-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 27

Kai tuštėja kišenės, muzikantų ginklu tampa tik optimizmas

Nuolat girdimas žodis „krizė“ ir politikų užmačios didinti mokesčius neatneša džiaugsmo į šventinius muzikantų namus ir koncertų sales.
Andrius Rimiškis padėjo sergančiam berniukui išpildyti jo svajonę.
Šiemet Andrius Rimiškis per Naujuosius nekoncertuos. / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

„Lietuvos rytas“ žinomų dainininkų pasiteiravo, kaip šiemet užklupusi krizė paveikė jų kišenę. Pasak kelių dainininkų prodiuserio Gintaro Bendžiaus, šiais metais situacija muzikantų tikrai nedžiugina.

„Galiu iš karto pasakyti, kad šis gruodis, palyginti su keleriais ankstesniais metais, darbo ir koncertų prasme yra pats silpniausias“, – „Lietuvos rytui“ sakė dainininkė Aistė Pilvelytė.

Jei krizė nepasmaugs, gyvensime. Į viską žiūriu optimistiškai ir paprastai, – sakė Saulius Urbonavičius - Samas.Aistė mano, kad krizė šiais metais palietė ne ją vieną, o koncertų atlikėjai neturi dėl to, jog net vienos didžiausių Lietuvos bendrovių atšaukė suplanuotus vakarėlius. Vis dėlto ji mano, kad visada lazda turi du galus. Jau daug metų Aistė Naujųjų metų naktį koncertuodavo, o šiemet ilgą vakarą ir naktį išmušus vidurnaktį galės skirti draugams ir artimiesiems.

Su drauge Kristina vaikelio laukiantis grupės „Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius – Samas per šventes neliks be darbo.

„Jei krizė nepasmaugs, gyvensime. Į viską žiūriu optimistiškai ir paprastai. Tie, kurie spekuliavo ir nežinojo, ką daugiau veikti, šitiems – tikra krizė“, – kalbėjo muzikantas ir TV laidų prodiuseris.

Vyras įsitikinęs, kad televizijos žmones krizė ištinka dažnai, – kaskart pasiūlius projektą po pusės metų turi pradėti galvoti, kad atsirastų kitas: „Visada gyvenau tokiomis karo sąlygomis, tad čia nieko nauja“.

Samas juokiasi, kad grupė „Bix“ – ne traktorininkai artojai, kurie važiuoja per visus vakarėlius, todėl pasiūlymų koncertuoti per Naujuosius grupė turi ir šiemet: „Mes kiek turėjome, tiek ir turime tų koncertų. Ir honorarai mums kaip tik padidėjo.“

„Be abejo, kad jaučiu krizę. Ir taip jaučiu, kad iš visų pusių. Pirmiausia muzikinė veikla, antra – verslas. Įvyko toks netikėtas ir staigus suspaudimas. Ką darysi...“, – paklaustas, ką jam reiškia grėsmingas žodis „krizė“, sakė pirmojo realybės šou „Kelias į žvaigždes“ laimėtojas Andrius Rimiškis.

Be dainavimo, dar ir nekilnojamojo turto verslą turintis atlikėjas pernai per Naujuosius vyko net į keturis koncertus. Šiemet koncertuoti Andriaus nepakvietė niekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius