Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 04

Lietuvoje pirmąkart koncertavo simfoninio metalo ikona „Within Temptation“

Antradienio vakarą „Teatro arenoje“ Vilniuje simfoninio metalo ikona – grupė „Within Temptation“ – savo gerbėjus sukvietė į vienintelį koncertą Lietuvoje. Pirmą kartą mūsų šalyje viešintys olandai pristatė naujausią koncertinę programą ir jau šeštąjį, studijinį albumą „Hydra“.
„Within Temptation“ koncerto akimirka
„Within Temptation“ koncerto akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Temos: 1 Muzika

Lietuvos sostinė – ketvirtoji arena iš trisdešimties, kurias „Within Temptation“ aplankė nuo vasario pabaigos iki gegužės pradžios truksiančių 2014 m. gastrolių metu.

Jau per pirmąją dainą gerbėjai kėlė rankas į viršų, o griaudintis gitarų „pjovimas“ net pačius santūriausius vertė linguoti į ritmą. „Ačiū! Gera būti jūsų šalyje!“ – po pirmojo kūrinio dėkojo vokalistė. Arčiausiai scenos stovintys gerbėjai iš Estijos padavė jai mažą savo šalies vėliavą. Ne tik estai ir lietuviai mėgavosi koncertu – jam neatsispyrė ir latviai.

Vokalistė susirinkusiems gerbėjams ne tik padėkojo lietuviškai, bet ir nutaikiusi progą vis prieidavo prie scenos krašto, kad galėtų paspausti ranką patiems ištikimiausiems, susispraudusiems prie pat scenos dar prieš prasidedant koncertui.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„Within Temptation“ koncerto akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„Within Temptation“ koncerto akimirka

Simfoninio metalo pažiba

1996 m. susibūręs olandų kolektyvas „Within Temptation“ bene iš karto buvo tituluoti didžiausia pogrindinės muzikos viltimi Olandijoje. Sėkmingai debiutavę gimtojoje šalyje, simfoninio metalo atlikėjai netruko išpopuliarėti ir užsienyje. Po antrojo albumo „Mother Earth“ pasirodymo, singlą „Ice Queen“ kartu su temperamentingaisiais olandais traukė visa Europa.

Per septyniolika metų trunkančią karjerą sunkiosios muzikos virtuozai spėjo išleisti šešis studijinius albumus, nusifilmuoti daugiau nei dvidešimtyje muzikos klipų bei pelnyti daugybę apdovanojimų. Naujausias „Within Temptation“ albumas „Hydra“ prekyboje pasirodė sausio 31 dieną, todėl Lietuvos gerbėjai buvo vieni pirmųjų, kuriems „simfoniniai metalistai“ pristatė beveik du metus brandintą ir tobulintą „kūrinį“.

Olandų simfoninio metalo pažiba tituluojamą grupę „Within Temptation“ subūrė vokalistė Sharon del Adel ir gitaristas Robertas Westerholtas. Jau po metų grupė išleido debiutinį studijinį albumą „Enter“ ir išsiruošė į sėkmingas koncertines gastroles po gimtąją šalį. Pirmąjį turą vainikavo pasirodymas muzikos festivalyje „Dymano Open Air“, po kurio „metalistai“ buvo pripažinti didžiausia „pogrindinės“ muzikos viltimi Olandijoje.

VIDEO: „Within Temptation“ – „Paradise (What About Us?)“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius