-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du iš grupės „Depeche Mode“ įkūrėjų sukūrė naują grupę

Du originaliojo kolektyvo „Depeche Mode“ sąstato nariai – Martinas Gore‘as ir Vince‘as Clarke‘as – sukūrė bendrą muzikinį projektą.
VCMG
VCMG / Depechemode.com nuotr.

Kaip pranešama oficialiame „Depeche Mode“ tinklalapyje, nuo 1981-ųjų drauge nedirbusių muzikantų duetas pavadintas pagal jų inicialus – VCMG. Šio bendradarbiavimo mintis gimė klavišininkui ir dainų kūrėjui V.Clarke‘ui dar 2010-aisiais. Jis ieškojo partnerio, su kuriuo galėtų parašyti techno muzikos albumą. Jis nusiuntė  pasiūlymą gitara ir klavišiniais grojančiam bei dainuojanęiam M.Gore‘ui elektroniniu paštu ir šis susidomėjo.

Nurodoma, kad muziką abu atlikėjai kūrė atskirai – kiekvienas savo studijoje, o bandomąją medžiagą jie vienas kitam siųsdavo internetu. Nors bendradarbiauti pradėjo anksčiau, M.Gore‘as ir V.Clarke‘as susitiko tik 2011-ųjų gegužę per leidybos kompanijos „Mute“ Londone rengtą festivalį. Būtent tada jie ir suderino projekto detales.

Pagal muzikantų dueto sumanymą, grupės VCMG albumas, kuris kol kas neturi pavadinimo, prekyboje pasirodys 2012-ųjų pavasarį. Iki to laiko M.Gore‘as ir V.Clarke‘as ketina išleisti mini albumų seriją, kurios kiekviename diske bus po kūrinį ar kelis ir jų remiksus. Pirmasis toks mini albumas pavadintas „Spock“, jis turėtų pasirodyti lapkričio 30-ąją portale Beatport.com.

M.Gore‘as ir V.Clarke‘as kartu su Dave‘u Gahanu ir Andy Fletcheriu kartu pradėjo „Depeche Mode“ veiklą 1980-aisias. Išleidus debiutinį albumą „Speak & Spell“, V.Clarke‘as paliko grupę ir vėliau įkūrė kolektyvus „Yazoo“ ir „Erasure“. Jį pakeitė Alanas Wilderis, su „Depeche Mode“ išsiskyręs 1995-aisiais. Nuo tada kolektyvą sudaro trys pagrindiniai nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius