Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Paskelbti „Oskarų“ nominantai: „Kalifornijos svajos“ nominacijų skaičiumi pasivijo rekordininką „Titaniką“

Antradienį Los Andžele paskelbtos „Oskarų“ nominacijos – paaiškėjo, kas šiemet varžysis dėl prestižiškiausio kino apdovanojimo. Šį apdovanojimų sezoną trofėjus vieną po kito pelnanti muzikinė romantinė drama „Kalifornijos svajos“ („La La Land“) pelnė net 14 nominacijų – tiek pat, kiek prieš beveik 20 metų gavo legendinis „Titanikas“.
Ryanas Goslingas ir Emma Stone filme „Kalifornijos svajos“
Ryanas Goslingas ir Emma Stone filme „Kalifornijos svajos“ / Kadras iš filmo

1998-aisiais „Titanikas“ gavo 11 „Oskarų“ iš 14-os galimų, tad „Kalifornijos svajos“ yra realus pretendentas pranokti šią legendinę juostą su Leonardo DiCaprio ir Kate Winslet bei tapti daugiausiai apdovanojimų pelniusiu filmu per visą „Oskarų“ istoriją.

Be „Titaniko“, 14 „Oskarų“ nominacijų yra pelnęs ir dar vienas filmas – Holivudo aukso amžiaus drama „Viskas apie Ievą“ („All About Eve“), kuri 1951-aisiais gavo šešis „Oskarus“.

15min primena, kad per sausio 8-ąją vykusius „Auksinių gaublių“ apdovanojimus, kurie dažnai vadinami „Oskarų“ pranašais, „Kalifornijos svajos“ tapo absoliučiu lyderiu. Filmas su Holivudo numylėtiniais Ryanu Goslingu ir Emma Stone laimėjo visose septyniose kategorijose, kuriose buvo nominuotas, ir pagerino rekordą – kaip daugiausiai statulėlių per „Auksinių gaublių“ istoriją pelnęs filmas.

„Oskaruose“ dėl geriausio aktoriaus vardo šiemet varžysis „Auksinį gaublį“ anksčiau šį mėnesį jau pelnęs jaunesnysis Beno Afflecko brolis Casey Affleckas, Andrew Garfieldas, Ryanas Goslingas, Viggo Mortensenas ir Denzelis Washingtonas.

Iš aktorių moterų nominacijas šiemet gavo Isabelle Huppert, Ruth Negga, Natalie Portman, Emma Stone ir Meryl Streep, kuriai ši nominacija – jau 20-oji per visą karjerą!

Nominuoti filmai, aktoriai ir kino kūrėjai paskelbti antradienį priešaušriu (Lietuvos laiku – antradienio popietę). Šiemet atsisakyta rengti tiesioginę spaudos konferenciją, ir vietoje jos buvo parodyti iš anksto nufilmuoti trumpi interviu su ankstesnių metų „Oskarų“ laimėtojais bei nominantais – jie pasidalijo prisiminimais, kaip patys jautėsi sužinoję, kad buvo nominuoti, ir skelbė šių metų nominantus.

„Oskarų“ nominacijas skiria daugiau kaip 6 000 Kino meno ir mokslo akademijos narių.

Šių metų ceremonija, kurią ves komikas Jimmy Kimmelis, bus surengta vasario 26-ąją.

O štai čia – visų kategorijų nominantai:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius