Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 21

Įvertinkite: naujoje Justino Lapatinsko dainoje „Leisk“ – jo draugo Hugio meilės drama

Devyneri metai meilės ir išsiskyrimas. Tiek sudėta į naują gitaristo Viktoro Jonušio-Hugio ir dainininko Justino Lapatinsko kūrinį „Leisk“.
Justinas Lapatinskas
Justinas Lapatinskas / „Promostar“ nuotr.

„Nuo 18 metų jutau nuostabią meilę ir draugystę, kuri šį pavasarį nutrūko. „Leisk“  – muzikinis to mano gyvenimo įprasminimas. Tai nėra dovana mano buvusiai merginai ir tikrai ne bandymas susigrąžinti tai, kas praėjo. Tai tiesiog muzikinis piešinys, kuris gimė, kai išgyvenau išsiskyrimą“, – sakė Hugis.

Parašęs romantišką melodiją ir aranžuotę, o visas mintis ir jausmus išguldęs net ne ant vieno lapo popieriaus, geriausiu praėjusių metų gitaristu „T.Ė.T.Ė.“ apdovanojimuose pripažintas Hugis, kreipėsi pagalbos į savo seną draugą J.Lapatinską.

„Hugis atėjo ir parodė dainos tekstą, kurio buvo stipriai per daug. Bet tekstas buvo toks tikras ir išgyventas, kad iškart mane užkabino. Hugis – mano labai geras bičiulis, todėl buvau ir jo draugystės, ir išsiskyrimo liudininkas. Ir pats esu turėjęs liūdnų ir skaudžių patirčių, tai atgaivino primirštus mano jausmus“, –  pasakojo J.Lapatinskas.

Nematau reikalo slėptis ir aiškinti, kad daina yra abstrakti. Ji yra apie konkrečius jausmus ir konkretų žmogų.

Du vyrai sėdo tvarkyti teksto.  „Iškart jam pasakiau, kad reikia trumpinti, kai ką keisti, nes dainoje tai neskambės. Tačiau viskas buvo taip svarbu, kad net buvo neaišku, ką išmesti.  Po ilgų braukymų ir rašinėjimų baigėsi tuo, kad teksto autoriais tapome abu, o jau muzika – tik Hugio reikalas“, – sakė kūrinį įdainavęs Justinas.

Atlikėjas tikino, kad pats lyriškų baladžių apie išėjusias meiles yra parašęs gal dvidešimt, tačiau jos visos guli stalčiuje ir vargu, ar kada bus pristatytos plačiajai auditorijai.

„retkarčiais pasiimu gitarą, išsitraukiu kažkurį tekstą, paniūniuoju sau, bet scenoje to dainuoti nenorėčiau. Per daug asmeniška, jautru, skaudu. Kai tokius kūrinius imi dainuoti visiems, po  šimtą, tūkstantį, milijoną kartų, nebelieka to asmeninio jausmo. Tampi ne dainos herojumi, o tik jos atlikėju. Dėl to mėgstu dainuoti linksmas dainas, o širdį aitrinančias pasilieku sau“, – kalbėjo J.Lapatinskas tikindamas, kad be Hugio pagalbos gitaros skambesiu papuoštos baladės jo klausytojams būtų tekę laukti dar labai ilgai.

Dainos įkvėpėja, buvusi Hugio mergina, iki šiol oficialiai nebuvo informuota, kad daina skirta būtent jai.  „Manau ir taip suprato…Nematau reikalo slėptis ir aiškinti, kad daina yra abstrakti. Ji yra apie konkrečius jausmus ir konkretų žmogų“, –  teigė Hugis.

Viktoras Jonušis-Hugis yra vienas aktyviausių šiandienos Lietuvos scenos gitaristų. Šiuo metu jis groja ne tik populiarėjančioje savo grupėje „My Favourite Gun“, bet ir „Skamp“, „Žas“ bei projekte „AC/DC“.

Jūsų dėmesiui – Viktoro Jonušio-Hugio ir Justino Lapatinsko kūrinys „Leisk“ (skaitytojus kviečiame išsakyti savo nuomonę ir vertinimus komentaruose!):

VIDEO: Hugis feat. Justinas Lapatinskas- Leisk

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius