Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 27

Britų dainininkę Adele įkūnijusi Girmantė Vaitkutė užbūrė publiką savo nuoširdumu ir sodriu balsu

Daugiau nei prieš dvejus metus pirmą kartą Lietuvos publikai pristatyti žinomos atlikėjos Adele kūriniai, aranžuoti specialiai Girmantei Vaitkutei, šeštadienio vakarą iš naujo suskambo Vilniaus šv.Kotrynos bažnyčioje. Kartu su muzikantų grupe atlikėja atliko tokius britės hitus, kaip „Turning tables”, „Set fire to the rain”, „Someone like you” ir daugelį kitų.
Girmantė Vaitkutė
Koncerto akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Nors lietuviai yra pripratę prie grupių ar atlikėjų, kurie perdainuoja kitų sukurtas dainas ir panašaus pobūdžio projektų, tačiau G.Vaitkutės balsas ir atlikimo stilius neleidžia klausytojams bodėtis jos atliekamomis dainomis ir vis traukia ateiti į jos koncertus.

Likus pusvalandžiui iki pasirodymo prie šv.Kotrynos bažnyčios nusidriekė eilė. Koncertas šiek tiek vėlavo, tačiau kiekviena laukimo akimirka buvo verta. Pasiklausyti ne pirmą kartą Adelės perdainuojamų dainų susirinko pilna bažnyčia.

Koncerto akimirka
Prieš koncertą

„Atsiprašome, kad teko palaukti, nes jūsų šiandien yra tiek daug. Tikiuosi, kad parsinešite namo ką nors iš šio koncerto, – pasirodymą pradėjo G.Vaitkutė. – Man visada įdomu, kodėl žmonės ateina į koncertą. Ar jiems patinka atlikėja, kurios dainas aš atlieku, ar patinku aš, o gal mano balsas. Neklausiu jūsų, kodėl jūs čia, bet ačiū, kad atėjote.“

G.Vaitkutė – klasikinio stiliaus gerbėja, tad ir scenoje ji pasirodė vilkėdama juodą suknelę ir avėdama tokios pat spalvos aukštakulnius.

Nors atlikėja šiek tiek jaudinosi ant scenos, bet nuoširdumas ir natūralumas viską atpirko. G.Vaikutė nuolatos bendravo su susirinkusia publika ir dalijosi savo pastebėjimais apie žymios atlikėjos dainas. „Adele yra sudėtinga atlikėja. Labai ilgai galvojame, ką daryti, kad ši programa gražiai skambėtų. Atrinkome pačias geriausias dainas, o jų būta tikrai ne viena dešimtis, nes Adele yra išleidusi ne vieną albumą. Todėl iš karto atsiprašau, jei neišgirsite savo mėgstamos dainos“, – į pilną salę kreipėsi Girmantė ir kartu kvietė dainuoti susirinkusius.

„Šią dainą paprašysiu padainuoti kartu su manimi. Bus trys žodžiai „Rumour has it“. Pabandome visi“, – prieš atlikdama Adele dainą „Rumour has it“ kreipėsi Girmantė į publiką, kuri nesidrovėjo ir dainavo kartu su atlikėja.

Koncerto akimirka
Koncerto akimirka

Visi laukė Adele hitų, bet Girmantė pateikė gana ilgą ir įvairią programą, todėl net laukiant žinomesnių kūrinių, vakaras neprailgo, nes buvo ką atrasti.

Vakaro kulminacija tapo filmo apie Džeimsą Bondą „Skyfall“ pagrindinės dainos atlikimas. Tembras, vokalo stiprumas, intonacijos – G.Vaitkutė neabejotinai sužavėjo publiką.

Scenoje su G.Vaitkute pasirodė Andrius Kairys (būgnai), Marius Leskauskas (klavišiniai) ir Juozas Martinkėnas (gitara). Visa Girmantės grupė pasistengė dainoms suteikti kažko naujo, kažko lietuviško. Vakaro metu atlikėja taip pat atliko dvi savos kūrybos dainas.

Girmantė Vaitkutė
Girmantė Vaitkutė

Apie atlikėją

Šiuo metu Girmantė aktyviai koncertuoja privačiuose pasirodymuose ir atlieka pagrindines partijas net keliuose koverių projektuose, tokiuose kaip „Tribute to Whitney Houston”, „Meeting Adele” ir „Beyonce unplugged”, gebėdama atskleisti viską, ko pasirinktas žanras reikalauja.

Girmantė taip pat yra acapella kolektyvo „Voice Lab” narė, pagrindinė funk stiliaus grupės „Bekešo vilkai” solistė ir netgi dviejų magistro programų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studentė.

Koncerto akimirka
Koncerto akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius