas, aktyvus visuomenininkas, filantropas, nenuilstantis naujų idėjų ieškotojas ir aštrių pojūčių mėgėjas.

Tai, kad R.Bransonas turi ir puikų humoro jausmą neseniai rašė Žmonės.lt. Iš Australijos Perto miesto į Malaizijos sostinę Kvala Lumpūrą skridusiame lėktuve verslininkui dėl pralaimėtų lažybų teko persirengti stiuardese (Korporacijos „Virgin“ vadovas ir „AirAsia“ vadovas Tony Fernandesas 2010 metais susilažino, kad tas, kurio „Formulės 1“ komanda po debiutinio sezono liks žemesnėje vietoje, padirbės stiuardese kitam priklausančioje oro bendrovėje – red. pastaba).

Būdamas vos dvidešimties jis įkūrė įmonę, kuri pavertė „Virgin“ vienu iš sėkmingiausių ir labiausiai gerbiamų prekės ženklų pasaulyje. Šiuo metu „Virgin Group” priklauso daugiau nei 400 įmonių ir dirba per 50 000 darbuotojų trisdešimtyje pasaulio valstybių, o kasmetinės įmonių grupės pajamos viršija 21 milijardą JAV dolerių.

Seras R.Bransonas – 5 bestseleriais tapusių knygų, kurios kiekvieną dieną įkvepia tūkstančius skaitytojų, autorius. Lietuvoje taip pat išleistose ir jau pamėgtose knygose verslo magnatas atskleidžia savo sėkmės paslaptis.

Success Stars International nuotr./Richardas Bransonas
„Success Stars International“ nuotr./Richardas Bransonas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius