-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į moterį panašus supermodelis Andrejus Pejicas: „Mano lytis atvira meninei interpretacijai“

Jis yra papuošęs prancūziškąjį „Vogue“, taip pat vadinamas prancūzų mados kūrėjo Jeano-Paulo Gaultier'o mūza ir net yra laimėjęs Metų vyrų modelio titulą. Tačiau užvis rūpimiausia visiems gražuolio Andrejaus Pejico lytis ir seksualinė orientacija.
Andrejus Pejicas
Andrejus Pejicas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bosnių kilmės 19-metis užaugo Australijoje, o dėl liekno kūno, ilgų šviesių plaukų ir moteriškų veido bruožų tapo tikru moterų mados industrijos pagardu. Tačiau moteriškus drabužius demonstruojantis vyras sukėlė ne tik nuostabą, bet ir pasipiktinimą. Žurnalą, kurio viršeliui pozavo A.Pejicas, buvo uždraustą pardavinėti didžiausiame JAV knygynų tinkle „Barnes & Noble“. Taip pat modelis buvo vyrams skirto žurnalo FHM išvadintas „daiktu“, nors po to ir sulaukė oficialaus atsiprašymo. Ir tai tik du atvejai iš daugelio, su kuriais teko susidurti neįprastam vaikinui.

Naujausiame interviu žurnalui „New York“ tiek vyrų, tiek moterų drabužius demonstruojantis supermodelis tikino nesisielojantis, kai žmonės nesupranta, kas jis iš tiesų – moteris ar vyras. Paties A.Pejico nuomone, jis tiesiog išnaudoja gamtos duotą unikalią išvaizdą tam, kad užsitikrintų sau materialinę gerovę.

„Žinau, kad žmonės norėtų, kad kaip nors ginčiausi, sakyčiau „taip, aš vaikinas, bet kartais pasidarau makiažą“. Bet iš tiesų juk tai nerūpi. Nesieju savo tapatybės su lytimi, ją sieju su tuo, kas esu. Tai, kad mano išvaizda išnaudojama rinkodaros tikslais, tik dar vienas darbas, už kurį gaunu pinigus“, – sakė rugpjūčio pabaigoje 20-ąjį gimtadienį švęsiantis vaikinas.

Visada norėjo būti gražus

A.Pejicas prisipažino, kad nelengva išlaikyti tokią pat formą kaip jo kolegių moterų. Nors vaikinas lieknas iš prigimties, pats modelis sako, kad tenka paprakaituoti, kad įsispraustų į mažyčius moterų drabužių dydžius. „Dauguma moterų modelių neturi jokių raumenų. Tad gana keblu atrodyti kaip jos“, – sako patyręs manekenas. Tiesa, jis nepanoro atskleisti, ar už moteriškų drabužių demonstravimą gauna tokį pat atlygį kaip jo kolegės. „Mažiau kaip už 50 JAV dolerių nė nesikeliu iš lovos. Noriu, kad Amerika tai žinotų. Tai – naujoji vyriškai moteriškų modelių karta, kuri nesikelia iš lovos už mažiau kaip 50 JAV dolerių“, – juokais klausimą nuleido A.Pejicas.

Žurnalą, kurio viršeliui pozavo A.Pejicas, buvo uždraustą pardavinėti didžiausiame JAV knygynų tinkle „Barnes & Noble“.Nors vaikinas atvirai kalba apie darbą, apie asmeninius santykius ir lytinę orientaciją prabyla nenoriai. A.Pejicas prisipažino „New York“ žurnalistams, kad jis patinka „pasiutusioms“ biseksualioms merginoms ir heteroseksualiems vyrams, tačiau apie tai, ko ieško pats, slapukavo. „Nepasakyčiau, kad esu seksuali asmenybė. Tačiau aš vertinu meilę ir norėčiau vieną dieną ją patirti. Kol kas dar nepatyriau“, – santūriai sakė jis.

A.Pejico šeima paliko Bosniją Bosnijos karo pradžioje ir įsikūrė Australijoje, kai vaikinui tebuvo 8-eri. Supermodelis prisipažino, kad jam visuomet patiko persirenginėti mergaitiškais drabužiais, o būdamas 13-os jis pradėjo plaukus dažyti šviesiai, vilkėdavo aptemptus džinsus ir praktiškai nesiskyrė nuo klasės draugių mergaičių.

„Tai, kaip noriu atrodyti, labai asmeniška. Pradėjau eksperimentuoti, kad pasijusčiau laimingas, kad džiaugčiausi matydamas save veidrodyje. Aš visada norėjau atrodyti gražus, kaip kad mergaitės“, – sakė A.Pejicas. Vaikinas, prieš pradėdamas žengti podiumu, yra dirbęs tualetų valytoju striptizo klube, taip pat darbavosi greito maisto restorane. Būtent ten jaunuolis ir buvo pastebėtas čia užsukusio agento, kuris sumanė sukirsti sūrainį.

„Manau, kad iš profesinės pusės palikau savo lytį kaip klausimą, atvirą meninei interpretacijai. Mano visas gyvenimas itin kontraversiškas. Bet ką galiu padaryti? Aš tarsi Britney Spears!“, – teigė vaikinas. Jis prasitarė, kad artimiausiuose jo planuose – noras parašyti knygą ar sukurti televizijos realybės šou.

VIDEO: ANDREJ PEJIC, Film #02 by Crash Magazine, Photography Frank Perrin

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius