-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hitų „New Age“ ir „Big City Life“ atlikėjas Marlonas Roudette‘as: „Realybės šou neištverčiau nė dešimties minučių“

Populiarus dainininkas Marlonas Roudette‘as – vienas šviežiausių populiariosios muzikos mylėtojų atradimų. Jo hitai „New Age“ ir „Anti Hero“ puikiai pažįstami klausantiems europietiškąsias radijo stotis. Daugelis atsimena ir buvusią jo grupę „Mattafix“, sukūrusią visą pasaulį apskriejusią dainą „Big City Life“.
Marlonas Roudette'as
Marlonas Roudette'as / LNK nuotr.

Daugelyje Europos šalių mėgstamas 29-erių atlikėjas jau netrukus aplankys Lietuvą. Tiesa, šįsyk gerbėjai išgirs tik keletą jo dainų, mat M.Roudette‘as nerengs atskiro koncerto, o taps projekto „Lietuvos balsas“ kviestiniu svečiu gegužės 13-ąją.

Karibietiško kraujo turintis atlikėjas portalui Žmonės.lt atvirai papasakojo apie tai, kad nesijaučia žvaigžde ir kad pats nesiryžtų dalyvauti televizijos realybės šou.

– Ar esate buvęs Lietuvoje, ką esate girdėjęs apie mūsų šalį?

– Nesu, nors ir aplankiau nemažai Rytų Europos šalių. Tiesą sakant, nieko nežinau apie Lietuvą, turėsite man papasakoti... Ar iš tiesų jūsų šalis garsėja gražiomis merginomis ir alumi? Taip ir žinojau, kad turi būti rimta priežastis, kodėl ten vykstu (juokiasi).

– Atvykęs dainuosite projekto „Lietuvos balsas“ scenoje. Ar teko kada nors pačiam dalyvauti realybės šou?

– Esu lankęsis daugybėje televizijos laidų, dainavau šou „Vokietijos balsas“ (angl. „The Voice of Germany“) finale. Pastarąjį pusmetį reklamuoju savo albumą „Matter Fixed“, tad pasirodžiau daugybėje įvairiausių televizijos programų, tačiau nesu pats dalyvavęs realybės šou. Manau, netverčiau ir dešimties minučių. Tai labai sunku. Vien mintis apie dainavimą prieš teisėjus mane baugina. Labai gerbiu žmones, kurie ryžtasi tokiam išbandymui.

LNK nuotr./Marlonas Roudette'as
LNK nuotr./Marlonas Roudette'as

– „The Voice of...“ frančizės projektai, tokie kaip „Lietuvos balsas“, populiarūs visame pasaulyje. Ką manote apie šį šou?

– Ši idėja nuostabi, tai vienas tikriausių ir patikimiausių muzikinių realybės šou. Žmonės vertinami pagal jų balsą, o ne pagal išvaizdą. Tai puiku.

– Su kokiu partneriu tikitės uždainuoti Lietuvoje?

– Norėčiau dainuoti su žmogumi, kuris vertina muzikos tikrumą, svarbiausia yra tikėti tuo, apie ką dainuoji. Man labai smagu susitikti su jaunais muzikantais, atlikėjais, jie mane įkvepia.

– Didžiosios Britanijos žiniasklaida jus lygina su Mika, Bruno Marsu ir „Coldplay“ vokalistu Chrisu Martinu. Kaip vertinate tokius palyginimus?

– Tai labai glosto savimeilę. Iš šių muzikantų Ch.Martinas mano mėgstamiausias, jis tiesiog nuostabus dainų kūrėjas. Tačiau aš stengiuosi eiti savo keliu, būti unikalus, ieškoti išskirtinio skambesio, stengiuosi kurti geras dainas ir rengti gerus koncertus.

– Vertinate Ch.Martino darbą, kokie kiti šių dienų muzikos kūrėjai jau užsitarnavo jūsų pagarbą?

– Šiuo metu britų muzika klesti. Pavyzdžiui, Edas Sheeranas yra puikus atlikėjas, jis sunkiai dirba ir jo kūryba man labai patinka. Taip pat įspūdinga dainininkė Lana Del Rey... Nuostabių atlikėjų labai daug, manau, visiems jiems dabar puikus laikas.

– Mačiau, kad rašote tinklaraštį amerikiečių leidinyje „The Huffington Post“. Mėgstate rašyti? Pats kuriate tuos rašinius?

– Taip, rašau pats. Man buvo malonu, kad rašyti pasiūlė toks gerbiamas leidinys. Kartą per savaitę galiu išlieti širdį. Tai savotiškai man padeda pačiam sekti, kas vyksta, nes kartais sunku susigaudyti. Per pastaruosius mėnesius mano gyvenime labai daug visko įvyko.

LNK nuotr./Marlonas Roudette'as
LNK nuotr./Marlonas Roudette'as

– Šiomis dienomis dauguma atlikėjų aktyviai reiškiasi socialiniuose tinkluose, kaip tokį bendravimą vertinate jūs?

– Aš nuolat esu prisijungęs prie „Facebook“, net ir dabar! Stengiuosi kuo dažniau pranešti naujienas, papasakoti gerbėjams, ką veikiu, su jais bendrauti. Kai ką daro mano įrašų kompanija, bet daugiausia laiko savo „Facebook“ grupei skiriu aš pats, kartais įdedu net 5–6 įrašus per dieną.

– Vadinasi, gerbėjai jums rašydami gali tikėtis, kad perskaitysite jų žodžius?

– Žinoma!

– Taip jau nutiko, kad esate kur kas geriau žinomas Vokietijoje nei gimtojoje Didžiojoje Britanijoje, dėl ko taip yra?

– Dirbau su vokiečių įrašų kompanija, galbūt dėl to, jie mane labai palaikė. Tačiau nesirūpinu, kad taip atsitiko. Galiu vaikštinėti Londone ar kur kitur Didžiojoje Britanijoje ir niekas manęs nepastebės, tai visai malonu.

– Pastaruoju metu keliavote su koncertiniu turu, kada ketinate imtis naujų kūrinių įrašų?

– Jau praleidau kurį laiką studijoje, pradėjau darbą prie naujojo albumo, stengiuosi susirinkti savo mintis ir kurti visuomet, kai tik pasitaiko proga.

– Kodėl jūsų debiutinio albumo „Matter Fixed“ pavadinimas toks artimas jūsų buvusios grupės „Mattafix“ pavadimui?

– Tam, kad atiduočiau pagarbą. „Mattafix“ – didelė mano gyvenimo dalis, tai priežastis, dėl kurios dabar kalbamės, tai mano pirmoji sėkmė. Nenorėjau visko lengvai pamiršti, tad pamaniau, kad pavadinimas „Matter Fixed“ mano soliniam albumui bus labai tinkamas.

– Viename interviu esate pasakęs: „Nenorėjau būti žvaigžde, man patinka dirbti komandoje.“ Tačiau dabar dainuojate solo ir visgi tapote žvaigžde. Kaip jaučiatės?

– Nesijaučiu žvaigžde. Bent jau daugumą dienų (juokiasi). Šį rytą kaip bet kuris paprastas žmogus buvau pašte, parduotuvėje, grįžau namo... Jaučiuosi muzikantu. Šlovė – šalutinis produktas, turintis daugybę neigiamų pusių.

– Grojate gitara, dainos „New Age“ vaizdo klipe – ir pianinu. Ar esate įvaldęs dar kokius nors instrumentus?

– Dar groju metaliniu būgnu, angliškai jis vadinamas steelpan ir yra panašus į dubenį, tai tradicinis Karibų salų instrumentas, o juk aš užaugau Karibuose. Dar groju būgnais, bet gana prastai.

– Šių metų vasarį populiarus ir gerbiamas stilingiems vyrams skirtas žurnalas „GQ“ paskelbė jus Mėnesio vyru. Ką tai jums reiškia?

– Taip, skamba gana kietai. Negaliu pasakyti, kad man labai patiktų pozuoti, ar vaikščioti po parduotuves, tačiau kai drabužius išrinko už mane ir mane gražiai aprengė, papuošė, buvo smagu fotografuotis vadovaujant profesionalams. Iš tiesų malonu, kad mane pastebėjo aukšto lygio leidinys ir skyrė tokį dėmesį.

LNK nuotr./Marlonas Roudette'as
LNK nuotr./Marlonas Roudette'as

– Karibų jūroje esančioje Sent Vinsento saloje, gyvenote nuo 9 iki 17-os metų. Tuo metu dar nebuvote garsus. Kokie ryšiai, jausmai dabar jus sieja su ta vieta?

– Stengiuosi grįžti ten bent kartą ar du per metus. Ten gyvena mano mama. Ši vieta man labai svarbi, ten galiu pailsėti, pabūti su draugais. Apskritai man atrodo, kad Sent Vinsentas – viena nuostabiausių ir gražiausių vietų visame pasaulyje. Na, nebent Lietuva jį pranoktų (juokiasi). Mano mylimoje saloje šiltas klimatas, šilti žmonės, skamba puiki muzika. Man labai patinka ten grįžti.

– Kalbant apie sėkmingą jūsų karjeros klotį... Pirmąsyk pasaulį sudrebinote kūriniu „Big City Life“, o praėjusiais metais šlovę kaip solinis atlikėjas pelnėte daina „New Age“. Turite du tikrus hitus, kokia šių kūrinių sėkmės paslaptis?

– Negaliu pasakyti, kad žinau kokią paslaptį. Aš tikiu, kad reikia šiek tiek talento ir daug sunkaus, nuolatinio darbo kuriant dainas, svarstant idėjas. Tai – nuolatinis procesas. Negaliu įgyvendinti visų savo minčių, tad tenka pasikliauti nuojauta, o ką gali žinoti, gal ir kita idėja galėjo tapti hitu, vis tenka treniruotis ir rinktis.

– Kokią žinutę klausytojams norite perduoti su savo muzika?

– Visada stengiausi nuoširdžiai reikšti savo jausmus per savo kūrybą. Nuoširdumas man svarbiausias. Kai kurie gerbėjai žino kiekvieną mano dainos žodį ir taip mes suartėjame.

– „Facebook“ pastebėjau jūsų nuotrauką su snieglente. Esate snieglenčių sporto aistruolis? O gal turite ir kitų ekstremalių pomėgių?

– Taip, man labai patinka čiuožti snieglente. Kalbant apie kitas sporto rūšis... Man taip pat patinka kalnų dviračiai, mėgstu žiūrėti „Formulę-1“, anksčiau užsiėmiau boksu. Bokso treniruotes teko pristabdyti, mat vadybininkai susirūpino, kad mane gali negražiai „papuošti“ (juokiasi). Stengiuosi sportuoti, kad būčiau sveikas. Pastarąjį kartą slidinėjau maždaug prieš mėnesį, buvau Šveicarijoje.

– Daugybė merginų Europoje dėl jūsų alpsta. Ar jūsų širdis dar laisva?

– Ne, nesu vienišas. Turiu merginą, su kuria esu laimingas, tačiau nepaisant to, vis tiek labai laukiu kelionės į Lietuvą (juokiasi).

Marlonas Roudette‘as – „New Age“:

VIDEO: Marlonas Roudette‘as – „New Age“

„Mattafix“ – „Big City Life“:

Marlonas Roudette‘as – „Anti Hero (Brave New World)“:

VIDEO: ANTI HERO (BRAVE NEW WORLD) - OFFICIAL - MARLON ROUDETTE

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius