-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Niujorke į paskutinę kelionę palydėtas aktorius Jamesas Gandolfini

Ketvirtadienį aktorius Jamesas Gandolfini palydėtas į paskutinę kelionę šv. Jono pranašo katedroje Niujorke. Aktorius mirė per šeimos atostogas Romoje – jį ištiko širdies smūgis.
Jameso Gandolfini laidotuvės
Jameso Gandolfini laidotuvės / „Scanpix“ nuotr.

Trečiadienio vakarą tik aktoriaus šeimos nariai ir artimiausi draugai galėjo atsisveikinti su juo laidojimo namuose. Prie šv. Jono pranašo katedros ketvirtadienį per laidotuves susirinko ištikimiausi aktoriaus gerbėjai bei spaudos atstovai.

Į laidotuves atvyko artimas Jameso Gandolfini draugas ir serialo „Sopranai. Mafijos kronika“ (org. „The Sopranos“) kūrėjas Davidas Chase'as bei būrys aktoriaus kolegų iš serialo, su kuriais velionis dirbo aštuonerius (1999–2007 m.) metus. Pagarbą Jamesui Gandolfini atidavė aktorius Alecas Baldwinas su žmona Hilaria Thomas, Naujojo Džersio gubernatorius Chrisas Christie ir kt.

Per ceremoniją jausmingas atsisveikinimo kalbas sakė artimiausi aktoriaus žmonės – žmona Deborah Lin, sesuo Johanna Antonacci bei keli kolegos. „Jimai, vienas iš dalykų, už kuriuos labiausiai tave mylėjau, tai koks tu buvai tėvas Michaelui ir Lily, – kalbėjo vyro netekusi Deborah. – Ačiū už gražius mūsų bendro gyvenimo prisiminimus. Myliu tave, Jimai, ir visada mylėsiu. Ilsėkis ramybėje.“

Jamesas Gandolfini mirė praėjusį trečiadienį, būdamas 51-erių. Našle liko antroji jo žmona Deborah Lin, kurią aktorius vedė 2008-aisiais. Jiedu augino vos devynių mėnesių dukrelę Lilianą. Be tėvo liko ir 13-metis aktoriaus sūnus Michaelas iš pirmosios santuokos su Marcy Wudarski, su juo Jamesas Gandolfini buvo išvykęs į „berniukų kelionę“ Italijoje.

Jameso Gandolfini aštuonių mėnesių dukra Liliana
Jameso Gandolfini dukra Liliana tėvo laidotuvėse

Pasak pranešimų, širdies smūgis Jamesą Gandolfini ištiko grįžus į viešbutį iš pasivaikščiojimo po miestą. Kaip rašo CNN, tądien Jamesas su sūnumi aplankė Vatikaną, papietavo, jautėsi gerai. Grįžus į viešbutį Jamesas nuėjo į vonios kambarį, kur jį ir ištiko širdies smūgis. Išsigandęs, kad tėvas ilgai neišeina iš vonios kambario ir nieko neatsako, aktoriaus sūnus pasikvietė viešbučio personalą. Viešbučio darbuotojai išlaužė vonios duris – ten rado ant grindų parklupusį aktorių. Iš karto buvo iškviesti medikai ir aktorius nugabentas į ligoninę, tačiau jo išgelbėti nebepavyko.

Serialo „Sopranai. Mafijos kronika“ žvaigždė už mafijos boso Tony Soprano vaidmenį pelnė tris „Emmy“ statulėles ir „Auksinį gaublį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius