Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 06 11

Debiutinis TWNKL albumas bus įrašytas be pertraukų (video)

Elektro-rokeriai TWNKL nusprendė prisiminti muzikos istoriją. Savo debiutinį albumą vaikinai įrašys „Opus 3” studijoje „vienu šūviu“ – visas dainas sugros be pertraukos. Stebėti albumo įrašymo koncerto bus pakviesta per 50 didžiausių grupės gerbėjų.
/ Luko Balandžio nuotr.
Temos: 1 Muzika

„Toks įrašymo būdas buvo populiarus prieš keletą dešimtmečių ir yra pakankamai rizikingas, – teigė grupės nariai. – Visos dainos turi būti preciziškai surepetuotos, nes kiekviena klaida brangiai kainuoja. Žinoma, vėliau silpnąsias albumo vietas taisysime studijoje, tačiau tokių turi būti kuo mažiau. Todėl dabar labai aktyviai repetuojame.“

Pasak TWNKL vokalisto Jurgio Didžiulio, šiuolaikiniai albumai įrašinėjami studijose ne vieną savaitę, o rezultatas dažnai visiškai nesutampa su tuo, ką grupė groja ant scenos. Koncertinis albumo įrašymas – toks, kokį įgyvendinti nusprendė TWNKL – yra retas reiškinys, pastaruoju metu pasitaikantis nebent džiazo muzikoje.

„Tokį būdą pasirinkome ne šiaip sau. Gyvas skambesys – tai TWNKL esmė. Norime, kad žmonės patirtų tai, kas vyksta mūsų koncertuose, o muzika pulsuotų gyvumu net ir tada, kai klausoma namuose, automobilyje ar kitur. Mums svarbu išgauti azartišką ir dinamišką nuotaiką, o tai padaryti lengviausia įrašant albumą gyvai. Smagu ir tai, kad taip atiduodame duoklę „old-school‘ui“, – sakė J. Didžiulis.

Į birželio 20 d. radijo stoties „Opus 3” studijoje vyksiantį albumo įrašymą TWKNL vyrukai eis ne vieni. Kartu su savimi jie pasiims ir 50 ištikimiausių gerbėjų, prisiregistravusių internetinėje grupės erdvėje „TWNKLSpace“.

„Mes siekiame sukurti erdvę, kurioje galėtume susidraugauti su savo klausytojais. Suteikiame jiems galimybę nemokamai patekti į koncertus, parsisiųsti muzikos, nuotraukų ir vaizdo įrašų, bendrauti tarpusavyje. Manome, kad tokia komunikacija yra muzikos ateities dalis, nes vis daugiau žmonių nori patirti muziką kitaip“, – pasakojo TWNKL nariai.

Birželio 20-ąją „Opus 3“ studijoje bus įrašytos 9 dainos, TWNKL repertuare besisukančios nuo praėjusių metų vasaros. Albumą, kurio pavadinimo vaikinai kol kas neatskleidžia, žadama platinti netradiciniais būdais: koncertuose ar internetu. (TWNKL internetinės bendruomenės adresas)

VIDEO: TWNKL - "Day Will Come Along"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius