Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Petersonas ir jo mylimoji Zakopanėje susidūrė su meškomis: „Justina ragino greičiau dingti“

Atlikėjas, dainų autorius, TV projektų dalyvis Voldemaras Petersonas klausytojus sveikina su atkeliavusia šiluma ir pristato savo naują dainą „5 centimetrai“ .
Voldemars Petersons ir jo mylimosios Justinos kelionė po Sakartvelą
Voldemaras Petersonas ir jo mylimosios Justinos kelionė po Sakartvelą / Asmeninio albumo nuotr.

„Daina yra apie šių dienų aktualijas. Dažnas mūsų šiais laikais patiria patyčias, sulaukia piktų komentarų internetinėje erdvėje, o juk niekas iš tiesų nesupranta kito žmogaus vidinio pasaulio, jo minčių, kiekvienas interpretuoja savaip, pagal savo patirtį, gebėjimą suvokti įvairius gyvenimo dalykus.

Dėl nemokėjimo įsiklausyti širdimi, skubėjimo teisti ir kyla nesantaika, tačiau tikriausiai mes turime tokį žmogų, kai vienas kitą suprantame iš pusės sakinio, o būdami tyloje galime išgirsti ką kalba širdys. Gal tai antroji pusė, gal geriausias draugas ar draugė, giminaitis, o gal tiesiog neseniai sutikta artima siela. Kai toks žmogus šalia, visi aplinkinių pikti žodžiai, norai sugniuždyti ir įskaudinti tampa bejėgiai. Tereikia susikibti rankomis, pakilti bent 5 centimetrus nuo žemės ir pamatyti, kad už tos tamsios sienos atsiveria gražiausi toliai, kviečiantys į nuostabiausius gyvenimo nuotykius.

Kylant aukščiau vis daugiau matysis, kiek daug pasaulyje šviesos, o tamsa tiesiog taps mažu taškeliu, kol galiausiai visiškai išnyks. Tiesiog pradžioje tereikia pakilti tuos 5 centimetrus į viršų. Tik tiek“, – apie dainos prasmę paatviravo Voldemaras.

Asmeninio albumo nuotr./Voldemaro Petersono ir jo mylimosios Justinos kelionė po Sakartvelą
Asmeninio albumo nuotr./Voldemaro Petersono ir jo mylimosios Justinos kelionė po Sakartvelą

Dainos vaizdo klipą atlikėjas sumontavo iš daugiau nei dešimties valandų sukauptos kelionių vaizdo medžiagos. Tai kelionės, kuriose jis nuotykius patyrė su savo širdies drauge Justina.

„Ne paslaptis, kad labai mėgstu filmuoti ir fotografuoti. Esu nufilmavęs keletą klipų savo dainoms, taip pat ne vieną ir ne du kitiems atlikėjams. Šiai dainai pirminę klipo idėją taip pat brandinau, turėjau viziją kaip tai reikės įprasminti, o tada prisiminiau mūsų su Justina keliones ir pagalvojau, kad tiek daug nuostabių akimirkų esame įamžinę, o tokios akimirkos ir atspindi dainos nuotaiką.

Pakilimą tuos 5 centimetrus puikiai vaizduoja kopimas į kalnus, laisvė, nežinomybė, kas slypi už uolos, medžio ar kokių senų griuvėsių. Kelionėse tampi tarsi mažas vaikas, kuriam viskas labai įdomu, viską norisi paliesti, paragauti, o ta vis dar tyra vaikiška širdis taip pat puikiai tinka temai“, – sako dainos autorius.

Asmeninio albumo nuotr./Voldemaro Petersono ir jo mylimosios Justinos kelionė po Sakartvelą
Asmeninio albumo nuotr./Voldemaro Petersono ir jo mylimosios Justinos kelionė po Sakartvelą

Vaizdo klipe, anot autoriaus, išvysime Gruzijos paslaptingiausias vietas, senovinius miestus, didingiausias kalnų grandines, Slovakijos ir Zakopanės viršukalnes bei urvus, Saremų salos paslaptingąjį pasvirusį švyturį vaiduoklį bei legendinį Pangos skardį, kelias akimirkas iš Šveicarijos rojaus kampelių ir pernykštės kelionės metu užfiksuotą akistatą su meškomis.

„Buvo labai intensyvi, daug įspūdžių atnešusi diena, kopiant į populiarią Zakopanės viršukalnę Kasprowy Wierch. Kadangi kopdami į viršų labai pavargome, nusprendėme leistis kitu maršrutu, nes girdėjome, kad jis ne toks sudėtingas. Nors buvo sunkiau nei tikėjomės, širdys vis tiek džiaugėsi, vaizdai aplink buvo pasakiški, lyg iš atviruko. Mums už nugaros ėjo lietuvių šeima, kiek tolėliau pėdino kiti keliautojai.

Vakarėjant įėjom į siaurą, krūmais apžėlusį takelį. Žvilgtelėjau į dešinę pusę pro atvirą plyšį ir sustingau, už dešimties metrų nuo manęs žaidė dvi meškos, kaip vėliau supratom, mama su vaiku. Pajutusi grėsmę, meškiuką pavijo į krūmus, o aš užuot papustęs padus, stovėjau ir filmavau tokį nedažnai matomą laukinės gamtos reginį. „Profesinis smalsumas visada stipresnis už baimę. Nors Justina ragino mane greičiau dingti, aš stovėjau, filmavau ir laukiau, kas bus toliau.

Toliau viskas vyko labai greitai, meška apsigręžė į mano pusę ir staigiai puolė bėgti, o aš atsikvošėjęs su kamera šokau į takelio gilumą, kur jau buvo susirinkęs visas būrys įbaugintų turistų. Pastovėjome kelias minutes šnibždėdami ir įbedę akis į vietą, iš kurios turėjo iššokti pyktelėjusi meška, tačiau taip niekas ir nepasirodė. Įsidrąsinę, pamažu prisėlinome prie plyšio krūmuose, tačiau meškų jau nebebuvo. Matyt mamos tikslas tebuvo nuvyti smalsuolius nuo savo vaikelio. Visi lengviau atsikvėpėme ir pašnibždomis dalindamiesi įspūdžiais nuėjome tolyn“, – neeiliniu patirtu nuotykiu pasidalino Voldemaras.

Asmeninio albumo nuotr./Voldemaro Petersono ir jo mylimosios Justinos kelionė po Sakartvelą
Asmeninio albumo nuotr./Voldemaro Petersono ir jo mylimosios Justinos kelionė po Sakartvelą

Kad daina išvystų dienos šviesą prisidėjo būrys žinomų muzikos pasaulio atstovų. Klavišinių partiją atliko dainų kūrėjas Vytautas Bikus, elektrinės gitaros solo partijas išpildė geras Voldemaro draugas, Džordanos Butkutės grupės gitaristas ir viduramžių stiliaus ansamblio „Hansanova“ įkūrėjas, Giedrius Balčiūnas-Jumbo. Pritariamąjį vokalą įdainavo Adrina, o pačią dainą aranžavo, įrašė ir galutinį vaizdą pateikė muzikos prodiuseris Donatas Tamašauskas-Dzouns.

Voldemaras tikisi, kad daina klausytojams patiks bei nušvies pačias gražiausias jų širdies kerteles.

Dainos „5 centimetrai“ vaizdo klipą pamatykite čia:

VIDEO: Voldemars Petersons - 5 CENTIMETRAI (OFFICIAL Music Video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius