Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytenis Pauliukaitis. Vieša buvusios žmonos išpažintis: jis turi širdies draugą! (papildyta gegužės 8 d.)

Pačias didžiausias paslaptis apie žinomus asmenis išduoda jiems itin artimi žmonės – taip buvo, yra ir bus. Praėjusią savaitę bene labiausiai buvo aptarinėjama režisieriaus Vytenio Pauliukaičio buvusios žmonos Kristinos išpažintis: „Savo vyrui buvau tik priedanga. Jis jau daug metų turi širdies draugą.“
Vytenis Pauliukaitis
Eglija Vaitkevičė / V. Ovadnevo nuotr.

Vardas, pavardė: Vytenis Pauliukaitis
Gimimo data, vieta: 1949 04 08, Marijampolė. 61 m.
Šeiminė padėtis: išsiskyręs.
Karjeros pasiekimai: televizijos laidų, muzikinių projektų režisierius ir vedėjas, scenaristas.

Homoseksualumą diktuoja smegenys

Atvirą interviu dienraščio „Lietuvos rytas“ priedui „Gyvenimo būdas“ davusi 17 metų Italijoje gyvenanti buvusi garsaus režisieriaus žmona Lietuvoje sukėlė tikrą skandalą – ji patvirtino seniai pramogų pasaulyje sklandžiusias kalbas neva Vytenis Pauliukaitis myli ne moteris, o vyrus.
„Nežinojau, kad vyrai gali žavėtis vyrais, gyventi dvilypį gyvenimą, kol pati su tuo nesusidūriau. Pajutau, kad po keliolikos bendro gyvenimo metų Vytenis staiga atšalo, ėmė vengti kalbėtis. Tarp mūsų nebebuvo nieko bendra, nors gyvenome po vienu stogu. Kiekvienas turėjome savo gyvenimą, todėl manęs nebedomino, su kuo jis būdavo, ką veikdavo. Aš galėjau daug ką pateisinti, nes tai nuo manęs nepriklausė. Buvo galima stengtis vaizduoti porą, slėpti santykius. Tačiau ir kleptomanai nori nevogti, bet negali – jų elgseną diktuoja smegenys. Taip yra ir homoseksualams“, – dienraščiui širdį atvėrė Kristina.

Draugai reiškia užuojautą

Moteris prisipažino pažįstanti ir ilgametį Vytenio širdies draugą – išsilavinusį, daug užsienio kalbų mokantį ir humoro jausmo nestokojantį ekonomistą.
Kai su režisieriumi kalbėjome prieš metus, jis paprašė nieko neklausinėti apie buvusią žmoną, mat ji labai atidžiai sekanti visus buvusio vyro pasisakymus spaudoje ir televizijoje, o vėliau dėl nepatikusių frazių kelianti scenas. Gal ir šįkart Kristinai neįtiko kokie nors buvusio sutuoktinio žodžiai ir moteris tokiu būdu nusprendė jį pamokyti? O gal ši išpažintis – noras atskleisti ilgus metus ramybės nedavusią paslaptį? V. Pauliukaitis nelinkęs komentuoti buvusios žmonos akibrokšto, mat ir taip šiuo metu jam nestinga telefono skambučių: žurnalistai nori sužinoti, kaip Vytenis jaučiasi po tokio smūgio, o draugai reiškia užuojautą.
„Kodėl jam reikėtų reikšti užuojautą? Juk nieko bloga šis doras žmogus nepadarė!“ – mūru stoja dvi geros režisieriaus draugės Birutė Dambrauskaitė ir Eglija Vaitkevičė.

Gretos Skaraitienės nuotr./Birutė Dambrauskaitė
Gretos Skaraitienės nuotr./Birutė Dambrauskaitė

Birutė Dambrauskaitė (66): aš mielai su Vyteniu sugulčiau

Geriausia V. Pauliukaičio draugė įsitikinusi, kad nėra už ką smerkti žmogaus: „Juk jis nežudo žmonių, netvirkina vaikų... Kažkokia moteriškė atsibudo po 25 metų ir sudrumstė mano draugo ramybę. Nesuprantu, kas jai užplaukė? Beprotė kažkokia! Tikriausiai, viskas iš pavydo. Pamatė, kad žmogui sekasi, kad jis turi daug darbų, milijonus gerbėjų, todėl nusprendė jį apdergti. Koks skirtumas, kokia jo pakraipa? Niekada nesu mačiusi Vytenio apsikabinusio kitą vyrą, o ką jis veikia namuose – čia tik jo asmeninis reikalas. Vytenis – žmogus iš didžiosios raidės. Kai man nutinka bėda, jis visuomet pirmas atskuba į pagalbą.“
Ar buvusios Vytenio žmonos išpažintis nėra melas, provokacija? „Apie tai su Vyteniu mes niekada nešnekėjome. O kad žmonės kalba... Jie juk nežino, gal aš su Vyteniu miegu?! Juk seniai kartoju, kad mylėjau jį, myliu ir mylėsiu. Jei Vytenis man pasiūlytų apsiženyti – sutikčiau nė nemirktelėjusi. Jeigu jis gyveno su moterimi, vadinasi, yra pajėgus vyras. Tiesa, manęs jis niekada neguldė į lovą, tačiau aš mielai su Vyteniu sugulčiau“, – teigia Birutė.
B. Dambrauskaitė sako ir pati neseniai nukentėjusi. Tiesa, ne nuo kito žmogaus ilgo liežuvio, bet nuo savo pačios per didelio atvirumo. „Kai biografinėje knygoje atvirai papasakojau, kad per visą gyvenimą pasidariau 19 abortų, mano kūrybinė veikla tapo niekam neįdomi – visi tik ir klausinėja apie tuos abortus“, – tvirtina moteris.

Teodoro Biliūno nuotr./Eglija Vaitkevičė
Teodoro Biliūno nuotr./Eglija Vaitkevičė

Eglija Vaitkevičė (41): ir Čiurlionis buvo gėjus!

„Aš labai palaikau Vytenį. Jis yra aukšto intelekto žmogus. Neskirstau žmonių į gerus ir blogus pagal tai, kokios jie seksualinės orientacijos. Kiekvienas turi teisę apie tai arba viešai prisipažinti, arba ne. Manau, buvusiai žmonai reikėjo tiesiog pasiteirauti Vytenio, ar ji gali garsiai prabilti apie tiek metų slėptą skyrybų priežastį. Aišku, Kristina yra kosmopolitiškas žmogus, daug metų gyveno užsienyje, tad tikriausiai nesitikėjo savo išpažintimi sukelti tokio skandalo – juk užsienyje vyrai drąsiai myli vyrus, šito neslepia ir niekas už tai jų nesmerkia. Kita vertus, juk ta moteris – buvusi Vytenio žmona, galbūt ji turi teisę paviešinti kadaise mylėto žmogaus paslaptį. Gal ir nuoskaudų kažkokių jai liko...“ – sako Eglija.
Dainininkė tikina žvakės prie Vytenio lovos niekuomet nelaikiusi, todėl negali tvirtinti, kad jo seksualinė orientacija – netradicinė. „Apie daugelį žmonių sklinda tokios kalbos. Ypač apie genijus. Ir Mikalojus Konstantinas Čiurlionis buvo gėjus! Vytenis – netipiškas žmogus, tad ta jo netradicinė orientacija puikiai įsipaišo į jo gyvenimą“, – sako Eglija.
Kaip atsidūrusi Vytenio vietoje reaguotų Eglija? „Lygiai taip pat, kaip ir jis reaguoja, t. y. nusispjaučiau, numočiau ranka ir toliau sau ramiai gyvenčiau“, – teigia moteris.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius