-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mike'o Tysono tatuiruotės kūrėjas sieks, kad filmas „Pagirios Tailande“ nepasirodytų kino teatruose

Vyras, kuris darė žymiąją Mike'o Tysono veidą puošiančią tatuiruotę padavė į teismą komedijos „Pagirios Tailande“ kūrėjus, kompaniją „Warner Bros“, nes jau gegužės 27-ąją pasirodysiančiame filme Edo Helmso personažas vaizduojamas po audringo vakarėlio atsibundantis su tokia pačia tatuiruote.
Mike'as Tysonas
Mike'as Tysonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

S.Victoras Whitmillas, kuris už savo darbus įvertintas ne vienu apdovanojimu, mano, kad jo kūrinys yra „viena labiausiai visame pasaulyje atpažįstamų tatuiruočių“, todėl teismo prašo uždrausti komedijos pasirodymą kino teatruose.
 
„Kai S.V. Whitmillas padarė M.Tysono tatuiruotę, sportininkas sutiko, kad visos jos autorinės teisės priklausys meistrui. Kompanija „Warner Bros.“ niekuomet nebuvo susisiekusi su autoriumi ir neprašė jo leidimo panaudoti meno kūrinį filme, jie tiesiog originalų darbą pasisavino ir juo papuošė aktorių. Tai yra grubus autorinių teisių pažeidimas“, – teigiame skunde, pateiktame teismui. Kartu su juo menininkas pateikė ir tatuiruotės autorinių teisių registracijos pažymėjimą bei M.Tysono parašu patvirtintą sutikimą visas teises į tatuiruotę atiduoti jos kūrėjui.

„Warner Bros.“ kol kas atsisako komentuoti šį ieškinį.

Teisininkų nuomone, tai labai įdomus skundas, kadangi autorinių teisių privaloma paisyti, nesvarbu, ar piešinys nupieštas ant drobės, ar ant buvusio sunkiasvorio bokso čempiono veido. Tatuiruotės tikrai labai panašios, o visiems aišku, jog filme „Pagirios Tailande“ tatuiruotė yra aiški užuomina į M.Tysoną, kuris suvaidino pirmojoje komedijos dalyje „Pagirios Las Vegase“.

Todėl „Warner Bros.“ teisininkams gali būti labai sudėtinga įrodyti, jog tatuiruotė ant E.Helmso veido filme yra originali ir atsiranda be jokios priežasties. Teisės žinovai, kuriuos šiuo klausimu apklausė „Reuters“, teigė, jog kone vienintelė išeitis atmesti skundą yra traktuoti filmą kaip parodiją.

Tačiau kompanijai baisiausia turėtų būti tatuiruočių meistro reikalavimas išvis sustabdyti filmo pasirodymą kino teatruose, taip pat iš interneto pašalinti komedijos anonsus.

Kol teismas nagrinės ieškinį, siūlome filmo anonse pažiūrėti, kaip atrodo nuplagijuota M.Tysono tatuiruotė:

VIDEO: PAGIRIOS TAILANDE - oficialus filmo treileris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius