-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Angelinos Jolie ryžtą papasakoti savo istoriją viešai giria ir artimieji, ir krūties vėžį įveikusios žvaigždės

Angelina Jolie savo atviru laišku apie abiejų krūtų pašalinimą sujaudino milijonus žmonių visame pasaulyje, tarp jų ir su krūties vėžiu kovojusias garsias moteris.
Angelina Jolie
Angelina Jolie / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Angelina Jolie pačios rašytame laiške papasakojo, kad jai buvo pašalintos abi krūtys. 37-erių aktorei buvo atlikti genetiniai tyrimai, kurie parodė, kad yra 87 proc. tikimybė, jog ji susirgs krūtų vėžiu. Norėdama išvengti šios klastingos ligos Angelina ryžosi sunkiam sprendimui – pašalinti abi savo krūtis.

Angelinos Jolie brolis Jamesas Havenas
Angelinos Jolie brolis Jamesas Havenas

Netrukus po šio aktorės pareiškimo savo paramą pareiškė ir artimiausi jos žmonės: sužadėtinis Bradas Pittas, jo mama Jane Pitt ir jos brolis Jamesas Havenas.

„Būdamas šio sprendimo liudininku, Angie sprendimą, tai pat kaip ir kitų moterų, laikau absoliučiai herojišku, – rašė Bradas Pittas. – Dėkoju mūsų medikų komandai už jų rūpestį ir dėmesį. Viskas, ko aš noriu, kad ji gyventų ilgą ir sveiką gyvenimą su manimi ir mūsų vaikais. Tai yra laiminga diena mūsų šeimai.“

„Mes labai didžiuojamės Angie, – viešame pareiškime rašė Brado Pitto mama. – Tai mūsų šeimai reiškia labai daug, ypač mūsų anūkams. Mes ją labai mylime.“

„Mano seseriai, kaip ir mūsų mamai, visada svarbiausi vaikai. Esu labai dėkingas, būdamas jos brolis“, – rašė Jamesas Havenas.

Angelina Jolie su Brado Pitto tėvais Jane ir Williamu Pittais
Angelina Jolie su Brado Pitto tėvais Jane ir Williamu Pittais

Tėvas apie operaciją sužinojo iš žiniasklaidos

Angelinos Jolie tėvas aktorius Jonas Voightas apie dukros pasiryžimą krūtų šalinimo operacijai sužinojo tuo pat metu kaip ir visas pasaulis – perskaitęs jos laišką „New York Times“.

J.Voighto santykiai su dukra gana sudėtingi – jiedu 10 metų nebendravo, o susitaikė tik 2011-aisiais. Nuo tada jiedu palaiko ryšius, tačiau itin artimais vis tiek netapo. J.Voightas teigė dar Angelinos laiško išvakarėse, sekmadienį, su ja susitikęs. Ji nieko apie operaciją nei užsiminė, nei jis pastebėjo kokių nors ženklų.

„Mano meilė ir žavėjimasis dukra negali būti išreikšti žodžiais, – sakė aktorius „New York Daily News“. – Mačiausi su ja ir sūnumi prieš dvi dienas. Visi kartu susirinkome atšvęsti jo gimtadienio. Tačiau aš nieko nežinojau.“

„Apie tai sužinojau antradienio rytą. Buvau nustebęs ir giliai sujaudintas kaip ir visi kiti. Ji yra nepaprastai ypatingas žmogus“, – sakė J.Voightas.

74-erių J.Voightas teigė visiškai nepykstantis ant dukros, kad jam nepasipasakojo. „Aš visiškai ją suprantu“, – teigė jis. J.Voightas taip pat sakė kalbėjęs su Agelina po jos laiško.

Angelina su tėvu rimtai susipyko 2002-aisiais. Tuomet jis tikino, kad ji turi rimtų psichinių problemų, o Angelina pyko ant jo dėl to, kad šis buvo neištikimas jos mamai. Susipykusius tėvą ir dukrą galiausiai sutaikė Bradas Pittas.

„Staiga pamačiau viską kitomis akimis, ta akimirka pakeitė mano gyvenimą, – 2011-aisiais po susitaikymo sakė J.Voightas. – Susigrąžinau savo dukrą ir šeimą. Labai branginu tai, kad vėl turiu savo Angie. Dievinu savo anūkus, jie yra didžioji mano meilė.“

Angelinos Jolie tėvas Jonas Voightas
Angelinos Jolie tėvas Jonas Voightas

Garsios moterys žavisi Angelinos drąsa

Giuliana Rancic
Giuliana Rancic

Laidos „E! News“ vedėja Giuliana Rancic neslėpė susižavėjimo dėl Angelinos poelgio ir pasiryžimo pasipasakoti viešai. 2011-ųjų gruodį Giulianai taip pat buvo pašalintos abi krūtys, tačiau tai jau buvo nebe prevencinė, o būtina procedūra – moteris jau sirgo vėžiu.

„Prisimindama skausmingą savo gyvenimo etapą visada apsiverkiu. Tačiau vakar pasielgiau priešingai. Aš šypsojausi ir išleidau palengvėjimo atodūsį. Man palengvėjo dėl to, kad vis daugiau moterų randa drąsos pasidalinti savo istorijomis dėl pačio nesavanaudiškiausio tikslo – kad padėtų kitoms moterims, – rašė 37-erių Giuliana. – Angelina yra tarptautinė superžvaigždė, ir jos istorija pasieks milijonus žmonių. Mes turime didžiuotis ja, kad pasidalijo savo istorija siekdama išskirtinio tikslo – pakeisti ir netgi išgelbėti kitų moterų gyvenimus.“

Neabejinga Angelinos atvirumui liko ir dainininkė Sheryl Crow, krūtų vėžį įveikusi 2006-aisiais. 51-erių dainininkė turėjo iškentėti šešių su puse savaičių chemoterapijos kursą ir jai taip pat buvo pašalintos krūtys. „Giriu Angeliną Jolie už jos drąsą ir rūpinimąsi. Tai taip drąsu! – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Sheryl. – Damos, būtinai paskaitykite Angelinos laišką, ypač jeigu jūsų šeimoje yra buvę vėžinių susirgimų atvejų.“

Aktorė Elizabeth Banks savo tviterio paskyroje su gerbėjais pasidalijo Angelinos straipsniu ir taip pat pareiškė pagarbą kolegei. „Didžiulė pagarba Angelina Jolie, kad savo istoriją papasakojo taip subtiliai“, – rašė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius