-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 11

Andrea Bocelli koncertas Kaune: sužavėtos publikos prašomas solistas keliskart grįžo į sceną

Ovacijos, tyli pagarba ir susikaupimas, neslepiamas susižavėjimas ir noras išgirsti kuo daugiau – taip Lietuvos publika pasitiko pasaulinio lygio žvaigždę Andrea Bocelli (56). Solisto, gebančio suderinti klasikinę ir popmuziką, gerbėjai po sekmadienį vykusio koncerto Kauno „Žalgirio“ arenoje ne sykį prašė pakartojimo ir po pasirodymo neskubėjo skirstytis.
Andrea Bocelli koncerto akimirka
Andrea Bocelli / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

 

A.Bocelli į Lietuvą atskrido sekmadienio pavakarę, kartu su juo iš Rygos į Kauną atvyko ir žmona su dvejų metų dukrele. 

Į žvaigždės koncertą buvo išpirkti visi bilietai. A.Bocelli, pavietęs į dviejų dalių renginį, gerbėjus tarsi užbūrė. Regis, publika fiksavo ir priėmė kiekvieną garsiojo atlikėjo balso vibraciją. 

Didžiulėje scenoje kiek po 19 valandos pirmiausia pasirodė Lietuvos simfoninio orkesto ir Kauno miesto choro nariai. 

Koncertas pradėtas kūriniu iš Džiuzepės Verdžio operos „Trubadūras“. Jį atliko tik orkestro muzikantai. Išsyk po jų sugrotos įžangos į sceną užlipo A.Bocelli. Didžioji dalis klausytojų garsenybę pasitiko plodami ir atsistoję iš savo vietų. Už pagarbą solistas atsidėkojo arijomis iš operų „Trubadūras“ ir „Manon Lesko“. Po dviejų kūrinių sceną A.Bocelli trumpam užleido sopranui Serenai Farnocchia. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka

Sugrįžęs jis pademonstravo ne tik savąjį gebėjimą užburti klausytojus balsu, bet ir dalį kūrinio „Ave Maria“ sugrojo fleita. 

Nuo vaikystės regėjimo netekusį atlikėją kaskart nuo scenos palydėdavo ir į ją sugrįžti padėdavo chorui sekmadienio vakarą dirigavęs Marcello Rota. Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro muzikantams bei Petro Bingelio vadovaujamo Kauno valstybinio choro dainininkams koncerte dirigavęs Marcello Rota su lietuviais repetavo dvi dienas ir liko jais labai patenkintas. 

Pirmą kartą Kauno arenos istorijoje laiptai, vedantys nuo scenos, buvo užtverti juodu audiniu – per jį neįmanoma buvo matyti, kaip atlikėjai ir muzikantai patenka į užkulisius. Būtent už audeklo laiką dažniausiai leisdavo A.Bocelli, kai sceną užleisdavos kolegoms.  

Dešimties kūrinių iš žymiausių operų pynę pirmojoje dalyje baigė legendinė „Traviata“. Ją A. Bocelli sudainavo duetu su S. Farnocchia. Publikai įspūdį padarė ir gitaristų duetas „Carisma“, tiek pritaręs pagrindiniam vakaro kaltininkui, tiek atlikęs solo. 

Antroje vakaro dalyje skambėjo populiarūs kūriniai iš dainininko albumų „Incanto“, „Sentimento“, „Amore“, „Vivere“ ir „Passione“. Paskutinias tris dainas jis sudainavo kartu su vakaro viešnia pop atlikėja Ilaria Della Bidia. „La vie en rose“ kūrinys, išpopuliarintas Edith Piaf, buvo tik pradžia didžiojo malonumo, kurį sekmadienio vakarą patyrė pubika. Plojimai netilo ir skambant „Can't Help Falling In Love“ iš Elvio Presley repertuaro bei „Canto della terra“.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Marcello Rota ir Andrea Bocelli
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Marcello Rota ir Andrea Bocelli

Pastaruoju, vienu ryškiausiu savo kūriniu baigęs oficialų savo pasirodymą A.Bocelli padėkojo susirinkusiems ir pasakė į Italiją su savimi išsivešęs puikius prisiminimus. Tačiau to gerbėjams nepakako. Jie išsireikalavo net kelių bisų. Pirmojo metu A.Bocelli padovanojo dainą „I Found My Love In Portofino“, o pasigirdus „Vivo per lei“ pradžiai net itin stiprų atlikėjo balsą užgožė minios ovacijos.

Vakaro kulminacija turėjęs tapti kūrinys „Time to say goodbye” vis dėlto nebuvo paskutinis. Sužavėta publika ir netylantys jos aplodismentai A. Bocelli į sceną sugrąžino dar sykį. Su Lietuva garsusis atlikėjas atsisveikino kūriniu „Nessun dorma“ iš G.Puccini operos „Turandot“. Publika ir po šio pasirodymo neskubėjo skirstytis.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka

56-erių Andrea Bocelli – vienas populiariausių pasaulyje atlikėjų, puikiai gebantis derinti klasikines arijas ir popmuziką. Pasiekti muzikos pasaulio aukštumų jam nesutrukdė ir vaikystėje prarastas regėjimas. Daugiau kaip 150 milijonų tiražu parduoti įrašai, Auksinio gaublio, ECHO, Britų klasikinės muzikos ir kiti apdovanojimai, žvaigdžė Holivudo šlovės alėjoje ir netgi jo vardu pavadintas paplūdimys Italijoje – retas artistas gali varžytis su A.Bocellio sėkme. 

Populiariausiu klasikinės muzikos atlikėju planetoje pripažintas Andrea Bocelli Kaune atliko arijas iš tokių operų kaip „Trubadūras“, „Manon Lesko“, „Romeo ir Džiuljeta“, „Karmen“ ir kitų. Antroje koncerto dalyje skambėjo populiarūs kūriniai iš dainininko albumų „Incanto“, „Sentimento“, „Amore“, „Vivere“ ir „Passione“. 

VIDEO: Christina Aguilera ir Andrea Bocelli – „Somos Novios“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius