-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Kalėjimo bėglių“ žvaigždė ir moterų numylėtinis Wentworthas Milleris prisipažino esantis gėjus

Wentworthas Milleris savo lytinę orientaciją atskleidė atsisakydamas dalyvauti kino festivalyje Rusijoje, kuri garsėja ypatinga netolerancija homoseksualams, rašo „US Weekly“.
Wentworthas Milleris
Wentworthas Milleris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį 41-erių aktorius Tarptautinio Sankt Peterburgo kino festivalio organizatoriams parašė atvirą laišką, kuriuo atsisako kvietimo dalyvauti festivalyje.

Serialo „Kalėjimo bėgliai“ (org. „Prison Break“) žvaigždė tvirtino, kad sąžinė jam neleidžia dalyvauti renginyje, kuris vyksta tokioje netolerantiškoje vietoje.

„Ačiū už jūsų malonų pakvietimą. Kaip žmogus, jau lankęsis Rusijoje ir turintis Rusijos kilmės mokslų diplomą, mielai atsakyčiau taip. Vis dėl to, kaip gėjus, privalau atsisakyti“, – rašė Wentworthas Milleris.

Savo laiške aktorius pažymėjo, kad jį labai liūdina šalyje priimti įstatymai, draudžiantys įsivaikinti vaikus homoseksualioms poroms ir apskritai draudžiantys „gėjų propagandą“.

„Man labai nepatinka Rusijos valdžios elgesys su gėjais ir lesbietėmis. Ši situacija yra jokiais būdais nepriimtina ir sąžinė man neleidžia dalyvauti renginyje, kurį organizuoja šalis, kur sistematiškai žlugdoma tokių žmonių kaip aš teisė gyventi ir mylėti atvirai. Galbūt, kai situacija pasikeis, galėsiu priimti kitokį sprendimą“, – rašė aktorius.

TV3 nuotr./Serialas Kalėjimo bėgliai
TV3 nuotr./Serialas „Kalėjimo bėgliai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius