Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mirė austrų kino aktorius Helmutas Bergeris: vyrui buvo 78-eri

Austrijoje gimęs aktorius Helmutas Bergeris, XX amžiaus septintojo ir aštuntojo dešimtmečių Europos kino žvaigždė, išgarsėjęs vaidmenimis italų režisieriaus Luchino Visconti filmuose, ketvirtadienį mirė, pranešė jo agentas. Jam buvo 78 metai.
Helmutas Bergeris
Helmutas Bergeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Mirtis

H.Bergeris mirė „ramiai, bet vis dėlto netikėtai“ ankstų ketvirtadienį savo gimtajame Zalcburge, rašė jo agentas Helmutas Bergeris savo įmonės interneto svetainėje.

H.Bergeris gimė 1944 metų gegužės 29 dieną Bad Išlyje, Austrijoje. 1964 metais jis dirbo statistu Romoje, kol jį atrado L.Visconti, kuris vėliau tapo jo partneriu ir 1966 metais suteikė jam pirmąjį vaidmenį. Jis suvaidino svarbius vaidmenis tokiuose L.Visconti filmuose kaip „Dievų žlugimas“ (The Damned), „Liudvikas“ (Ludwig) ir „Šeimos portretas interjere“ (Conversation Piece).

H.Bergeris taip pat vaidino Vittorio De Sica filme „Finzi-Contini sodas“ (The Garden of the Finzi-Continis), Massimo Dallamano filme „Dorianas Grėjus“ (Dorian Gray), o vėliau – Francio Fordo Coppolos filme „Krikštatėvis III“ (The Godfather Part III).

Po virtinės sveikatos problemų H.Bergeris 2019 metų lapkritį paskelbė apie aktoriaus karjeros pabaigą.

H.Bergerio agentas teigė, kad „jis visą gyvenimą vadovavosi šūkiu „La Dolce Vita“ (it. Saldus gyvenimas).“ Jis citavo H.Bergerio žodžius, pasakytus prieš daugelį metų: „Aš gyvenau tris gyvenimus ir keturiomis kalbomis! Je ne regrette rien! (pranc. Dėl nieko nesigailiu!)“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius