Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

33-iąjį gimtadienį mininčio Edo Sheerano spalvinga asmenybė: 33 faktai, kurių apie jį nežinojote

Vasario 17 d. Edui Sheeranui, vienam populiariausių dainininkų pasaulyje, kuris šį rugpjūtį surengs net 2 koncertus Kaune, sukanka 33-eji. Šia proga dalinamės 33 faktais, kurių jūs galbūt iki šiol nežinojote apie jausmingomis baladėmis išgarsėjusią muzikos žvaigždę.
Edas Sheeranas
Edas Sheeranas / Zakary Walter nuotr.

1. Edas nėra pilnas muzikanto vardas. Iš tiesų jis – Edwardas Christopheris Sheeranas.

2. Nors Edo tėvai gimę Londone, o jis pats augo Safolke, dainininkas turi airiško kraujo – abu jo seneliai iš tėvo pusės yra airiai.

3. Būsimoji muzikos žvaigždė augo kūrybingoje šeimoje: jo tėtis Johnas – meno istorikas ir kuratorius, mama Imogena – juvelyrikos dizainerė, brolis Matthew – klasikinės muzikos kompozitorius.

4. Dainininkas neslepia vaikystėje kentėjęs dėl mikčiojimo ir dėl to sulaukęs nemažai bendramokslių patyčių. Atsikratyti mikčiojimo jaunuoliui padėjo Eminemas, tiksliau – jo muzika: išspręsti problemą Sheeranui pavyko repuojant Eminemo dainas.

5. Šeima ir draugai vadina jį Tedžiu (anglų k. – meškiukas). „Rimuojasi su Edžiu, be to mano namuose – daugybė vaikiškų daiktų, įskaitant meškiukų pilną kambarį,“ – yra sakęs Sheeranas. Beje, jei norite pasižvalgyti po dainininko „Instagram“ paskyrą – ieškokite „Teddysphotos“.

Asmeninio archyvo nuotr./Edas Sheeranas
Asmeninio archyvo nuotr./Edas Sheeranas

6. Dainuoti Edas Sheeranas pradėjo labai jaunas – bažnyčios chore, būdamas vos 4-erių. Sulaukęs 11-os jis išmoko groti gitara, pradėjo kurti muziką, o būdamas 14-os įrašė savo pirmąjį EP.

7. Edas Sheeranas moka groti ne tik gitara, jis taip pat groja pianinu, būgnais, violončele ir bosine gitara.

8. Nedaug trūko, kad jo sceninis vardas būtų Redward: „Naujai pradžiai reikėjo naujo vardo. Redward – Edward su „R“ priekyje, atrodė kaip galimas variantas“.

9. Žinant, jog šiandien jis – viena didžiausių muzikos žvaigždžių pasaulyje, kurio turtas vertinamas apie 200 milijonų JAV dolerių, sunku patikėti, kad jaunystėje Edui Sheeranui teko patirti ką reiškia laikinai būti benamiu. Prieš sulaukiant pripažinimo, dainininkui savaitę teko nakvoti Londono metro traukiniuose bei praleisti kelias naktis arkoje greta Bekingamo rūmų.

10. Jo gitaros turi vardus! Lloydas, Felixas, Cyrilas, Trevoras, Keithas, Nigelas ir James’as antrasis yra ne tik Sheerano komandos narių, bet ir jo gitarų vardai.

Edas Sheeranas – ne tik puikus dainininkas, bet ir talentingas muzikos kūrėjas. Jis prisidėjo prie grupės „One Direction“ hito „Moments“, Taylor Swift „Everything Has Changed”, Justino Bieberio „Love Yourself“, Jessie Ware „Say You Love Me" bei daugybės kitų muzikinių kūrinių, kuriuos atliko The Weeknd, Usher, „Major Lazer“, „Rudimental“, Robbie Williams ir kt., atsiradimo.

12. Paslaptis, kodėl Edo Sheerano dainos yra tokios jausmingos, paprasta – didžioji jų dalis įkvėpta dainininko asmeninės patirties. Pvz. dainą „Homeless“ jis sukūrė įkvėptas savo nakvynės prie Bekingamo rūmų, parašyti „Small Bump“ jį paskatino tragiška draugų, praradusių negimusį kūdikį, patirtis, o jo pirmasis komerciškai sėkmingas singlas „A Team“ atsirado po Edo pasirodymo benamių prieglaudoje.

Annie Leibovitz nuotr./Edas Sheeranas
Annie Leibovitz nuotr./Edas Sheeranas

13. Jis rašo muziką net laidotuvėse – Edo Sheerano „Afire Love“, skirta jo mirusiam seneliui, buvo baigta kurti laidotuvių metu.

14. Visoms savo dainoms Edas Sheeranas suteikia spalvas, pvz. „You Need Me, I Don‘t Need You“ yra baklažanų spalvos.

15. Visas savo dainas jis rašo naudodamas „iPad Mini“, dainų tekstus ir muzikos idėjas užsirašydamas programėlių pagalba.

16. Nors apie asmeninį gyvenimą iki vedybų Sheeranas labai neatviravo, sakoma, jog daina „Don‘t“ yra viena tų išimčių ir buvo įkvėpta istorijos su Ellie Goulding – dainininkė, su kuria Edas susitikinėjo, išdavė jį su grupės „One Direction“ žvaigžde Niallu Horanu.

17. Nuo 2011-ųjų, kuomet sulaukė savo pirmųjų įvertinimų, iki dabar Edo Sheerano apdovanojimų ir laimėjimų sąrašas nuolat pildosi: jis net 185 kartus laimėjo Grammy, Brit, BBC, MTV, Ivor Novello, AMA ir kt. apdovanojimus, o gautų nominacijų jo sąskaitoje – beveik 500.

18. Edas Sheeranas – ne tik vienas komerciškai sėkmingiausių mūsų laikų vyrų dainininkų, jo dainų vaizdo įrašai – tarp labiausiai žiūrimų „Youtube“ platformoje. Net 3 jų – „Thinking Out Loud“, „Shape of You“ ir „Perfect“ – pateko į visų laikų populiariausių muzikos vaizdo įrašų sąrašą.

19. Prie visų Edo Sheerano talentų galima įrašyti ir aktorystę – jis filmavosi seriale „Sostų karai“, filmuose „Bridžitos Džouns kūdikyje“, „Raudonasis pranešimas“, o taip pat suvaidino vieną ateivių kino filme „Žvaigždžių karai: Skaivokerio iškilimas“.

20. Ne paslaptis – Edas Sheeranas itin mėgsta tatuiruotes: mažiausiai 60 (o gal ir visas 100) jų puošia dainininko kūną. Sakoma, kad jei nori daugiau sužinoti apie jį – pakanka patyrinėti Edo tatuiruotes: dalis jų – susijusios su jo muzikine karjera, kitose įamžinti įvairūs jam svarbūs dalykai.

„Scanpix“ nuotr./Edas Sheeranas
„Scanpix“ nuotr./Edas Sheeranas

21. Dainininkui patinka ne tik puošti savo kūną, bet ir daryti tatuiruotes, vieną jų – spynos piešinį – jis yra padaręs Harry Styles‘ui. Beje, Styles‘as ir Sheeranas turi suderintas, su populiariu animaciniu personažu – pingvinu Pingu – susijusias tatuiruotes.

22. 2013-aisiais žurnalas „GQ“ Edą Sheeraną paskelbė blogiausiai besirengiančiu vyru. „Aš vis dar dėviu džemperius, džinsus ir sportinius batelius,“ – savo „laimėjimo“ dainininkas nesureikšmino.

23. Mėgstamiausias Edo Sheerano TV serialas – „Princas iš Bel Airo“. Žinoma, ši meilė įamžinta ir ant dainininko kūno – žodis „Prince“ puošia jo ranką.

24. Edui taip patinka žaisti su „Lego“ kaladėlėmis, kad jis netgi sukūrė dainą pavadintą „LEGO House“.

25. Sheeranas – tikras kačių mylėtojas: jis mano, kad jo dvasinis gyvūnas – kačiukas, o jei norite pasmalsauti kaip gyvena Edo katinai Calippo ir Dorito – tereikia apsilankyti jų „Instagram“ paskyroje „Thewibbles”.

„Scanpix“ nuotr./Edas Sheeranas
„Scanpix“ nuotr./Edas Sheeranas

26. Harry Styles‘as turi vaizdo įrašą, kuriame įamžintas jauno Edo pasirodymas mokykliniame miuziklo „Briliantinas“ pastatyme ir šantažuoja bičiulį grasindamas, jog jei šis jį nuliūdins – įrašą paviešins.

27. Edas Sheeranas negali gyventi be aštraus padažo ir kečupo – 2023 m. jis netgi pristatė savo paties padažo prekės ženklą „Tingly Ted‘s“.

28. Sheeranas nevengia padėti stokojantiems lėšų ir dėmesio: pagalba vietinėje Safolko labdaros parduotuvėje bei apsilankymai senelių namuose, pasirodymai labdaros koncertuose, renkančiuose lėšas vaikų hospisui, Eltono Johno ir kitiems fondams – Edo pilna visur.

29. Be muzikinių talentų, E.Sheeranas gali pasigirti ir tuo, jog į savo burną gali „sutalpinti“ neįtikėtiną kiekį daiktų: pvz. visą obuolį, 37 guminius meškiukus ar 23 mini zefyrus.

Warner Music nuotr./Edas Sheeranas
Warner Music nuotr./Edas Sheeranas

30. Eltonas Johnas jam skambina kasdien. Pasak Sheerano, „Jis buvo įpratęs paskambinti man per „FaceTime“ kartą per mėnesį, gimus Lyrai (E. Sheerano dukrai) – skambindavo kartą per savaitę, kol kartą pokalbio su Eltonu metu palūžau. Nuo tada jis kasdien tikrina kaip aš laikausi“.

31. Taylor Swift – viena geriausių jo draugių. Jų bičiulyste galėjome įsitikinti ir po šių metų „Grammy“ ceremonijos paplitusiame vaizdo įraše, kuriame Taylor draugiškai šiaušia Sheerano plaukus, o tarp Edo tatuiruočių yra ir Swift skirta, jų draugystę ir bendrą kūrybą įamžinanti.

32. Vienu svarbiausių žmonių kasdieniniame gyvenime Edas Sheeranas laiko savo asmens sargybinį Keviną Myersą: „Nuo pat 2015-ųjų jis beveik kasdien buvo su manimi, įskaitant mano vaikų gimimą ir medaus mėnesį“.

33. Edo Sheerano gyvenimo moto: „Daugiau šypsokis ir suvalgyk šokolado!”

Pamatyti pasaulinę muzikos žvaigždę Lietuvoje bus galima po nepilno pusmečio – 2024 m. rugpjūčio 3 ir 4 d. Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione Edas Sheeranas surengs savo koncertinio turo „+ – = ÷ x Tour” („The Mathematics Tour”) pasirodymus, išsiskiriančius įspūdinga 360 laipsnių scenografija. Bilietai į pirmąjį, rugpjūčio 3 d., šou buvo išpirkti žaibišku greičiu, vos per 1 parą, bilietų į rugpjūčio 4 d. šou dar galima rasti Bilietai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius