Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ruošdamiesi į Lietuvą, „BrainStorm“ prabilo apie lietuviškas šaknis (video)

Šeštadienį, balandžio 10 dieną, garsi Latvijos grupė „BrainStorm“ Vilniuje, „Forum Palace“, griausmingu koncertu pristatys savo naujausią albumą „Years And Seconds“. Šia proga charizmatiškieji muzikantai atsakė į 15min.lt skaitytojų atsiųstus daugybę klausimų apie lytinę orientaciją, Mikę Pūkuotuką, bėgantį laiką, lietuvius, gerbėjas, norinčias nuo jų vaikų, taip pat perdavė vaizdo linkėjimų savo gerbėjams Lietuvoje.
Grupė „Brainstorm“
Grupė „Brainstorm“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„BrainStorm“ muzikantai išrinko ir jiems labiausiai patikusį klausimą – jį sugalvojęs ir atsiuntęs Domas laimėjo kvietimus sau ir draugui į šeštadienio koncertą!

– Kodėl (vairuojant automobilį) visi, kurie važiuoja greičiau už jus, yra idiotai, o visi tie, kurie važiuoja lėčiau už jus, yra asilai? (Domas)

„BrainStorm“: Mes manome, kad tokiu atveju mes turime važiuoti tokiu pačiu greičiu kaip tu!

– Kodėl Latvija ir Estija sugeba laimėti „Euroviziją“, o Lietuva ne? (Kristijonas)

Maris Mihelsonas: Net neįsivaizduoju. Tikiu, kad niekas iš tiesų to nežino.

– Kur ir jūsu jaunības šarmu un mistēriju? Jums ir ļoti krāšņs, skaistas un mūzikas vīrieši. Paldies par īsta mūzika! (Kur slypi jūsų žavesio ir jaunatviškumo paslaptis? Esate labai žavūs, gražūs ir muzikalūs vyrai. Ačiū Jums už tikrą muziką!) (Viktorija Jurga)

„BrainStorm“: Ach, labai ačiū. Ir jau latviškai kalbi neblogai! Mes negalime atskleisti savo paslapties – juk dėl to tai ir vadinama paslaptimi!

– Kas Vilniuje turi geriausią kvapą (vieta, žmogus ar pan.)? (Kristina)

Maris Mihelsonas: Ach, „Forum Palace“, žinoma, turi puikų kvapą. Ir dar man patiko Lietuvos vaikų ir jaunimo centro, kur mes prieš kelerius metus filmavome dainos „Tin Drums“ vaizdo klipą, kvapas! Šiame sąraše taip pat yra pusryčių viešbutyje kvapas.

– Ar norėtumėte išmokti lietuvių kalbą? (Eglė)

Maris Mihelsonas: Man tikrai patiktų mokėti lietuvių kalbą – be abejonės! Būčiau laimingas, jei mokėčiau tiek kalbų, kiek tik įmanoma. Žinote, mokėti mažų tautų kalbą yra pranašumas. Pavyzdžiui, kai mes išvykstame į užsienį ir vienas su kitu kalbame latviškai, apima toks jausmas, lyg vartotume slaptą karo kodų kalbą.

– Kodėl jūsų grupėje nėra merginų? (Eglė)

Maris Mihelsonas: Paprasčiausiai dėl to, kad ši grupė yra sukurta vaikinų iš vienos mokyklos. Kai mes buvome drovūs 14–15 metų vaikinai, reikėjo daug drąsos net tam, kad pradėtume pokalbį su merginomis, jau nekalbant apie bandymus ką nors veikti kartu!

– Kodėl jūs pasikeitėte pavadinimą iš „Brainstorm“ į „Prata vetra“? Man šis klausimas yra lyg „būti ar nebūti“ :) (Aurimas)

Maris Mihelsonas: Mes nieko nepakeitėme! Grupės pavadinimas kilęs iš angliško posakio „brainstorm“, kurį mes išvertėme į latvių kalbą. Gimtojoje Latvijoje mes vis dar žinomi kaip „Prata Vetra“.

– Ar jums labiau patinka gerbėjai, kurie mėgaujasi jūsų muzikos atlikimu ramiai besiklausydami ir svajodami apie dainos žodžius, ar tokie, kurie šėlsta, šoka ir garsiai dainuoja jūsų koncerte? (Evelina)

Maris Mihelsonas: Gali būti įvairiai. Tačiau būtų šiek tiek keista, jei visa publika stovėtų ramiai ir dainuotų tyliai sau per visą koncertą! Mes jaustumės lyg būtume nepakankamai geri! Tenka pripažinti, kad kai matai žmones, šokinėjančius ir garsiai šaukiančius, tai labiau padrąsina.

– „Laikas yra vienintelis tikras dalykas, kurį turime, ir tik nuo mūsų priklauso, kuo mes jį užpildome“, – kažkada jūs sakėte. Kas ar koks įvykis jus privertė susimąstyti apie laiką? Laiko mes turime, bet juk jis labai ribotas... (Natalija)

Renaras: Tas įvykis vadinamas gyvenimu ir jis tęsiasi nuo gimimo iki mirties – kitaip būti negali. Taigi jei pažiūrėtume formaliai, pamatytume, kad kiekvienam mūsų yra skirtas tam tikras laikas – argi tai ne vienintelis tikras dalykas, kurį mes turime? Ir ar ne svarbiausia gyvenime, kuo mes tą laiką užpildome?

– Jūs taip dažnai koncertuojate Lietuvoje, o ypač Vilniaus „Forum Palace“, kad kyla klausimas: ar neverta Jums investuoti į nekilnojamąjį turtą Lietuvoje? Pavyzdžiui, nusipirkti antrais namais tapusius „Forum Palace“ ir ten įsikurti? Tik pagalvokite – nuosavas sporto klubas apačioje, puiki terasa, ką jau kalbėti apie restoraną ir barą. :))) (Algirdas)

„BrainStorm“: Hmm, mums pirmiausia reikėtų pasikalbėti su savo investavimo konsultantais!

Skaitytojas Julius grupei uždavė klausimą vaizdo įrašu. Jame vaikinas latviškai klausia, apie ką jie dainuoja savo dainoje „Ja tu esi mans presidents“, „nes kai klausai, atrodo rimta daina, o kai skaitai tos dainos žodžius, atrodo juokinga“.

VIDEO: Klausimas.

„BrainStorm“: Įspūdinga! Ačiū „Google Translator“!

– Kokia kūrybine koncepcija yra paremtas Jūsų naujausias albumas? Ir kaip galėtumėte palyginti su ankstesniais? Koks tai etapas grupės gyvenime? (Justinas)

Maris Mihelsonas: Koncepcija buvo labai paprasta: įrašyti muziką, kurią mes sukūrėme per pastaruosius porą metų, rasti kiekvienos dainos išraišką taip, kad įrašę albumą didžiuotumėmės užrašydami savo grupės pavadinimą ant jo. Iš kitos pusės, ne viskas taip paprasta, kaip skamba. Šio naujausio albumo latvišką versiją įrašinėjome devynis mėnesius, tada penkis mėnesius kūrėme tą patį albumą rusų kalba (pusiau) ir dar daugiau nei penkis mėnesius skyrėme tam, kad įrašytume visas dainas angliškai.

– Ar Lietuva, jos gyventojai turėjo įtakos jūsų grupei per visą gyvavimo istoriją? (Gintaras)

„BrainStorm“: Taip, galime taip pasakyti. Iš tiesų nelabai svarbu, kokios tautybės yra žmonės, bet jeigu jie mėgsta mūsų muziką ir yra mums atviri, tai suteikia sparnus dirbti toliau ir Lietuvos publika visada yra nuostabi ir pozityvi! Labai jums ačiū!

– Kodėl „braliukai latviai“ taip retai aplanko savo geriausius kaimynus lietuvius? Norėtųsi sulaukti daugiau koncertų turų, kadangi visą lietuvišką muzikos erdvę užpildo kiekvienais metais matyti veidai. Juk galime pavaišinti pačiais pačiausiais lietuviškais cepelinais, o mūsų lietuvaitės tokios gražios, kas drįs tam paprieštarauti? :) (Mindaugas)

„BrainStorm“: Manau, atsakymas yra: kai mes turime naują albumą pristatyti jums, lietuviai, mes visada atvažiuojame! Taigi iki pasimatymo šeštadienį, bičiuliai!

– Kaip skambėtų Mikės Pūkuotuko vardas latviškai? Ką manote apie Mikės muzikinius sugebėjimus? (Igoris)

Maris Mihelsonas: Vinnijs Pūks. Jis yra nuostabus dainų kūrėjas ir atlikėjas! Aš turiu galvoje sovietinių laikų Mikės Pūkuotuko animacinius filmukus. Aš dažnai žiūriu būtent šį filmuką ir mano vertinimas yra penkios žvaigždės!

– Kaip manote, ar šiais laikais įmanoma gerai paieškojus ir labai norint sutikti tikrą slibiną? (Indrė)

Maris Mihelsonas: Galbūt. Bet tenka pripažinti, kad šiomis dienomis tai nebėra taip paprasta padaryti.

– Ar Jūsų lytinė orientacija prisideda prie grupės sėkmės? (Arūnas)

„BrainStorm“: Taip, žinoma.

– Atsakykite nuoširdžiai: jei būtumėte moteris, mieliau būtumėte latvė ar lietuvė?:) (Kamilė)

„BrainStorm“: Dėl to, kad mes esame latviai vyrai, tikriausiai turėtume pasirinkimą būti tik latvėmis moterimis. Bet Magic, grupės gitaristas, turi lietuviškų šaknų, todėl turėtų šiek tiek lietuviško grožio! :)

– Jeigu „Brainstorm“ būtų gėrimas, koks jis būtų ir kodėl? (Andrius)

„BrainStorm“: Žinoma, kokteilis! Kai kurios dienomis jis būtų „Long Island Tea“, kai kada tiesiog pieno kokteilis.

– Aš norėčiau paklausti, kas jus įkvėpė pradėti profesionalią muzikantų karjerą 1989 metais, kai suformavote tikriausiai geriausią Baltijos šalių grupę? Tarp kitko, ar nebuvo ta sofa per maža oficialiame dainos „My Star“ vaizdo klipe?:D (Mirek)

„BrainStorm“: Sofa buvo idealaus dydžio. Tikra angliško stiliaus sofa iš tikros anglų įrašų studijos. O įkvėpimas – mes visi buvome ir esame draugai, tad tiesiog norėjome kartu groti muziką – tai iki šiol ir darome.

– Jei susitiktumėte Dievą gatvėje, kokį klausimą jam užduotumėte? (Gediminas)

„BrainStorm“: „Ar mes jau tiek pridarėme nuodėmių, kad grįžai mūsų gelbėti?!“

– Ką atsakote į gerbėjų prašymus turėti su jumis vaiką? (Agnė Lukošiūtė)
 

„BrainStorm“: Tu juk nerimtai, ar ne?

– Man „Brainstorm“ daina „Maybe“ yra tokia pat skaudžiai maloni ir įsimintina kaip „Beatles“ daina „Yesterday“ ar Stingo „Fragile“... Ačiū už jūsų kūrybišką sumanumą. Jūs dažniausiai dainuojate angliškai ar latviškai, kartais rusiškai. Ar kada nors galvojote apie bendrus projektus su Lietuvos ar Estijos dainininkais ar grupėmis? (Liuda)

„BrainStorm“: Ačiū už jūsų malonius žodžius, mes labai vertiname tokius palyginimus ir didžiuojamės, kad esame paminėti tokioje kompanijoje! Dainuojame tokiomis kalbomis, kokias mokame. Renaras dar šiek tiek moka estiškai, nes jis vaidino filme „Georg“, o mes šiek tiek mokame lietuviškai – taigi, kas žino, kas bus ateityje!

Grupės „BrainStorm“ nariai savo gerbėjams Lietuvoje perdavė didžiausių linkėjimų. Visas jų pasiruošimas kelionei į Lietuvą – specialiame vaizdo įraše.

VIDEO: BrainStorm invites to concert in Vilnius on 10th of April.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius