Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holivudo žvaigždės dalyvavo iškilmingoje Kinijos „kino miesto“ atidarymo šventėje

Nicole Kidman, Leonardo DiCaprio ir Johnas Travolta sekmadienį paskolino savo žvaigždžių spindesį iškilmingai „Čingdao Rytų kino metropolio“, kuris jau vadinamas Kinijos atsaku Holivudui, inauguracijai.
Catherine Zeta-Jones
Catherine Zeta-Jones / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Turtingiausias Kinijos žmogus Wang Jianlinas ir jo konglomeratas „Wanda Group“ šiam didžiuliam kompleksui Čingdao mieste skyrė 50 mlrd. juanių (8,3 mlrd. dolerių).

Statybos jau prasidėjo, bet savo darbą kompleksas pradės tik 2016-aisiais. Per iškilmingą ceremoniją Wang Jianlinas sakė, kad šis plėtros projektas vykdomas Kinijai siekiant demonstruoti savo kultūrinę galią pasaulio arenoje ir sukurti „Kinijavudą“, kuris vieną dieną galėtų varžytis su Holivudu kaip pasaulinis kino centras.

Kinijos komunistų lyderiai sakė, jog šalis turi labiau naudotis vadinamąja „švelniąja jėga“, kad propaguotų šalies vertybes užsienyje. Tačiau kritikai sako, kad cenzūra riboja Kinijos kino industrijos galimybes varžytis su Holivudu ir kad net tie filmai, kurie gerai įvertinami pačioje Kinijoje, susiduria su sunkumais bandydami patekti į platesnę JAV rinką.

„Kino metropolis“ įsikurs 376 ha šalies rytuose esančio ir alumi „Tsingtao“ garsėjančio uostamiesčio pakraštyje. Jame bus 20 studijų.

Jame turėtų būti pastatyta „mažiausiai šimtas filmų per metus“, nurodo „Wanda Group“, kuri sako sudariusi preliminarius susitarimus kasmet sukurti čia po 30 užsienio filmų. Vietos kino žvaigždės, tokios kaip Zhang Ziyi, Jetas Li ir Xu Zheng, kurie jau ir patys yra tapę tarptautiniais prekės ženklais, raudonuoju kilimu žengė drauge su žvaigždėmis iš Holivudo, su kuriuo Wang Jianlinas ketina varžytis.

Drauge su N.Kidman, kuri vilkėjo juodas kelnes ir kreminės spalvos švarkelį, pasirodė Catherine Zeta-Jones, Ewanas McGregoras ir Christophas Waltzas. „Oskarų“ įteikimą kasmet organizuojančios Kino meno ir mokslo akademijos (AMPAS) prezidentė Cheryl Isaacs  taip pat dalyvavo ir sakė, jog yra pilna entuziazmo dėl to, kad atidaromas kompleksas gali paversti Čingdao tarptautiniu kino centru.

Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius