-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 26

„Grammy“ laimėtoja Macy Gray gerbėjams Vilniuje: „Būkite seksualūs, kokie ir esate“

Muzika brandžiai publikai. Taip savo pasirodymus vadina išskirtinio balso savininkė Macy Gray. Ketvirtadienio vakarą tuo galėjo įsitikinti į Vilniaus „Compensa“ koncertų salę atvykę melomanai. Pirmą kartą Lietuvoje viešinti amerikiečių ritmenbliuzo žvaigždė čia surengė neeilinį, beveik dvi valandas trukusį koncertą.
Macy Gray koncertas Vilniuje
Macy Gray koncertas Vilniuje / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Macy Gray koncertas Vilniuje
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Macy Gray koncertas Vilniuje

Naujam, dar praėjusių metų spalį pasirodžiusiam aštuntam jos albumui „The Way“ dedikuotas šou – ilgai lauktas atlikėjos gerbėjų Lietuvoje. Iki šiol Macy, kurios tikrasis vardas – Natalie McIntyre, arčiausiai koncertavo Latvijoje 2004-aisiais, tuomet prieš jos pasirodymą scenoje žiūrovams dainavo lietuviai „Skamp“.

Tačiau šįkart JAV žvaigždei „apšildymo“ neprireikė, ji buvo pagrindinė vakaro žvaigždė. Dar trečiadienį Varšuvoje koncertavusi Macy drauge su muzikantų grupe į Vilnių atvyko tiesiai į pasirodymo repeticiją.

Ilga, blizgi, žvyneliais dekoruota suknelė, spalvotų plunksnų šalis ant kaklo, raudoni aukštakulniai – į sceną 47-erių atlikėja žengė kaip tikra deivė. Dusliu, savitai prikimusiu balsu pasisveikinusią Macy publika pasitiko audringais plojimais. Akivaizdu, kad maždaug prieš penkiolika metų į populiarumo aukštumas šokusios atlikėjos kuriamas džiazo, ritmenbliuzo, soulo ir fanko muzikinis kokteilis iki šiol neprarado aktualumo.

Kone du tūkstančiai žiūrovų koncerto klausėsi tik sėdimose vietose, o tuščias kėdes, priešingai, nei dieną prieš toje pačioje salėje koncertavusio serbų režisieriaus Emiro Kusturicos ir grupės „No Smoking Orchestra“ koncerte, buvo galima nesunkiai suskaičiuoti.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Macy Gray koncertas Vilniuje
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Macy Gray koncertas Vilniuje

Tiek šilto, tiek šalto mačiusiai atlikėjai gyvenimas pateikė nemažai išbandymų. Nenusisekę santykiai su vyrais, įklimpimas į narkotikų liūną, sveikatos problemos – tai tik dalis to, ką muzikantei teko patirti. Ji niekuomet niekam nepataikavo, nevengė garsiai išsakyti ne visiems priimtiną savo nuomonę, kartais net buvo vadinama tiesmukiška, mėgstančia išsišokti. Tačiau tuo pat metu visuomet išliko švelni, romantiška, moteriška.

Į koncertą susirinkusius gerbėjus Macy papirko ne tik profesionaliai skambančia muzika, bet ir paprastu nuoširdumu. Pasirodyme Vilniuje skambėjo tiek nauji kūriniai, tiek senesnės, ankstesnės Macy kūrybos dainos.

Nors šou Vilniuje buvo vienas iš „The Way“ skirtų gastrolių, savo koncertą Lietuvoje ji pradėjo debiutinio, 1999 metais sėkmingai išleisto albumo „On How Life Is“ kūriniais. Pirmosios dainos – „Why Didn‘t You Call Me“, „Caligula“ – privertė publiką prisiminti senuosius hitus, dėl kurių dauguma jų veikiausiai čia ir atėjo.

VIDEO: "Bang Bang" - Macy Gray

Naują, ritmingą „Bang Bang“ pakeitė neva specialiai lietuviams dedikuota daina „Glad You're Here“. Macy pasakojo, kad prieš atvykdama į šalį, ji drauge su muzikantai domėjosi, kuo garsi Lietuva. Esą į paieškos „Google“ sistemą įvedusi šalies vardą ji gavo intriguojančius rezultatus apie tai, kad Lietuvoje gyvena itin seksualūs vyrai ir dideles gražias krūtines turinčios moterys. Apie tai, kokia lietuviai seksuali tauta ji koncerto metu kartojo ne kartą.

Vėliau scenoje pritemo ir raudonų prožektorių šviesoje suskambo „Sweet Baby“, o linkėdama susirinkusiems būti gerais patiems sau Macy užtraukė „One For Me“. Improvizuoti mėgstanti atlikėja savo programą nusprendė paįvairinti ir puikiai žinomo „Radiohead“ kūrinio „Creep“ koveriu, kuris prikimusiu jos balsu suskambo visai kitomis spalvomis.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Macy Gray koncertas Vilniuje
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Macy Gray koncertas Vilniuje

Įspūdingą solo numerį pristatė grupės būgnininkas, keletą minučių scenoje demonstravęs savo profesionalų muzikinį meistriškumą. Iškart po to, Macy į sceną grįžo persirengusi trumpesnę, tačiau taip pat žėrinčią rusvos spalvos suknelę, apnuogintus pečius pridengė kailine apykakle.

„Būkite atviri, būkite tokiais, kokie norite būti. Sakykite tai, ką norite sakyti, elkitės taip, kaip norite elgtis, jei norite šokti – šokite. Jauskitės šį vakarą laisvais. Niekas į jus nežiūri. Šaukite, jei norite šaukti, darykite tai, ką viduje norite daryti ir... būkite seksualūs, kokie ir esate“, – koncertui persiritus į antrąją pusę į žiūrovus kreipėsi Macy ir netrukus scenoje užtraukė „Sexual Revolution“. Į jos prašymą buvo sureaguota. Publika kaip mat pakilo nuo kėdžių ir iškėlę į viršų rankas nevaržomai judėjo, dainavo kartu.

Netruko nuskambėti ir bene žinomiausias, milijonus muzikos mylėtojų visame pasaulyje užbūręs hitas „I Try“. Už šią dainą geriausios popmuzikos vokalo kategorijoje Macy buvo apdovanota prestižine „Grammy“ skulptūrėle, vėliau buvo įvertinta MTV prizu už sėkmingiausią metų debiutą, o po metų sulaukė pripažinimo Didžiosios Britanijos „BritAwards“ ceremonijoje, kur buvo išrinkta geriausia užsienio atlikėja ir ryškiausiu tarptautinės muzikos scenos proveržiu.

Dainos sėkmė atlikėją lydi iki šių dienų. Vos suskambus pirmiesiems akordams publika kaip reikiant įsiaudrino ir choru dainavo nebe garsiau už pačią Macy. Nuo scenos žvelgdama į įsiaudrinusią minią ji nusprendė atsukti mikrofoną į ją ir pati galėjo beveik nebedainuoti, salėje visi iki vieno traukė žinomus priedainio žodžius.

VIDEO: Macy Gray - I Try

Tapo aišku, kad koncertas eina į pabaigą, tačiau savo gerbėjų Vilniuje atlikėja taip lengvai nepaleido. Pasidžiaugusi, kad vienas iš grupės muzikantų neseniai tapo tėvu, ji drauge su juo publikai išdalino dėžę cigarų. Galiausiai atsisveikindama pamojo ranka ir linksmai kone pasišokinėdama paliko sceną. Tačiau publikos prašymu sugrįžo bisui ir dar padainavo kelias dainas. Pasirodymą Macy užbaigė daina „Beauty In The World“.

Po pasirodymo Vilniuje Macy su grupe ilgai neužsibus. Jau penktadienį jų laukia koncertas Latvijos sostinėje, vėliau savo gastroles jie pratęs Suomijoje, o kovo mėnesį ketina aplankyti kelis Australijos miestus.

VIDEO: Macy Gray - Beauty In The World

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius