-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 06

20-metį švenčiantys rokeriai „The Skys“ koncerte Vilniuje pristatė naują albumą

Penktadienio vakarą rokeriai „The Skys“ būrį gerbėjų Vilniuje pakvietė į koncertą – scenoje pažymėjo grupės dvidešimtmetį. Vakaro metu „The Skys“ pristatė naujausią savo albumą, muzikantus sveikino scenos kolegos.
„The Skys“ koncerto Vilniuje akimirka
„The Skys“ koncerto Vilniuje akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

20-metį švenčiantys „The Skys“ penktadienį koncertavo Vilniaus klube „New York“. Išgirsti rokerių dainų panoro ištikimiausi gerbėjai – per šitiek metų muzikantai spėjo surasti savo auditoriją. 

Scenoje „The Skys“ pristatė naujausią savo albumą „Journey Through the Skies“.

„Tai – jubiliejinis albumas, kuris apibendrina visą mūsų kūrybinį laikotarpį nuo pat pirmų iki paskutinių dainų. Tai tarsi viso šio laikotarpio kompiliacija“, – Žmonės.lt sakė grupės lyderis Jonas Čiurlionis. 

Koncerto metu dainavo ir kitos grupės: PHI, „Dear Madam“, „Sofa Nr. 42“, „Bliuzoholikai“, „Lifesigns“.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„The Skys“ koncerto Vilniuje akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„The Skys“ koncerto Vilniuje akimirka

Bendraudamas su Žmonės.lt J.Čiurlionis atskleidė „The Skys“ ilgaamžiškumo paslaptį. „Čia aklas užsispyrimas kaltas. Siekis, tikslas ir užsispyrimas“, – šypsojosi. 

Jis pripažįsta: šiuo metu „The Skys“ daugiau dėmesio sulaukia užsienyje, o ne Lietuvoje: per 2013-2015 metus grojo daugiau kaip 100 koncertų Europoje, JAV ir Kanadoje, o taip pat tapo bene pirmąja lietuvių grupe, koncertavusia Jukone ir Aliaskoje.

Tų koncertų metu scena dalintasi su tokiomis žvaigždėmis kaip Rick Wakeman (eksYES, taip pat dirbęs su David Bowie, Elton John), „The Exploited“, „Blues Brothers“ bei daugeliu kitų atlikėjų. Grupė „The Skys“ susilaukė pripažinimo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. 

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„The Skys“ koncerto Vilniuje akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„The Skys“ koncerto Vilniuje akimirka

„Nuostabu!“, „Metų atradimas“, „Mėnesio albumas“ – tokiais ir panašiais epitetais lietuvius apdovanojo autoritetingi leidiniai „Classic Rock Magazine“, „Metal Hammer“, „Prog Magazine“, „Sweden Rock Magazine“ ir daugelis kitų.

„Mus daug kviečia koncertuoti užsienyje ir mažai kviečia Lietuvoje. Šie metai mums – rekordiniai: Lietuvoje turime du koncertus! Pernai daug laiko praleidome JAV, užpernai – JAV ir Kanadoje. Taigi galima sakyti, kad nukentėjo ne tik Lietuva, bet ir visa Europa. Dar anksčiau beveik „neišlindome“ iš Lenkijos, Anglijos... Darbas yra darbas. Kur dirbi, ten ir dirbi. Mums taip gaunasi, kad dirbame kitose šalyse, o Lietuvoje – nelabai. Tačiau dėl to tikrai nejaučiame nuoskaudos. Nėra laiko tokiems dalykams“ – kalbėjo J.Čiurlionis. 

Kodėl, jo nuomone, tų kvietimų koncertuoti Lietuvoje tiek mažai? „Nežinau. Yra, pavyzdžiui, „Roko naktys“. Kodėl jie mūsų nekviečia, negaliu paaiškinti. Dažnai jie kviečia grupes, kurios yra pradedančios, arba metai iš metų pasikviečia tuos pačius muzikantus“, – nesupranta. 

Tačiau panašu, kad ir jubiliejinio „The Skys“ koncerto gerbėjams bus gana ilgam laikui – tokią pirtį muzikantai scenoje kūrė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius