Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katie Piper. Meilė, į šipulius sudaužiusi gražuolės gyvenimą

Jeigu dėl kokių nors priežasčių jus dažnai užpuola negatyvios mintys, rytais nesinori keltis iš lovos arba liejate ašaras dėl „per ilgos nosies“, „per mažos krūtinės“ ar „per trumpų blakstienų“, jums derėtų perskaityti šią istoriją.
Katie Piper 2011-aisiais
Katie Piper 2011-aisiais / Bulls nuotr.

Svajojo tapti perspektyviu modeliu...

Kai Katie Piper (27) buvo 24-eri, jos gyvenimą galėjai pavadinti mažų mažiausiai tobulu. Jauna ir daili mergina nestokojo gerbėjų dėmesio, jai buvo žadama karjera televizijoje. Maža to, pildėsi jos didžiausia gyvenimo svajonė: Katie mažais žingsneliais kopė į modelių pasaulio olimpą. „Man žarstydavo komplimentus net nepažįstami žmonės. Buvau neapsakomai laiminga, turėjau begalę svajonių“, – prisimena mergina. Ir tuomet ji socialiniame tinklalapyje „Facebook“ susipažino su tamsiaodžiu Danieliu Lynchu (34). Ši iš pradžių maloni pažintis netruko išaugti į košmarą, kurio nelinkėtum net didžiausiam priešui.
„Didžiausia Katie problema yra ta, kad ji pernelyg pasitiki žmonėmis. Net ir visiškai nepažįstamais“, – praėjus keleriems metams po į šipulius jaunos merginos gyvenimą sudaužiusios tragedijos sakė jos tėtis.

Mylimasis ją primušė ir išprievartavo

Katie gimė Anglijoje, baigusi mokyklą, mokėsi kosmetologijos ir svajojo sekti savo tėvo – kirpėjo – pėdomis. Tačiau šviesiaplaukei dailių bruožų merginai pasisekė kur kas labiau: ja susidomėjo modelių agentūra, Katie pradėjo dalyvauti fotosesijoje, jos atvaizdas papuošė ne vieno laikraščio ir žurnalo viršelį. Ji netgi dalyvavo „Mis Vinčesteris 2006“ konkurse, kur iškovojo II-osios vicemis titulą. Netrukus simpatišką merginą pastebėjo televizijos prodiuseriai ir ji ėmė vesti loterijas, diskusijų laidas, skaityti orų prognozes.
Kai rodės, kad ir taip nieko netrūksta, gyvenimas Katie padovanojo didelę meilę – bent taip ji pasijuto susitikusi su Danieliu Lynchu – vaikinu, užkalbinusiu ją socialiniame tinklalapyje. „Pirmojo pasimatymo metu jis pasirodė labai drovus ir rūpestingas“, – prisimena mergina. Dvi savaites porelė vaikščiojo susikibusi už rankučių, planavo bendrą ateitį.

Vieną savaitgalį įsimylėjėliai apsistojo viešbutyje, kad galėtų ramiai praleisti laiką be pašalinių akių. Deja, Katie net negalėjo įsivaizduoti, kaip šis sumanymas pakeis jos gyvenimą. Vos užvėrus viešbučio kambario duris, Danielis puolė merginą mušti, grasino veidą supjaustyti skutimosi peiliuku ir galiausiai ją... išprievartavo. Kai sužvėrėjęs vyras Katie parvežė namo, ši išsikvietė greitąją pagalbą. Žaizdas ir mėlynes mergina išsigydė, tačiau atskleisti policijai, kas šitaip su ja pasielgė, atsisakė. „Tiesiog bijojau keršto. Nesuvokiau, kas privertė jį šitaip sužvėrėti“, – vėliau prisipažino Katie.

Bulls nuotr./Katie Piper 2010-aisiais
Bulls nuotr./Katie Piper 2010-aisiais

„Skausmas buvo nežmoniškas“

Danielis savo merginos ramybėje nepaliko: skambindavo jai po dvidešimt kartų per dieną, bandydamas atsiprašyti už padarytą skriaudą. Po kelių dienų Danielis įtikino Katie nueiti iki interneto kavinės ir perskaityti jai atsiųstą laišką. Mergina net neįtarė, kad, sutikusi tai padaryti, pasirašys sau nuosprendį. Išėjusios iš namų Katie jau laukė Danielio užsakymu pasiųstas vyras, kuris merginos veidą apipylė sieros rūgštimi. „Pamačiau priešais einantį vyrą su kavos puodeliu. Iš pradžių pamaniau, kad tai elgeta, todėl suskubau iš rankinės traukti piniginę, kad galėčiau sušelpti. Tuomet tas vyras visą puodelio turinį išliejo ant manęs. Pirma mintis – jis mano veidą nuplikė karšta kava, tačiau skausmas buvo tiesiog nežmoniškas“, – prisimena Katie.

Iš skausmo klykianti mergina ėmė belsti į aplinkinių pastatų langus, kol galiausiai įlėkė į artimiausią kavinę, kur jai buvo iškviesta greitoji pagalba. Rūgštis nudegino Katie veidą, rankas, kaklą ir krūtinę, truputį skysčio mergina nurijo. Didžiulė medikų komanda ne vienus metus kovojo, kad mergina būtų vėl panaši į normalų žmogų: Katie buvo visiškai persodinta veido oda, iš naujo suformuota nosis bei lūpos, ji iškentėjo begalę operacijų. Nusikaltėlis buvo nuteistas 16 metų kalėjimo, o jo bendrininkas gavo ketveriais metais mažiau.

Kodėl Katie nepalūžo?

„Katie visada didžiavosi savo išvaizda, ji iš to uždirbo pinigus. Kai sužinojau apie nelaimę, pamaniau, kad tai mano dukrą sužlugdys“, – sako merginos mama.
Nors kurį laiką po nelaimės Katie vengė viešumos, mergina nepalūžo. Šiuo metu ji vadovauja savo įsteigtai labdaringai organizacijai, kurios tikslas yra padėti panašias nelaimes išgyvenantiems žmonėms. Mergina nusifilmavo dokumentiniame filme, pasakojančiame apie jos gyvenimą pakeitusią tragediją, ir išleido biografinę knygą „A Beautiful Girl. An Evil Man“ (liet. k. „Graži mergina. Piktas vyras“). Netrukus rinkoje turėtų pasirodyti Katie sukurta maskuojamosios kosmetikos serija. K. Piper aktyviai dalyvauja visuomeniniame gyvenime, ragina merginas mylėti save, nepasiduoti, nepaisant gyvenimo negandų ir likimo siųstų net ir pačių didžiausių išbandymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius