Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žilvinas Grigaitis: „Reikia kiekvienam stengtis, kad žodis „lietuvis“ nebūtų keiksmažodis“

Tarp karaliaus Mindaugo karūnavimo šventės koncerto sostinės Vinco Kudirkos aikštėje žiūrovų išvydome ir vasariškai ryškų verslininką Žilviną Grigaitį. Į renginį elektroleriu atvažiavęs vyras prisipažino, ką tik grįžęs iš Berlyno mados savaitės, kur teko įrodinėti, kas yra Lietuva.
Žilvinas Grigaitis
Žilvinas Grigaitis / Viganto Ovadnevo nuotr.

„Nors esame pasaulio dalis ir Europos Sąjungos nariai, bet kartais tenka susidurti su akibrokštais. Prieš dvi dienas teko būti Berlyne, o vieno labai žinomo prekinio ženklo atstovė, prie įėjimo tikrinanti akreditacijas, pamačiusi, kad esu iš „kažkokios“ Lietuvos, paklausė, kur ta Lietuva“, – merginos neišprusimu nemaloniai liko nustebintas Žilvinas.

Nors ir nepuolė jai aiškinti, kad mūsų šalis yra visai netoli Vokietijos, čia pat, Europoje, Ž.Grigaitis šį nemalonų incidentą perpasakojo minėto prekinio ženklo eksporto direktoriui. „Gal ir esame maža rinka, bet net ir iš tokių galima uždirbti. Manau, reikia dar daug padaryti, kad Lietuva tiek teigiamai, tiek pozityviai skambėtų visame pasaulyje, – neabejojo su Žmonės.lt kalbėjęs verslininkas.

Jo nuomone, mes per mažai reklamuojame savo šalį, nes yra nemažai sričių, kuriose lietuviai yra tikrai geri ir profesionalūs. „Reikia kiekvienam stengtis, kad žodis „lietuvis“ nebūtų keiksmažodis, kad lietuvis būtų tas, kuris gali daug ką padaryti“, – patriotizmą žadino Žilvinas.

Beveik visą pasaulį išnaršęs verslininkas taip pat stengiasi Lietuvą pristatyti kaip įmanoma didesniam skaičiui kitataučių, tačiau patikina, kad iki šiol daugelis mus laiko rusais. Ypač Azijos šalyse. „Australijoje man dabar teks įrodinėti ir kalbėti, kas yra Lietuva“, – sakė australę Elle Martin vedęs vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius