Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 12 03

Daugiausiai „Grammy“ nominacijų gavo Beyonce, bet jai ant kulnų mina Taylor Swift

Ritmenbliuzo dainininkė Beyonce trečiadienį gavo daugiausiai – net 10 – „Grammy“ nominacijų, bet nuo jos nedaug atsiliko aštuonias nominacijas gavusi jaunoji kantri muzikos sensacija Taylor Swift, ir abi jos varžysis dėl prestižinio metų albumo apdovanojimo.
Beyonce
Beyonce / „Scanpix“ nuotr.

Hiphopo grupė „Black Eyed Peas“, ritmenbliuzo dainininkas Maxwellas, kuris į muzikos verslą grįžta po aštuonerių metų pertraukos, ir reperis Kanye Westas gavo po šešias nominacijas.

Į šiemetinį nominantų sąrašą pateko ir jaunimas, ir tokios veteranų supergrupės kaip U2. Po penkias nominacijas gavo Lady Gaga ir reperis Jay-Z.

19-metė T.Swift, kurios albumas „Fearless“ 2009 metais Jungtinėse Valstijose buvo perkamas geriausiai, dėl metų albumo „Grammy“ varžysis su Beyonce, „Black Eyed Peas“, „Dave Matthews Band“ ir Lady Gaga, kuri visame pasaulyje šiemet išgarsėjo su debiutiniu albumu „The Fame“.

Ir T.Swift, kuri praėjusį mėnesį triumfavo per Kantri muzikos asociacijos apdovanojimų ir Amerikos muzikos apdovanojimų ceremonijas, ir Beyonce taip pat yra nominuotos dar dviejose svarbiose „Grammy“ nominacijose – metų įrašo ir metų dainos.

„Taylor yra pramogų (verslo) fenomenas, – sakė „Grammy“ teikiančios Nacionalinės įrašų meno ir mokslo akademijos (NARAS) prezidentas Neilas Portnowas. – Ji tikrai patinka žmonėms. Aš nesistebiu (jos nominacijų skaičiumi)“.

T.Swift dar nėra laimėjusi „Grammy“, o Beyonce šių apdovanojimų, paskirtų už solinę karjerą ir ankstesnį darbą su trio „Destiny's Child“, turi 10. Jos naujausiame soliniame albume „I Am...Sasha Fierce“ yra tokie hitai kaip „Halo“ ir „Single Ladies“.

Šešios nominacijos Los Andželo grupei „Black Eyed Peas“ buvo paskirtos pasirodžius jų albumui „THE E.N.D“, kurio singlai „Boom Boom Pow“ ir „I Gotta Feeling“ JAV populiariausiųjų sąrašuose išsilaikė rekordiškai ilgai – 26 savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius