-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 pačių įtakingiausių garsenybių

Kiekvienais metais pateikiamas sąrašas garsenybių, kurios daro didžiausią įtaką visuomenei ne tik savo populiarumu, bet ir gaunamomis pajamomis. Žurnalas „Forbes“ išskyrė dešimt žmonių, kurių pavyzdžiu norėtų sekti kiekvienas mirtingasis.
Lady Gaga
Lady Gaga / AFP/„Scanpix“ nuotr.

1 vieta. Lady Gaga (25)

Praėjusiais metais pasaulinio garso dainininkė surengė 137 koncertus 22-ose šalyse ir iš jų į savo sąskaitą susižėrė 137 mln. JAV dolerių. Ji pardavė 15 mln. kopijų savo dainų įrašų. Socialiniame tinkle „Facebook“ Lady Gaga turi 32 mln. draugų. Savaime suprantama, dėl to, kad išliktų populiari, ekscentriškoji dainininkė kaip reikiant stengiasi. Kuri kita artistė bandė į sceną įžengti avėdama batais su 30 cm platforma, o kūną prisidengti dvokiančia žalios mėsos suknele?

 
 
AOP nuotr./Oprah Winfrey
AOP nuotr./Oprah Winfrey

2 vieta. Oprah Winfrey (57)

Talentingoji pokalbių laidų vedėja, net ketverius metus iš eilės vadinta pačiu įtakingiausiu pramogų pasaulio žmogumi, šiemet atsidūrė antroje vietoje. Per metus ši moteris sugeba uždirbti 290 mln. JAV dolerių. Karjerą Oprah pradėjo prieš dvidešimt ketverius metus, kai ėmė vesti savo vardu pavadintą milžiniško populiarumo sulaukusią pokalbių laidą. Moteris valdo didžiulę imperiją: kuria laidą, turi interneto svetainę, leidžia žurnalą, o metų pradžioje pradėjo transliuoti ir nuosavą kabelinę televiziją.

AOP nuotr./Justinas Bieberis
AOP nuotr./Justinas Bieberis

3 vieta. Justinas Bieberis (17)

Šis vaikinas pasaulį užkariavo, galima sakyti, per valandą, kai jo reikalais ėmė rūpintis įtakingi muzikos prodiuseriai. Per metus atlikėjas uždirbo 53 mln. JAV dolerių. Septyniolikmetis, jau išleidęs savo biografinę knygą, netgi sugebėjo pasiekti rekordą – jo filmas „Justin Bieber: Never Say Never“ JAV kino teatruose rodomas vos pusantro mėnesio, o jau surinko daugiau kaip 72 mln. JAV dolerių ir pralenkė net popkaralių Michaelą Jacksoną.

AOP nuotr./„U2“
AOP nuotr./„U2“

4 vieta. „U2“

Nesenstantys airių muzikantai per metus uždirba 195 mln. JAV dolerių, o per pastaruosius dvejus metus grupė uždirbo net 736 mln. iš plokštelių pardavimo. „U2“ lyderis Bono vadinamas laimės kūdikiu, mat jo investicijos į „Facebook“ pasiteisino su kaupu – šiuo metu jo dalis verta 975 mln. JAV dolerių. Maža to, prieš penkerius metus Bono buvo pripažintas pačia įtakingiausia popmuzikos žvaigžde. Jis aršiai kovoja už sąžiningą prekybą, užsiima labdaringa veikla.

AOP nuotr./Eltonas Johnas
AOP nuotr./Eltonas Johnas

5 vieta. Eltonas Johnas (64)

Per pastaruosius 30 metų seras E.Johnas pardavė 250 mln. albumų kopijų. Pernai dainininkas surengė 102 gyvo garso pasirodymus ir uždirbo 204 mln. JAV dolerių. Eltonas ne iš tų atlikėjų, kurie, apakinti šlovės, milžiniškus pinigus pragerdavo, pralošdavo ar išleisdavo narkotikams. Jis tai darė, bet tylomis ir nedideliais kiekiais, o kai išsigydė priklausomybę nuo svaigalų, ėmė kolekcionuoti automobilius, pastatus, namų spintas užvertė prabangiais drabužiais. Vieną dieną jis net sugalvojo nusipirkti futbolo komandą.

AOP nuotr./Tigeris Woodsas
AOP nuotr./Tigeris Woodsas

6 vieta. Tigeris Woodsas (35)

Garsiausio pasaulyje golfo žaidėjo metinės pajamos – 75 mln. JAV dolerių. T.Woodsas yra geriausiai apmokamas sportininkas ne tik savo, bet ir apskritai visose sporto šakose. Prieš porą metų vyras netgi pasiekė rekordą – tapo pirmuoju visų laikų sporto milijardieriumi. Žinoma, golfo karalius garsėja ne tik įspūdingomis pajamomis. Daugiausia žiniasklaidos dėmesio jis sulaukė tuomet, kai įsivėlė į sekso skandalą – į viešumą iškilo žinia, kad jis neištikimas savo žmonai. Galiausiai sportininkas prisipažino turėjęs 120 meilužių.

AOP nuotr./Taylor Swift
AOP nuotr./Taylor Swift

7 vieta. Taylor Swift (21)

Paskutinis šios dainininkės albumas tik per mėnesį tris kartus tapo platininis. Per metus mergina susižeria 45 mln. JAV dolerių, per vakarą už koncertą prašydama 750 tūkst. Šlovė šią šviesiaplaukę užklupo ankstyvo amžiaus – būdama vos šešiolikos ji pasauliui pristatė savo debiutinį singlą.

AOP nuotr./„Bon Jovi“
AOP nuotr./„Bon Jovi“

8 vieta. „Bon Jovi“

Ši grupė gyvuoja jau 28-erius metus. Ir labai sėkmingai. Jų metinės pajamos siekia 125 mln. JAV dolerių. Praėjusiais metais „Bon Jovi“ iškovojo pelningiausių gastrolių titulą – už 80-ies koncertų turą dainininkai susižėrė 200 mln. JAV dolerių.

AOP nuotr./Simonas Cowellas
AOP nuotr./Simonas Cowellas

9 vieta. Simonas Cowellas (51)

Šis vyras drąsiai gali būti vadinamas Jungtinės Karalystės garsenybe. Vienas žymiausių prodiuserių, realybės šou teisėjas per metus uždirba 90 mln. JAV dolerių. Žinoma, kad tiek uždirbtų, jis turi ir nemažai išleisti. O bene didžiausias Simono išlaidas sudaro grožio sritis: jis dažo plaukus, lygina raukšles botokso injekcijomis, atidžiai rūpinasi veido oda, balina dantis, šalina plaukus nuo krūtinės, rankų ir kojų, daro manikiūrą ir pedikiūrą, lankosi soliariume arba naudoja dirbtinio įdegio kremą.

AOP nuotr./LeBronas Jamesas
AOP nuotr./LeBronas Jamesas

10 vieta. LeBronas Jamesas (26)

Majamio „Heat“ komandos krepšininkas per metus uždirba 46 mln. JAV dolerių. Žinoma, šis krepšininkas (kaip ir daugelis kitų) uždirba ne tik iš sporto. Jau aštuonerius metus LeBronas atstovauja kompanijai „Nike“, kuri už šį sandorį sumokėjo daugiau kaip 100 mln. JAV dolerių. Krepšininkas pristatė ir savo animacinį serialą, transliuojamą internetu, kuriame jis, savaime suprantama, atlieka pagrindinį vaidmenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius