-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 12

„Lilas ir Innomine“ hiphopo gerbėjus sukvietė į neregėtą alternatyvios muzikos šventę

7 tūkst. gerbėjų – tiek šeštadienio vakarą susirinko į „Žalgirio“ areną, kur vyko ambicingo hiphopo dueto „Lilas ir Innomine“ muzikos šventė.
Temos: 2 Repas Hiphopas

Didžiausios Baltijos šalyse pramogų arenos durys publikai buvo atvertos dar 18.30 val., nors koncerto kaltininkų pasirodymas scenoje buvo numatytas po 21 valandos. Gausiausiai klausytojai plūstelėjo 20 val. – tuo laiku buvo nurodyta oficiali renginio pradžia.

Laukdamas išėjimo į sceną duetas maždaug pusantros valandos iki susitikimo su publika vengė bendrauti su aplinkiniais – atlikėjai kartojosi dainų žodžius, repetavo, mėgino susikaupti. 

Grupė „Lilas ir Innomine“ – svarų vardą Lietuvos muzikos scenoje užsitarnavęs duetas. Ne veltui „Youtube“ kanale jų kūriniai renka milijonus peržiūrų, o naujausias, trečiasis grupės albumas „Tu – naktis“ yra perkamiausių albumų sąraše.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka

Panašaus muzikinio šou „Lilas ir Innomine“ iki šiol nebuvo surengę. Dvidešimties dainų pristatymas užtruko dvi valandas.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
T.Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka

Pradėję organizuoti šį koncertą, „Lilas ir Innomine“ koncentravosi ties kūrybinėmis idėjomis, o technikai ir jos kiekiams skyrė mažiau dėmesio. Vis dėlto pradėjus formuoti komandą, vizijos ir norai pradėjo sparčiai augti.

„Taip, iš tos kuklios vizijos atsirado ir skraidančios scenos, ir į veiksmą salėje reaguojančios vizualizacijos, ir dar daug visko…“, – sakė Innomine.

Apie tai, kad koncerto laukė su jauduliu, Lilas prisipažino grupei sudainavus apie trečdalį publikai gerai žinomų dainų.

„Gal esu sentimentalus šiknius, bet šio stebuklo laukiau su jauduliu“, – neslėpė vokalistas.

Į areną susirinkusi publika įrodė esanti tikra Lilo ir Innomine kūrybos žinovė. Daugelį kūrinių gerbėjai dainavo patys Lilui atsukus į juos mikrofoną. Itin daug aistrų sukėlė „Karina“, „Žmogus velniškai bijantis stebuklo“, „Tu, niekada“.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
T.Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka

„Tikrai nesitikėjau, kad šitą dainą žinosite, nes ją gyvai atliekame pirmą kartą“, – sakė nuskambėjus vienam seniausių dueto kūrinių sakė Lilas. 

Jis susirinkusiuosius vis ragino dainuoti. Jei tik publika pritildavo, Lilas sugalvodavo kokį nors triuką – kam nors paploti, kartu padainuoti. „Ei, jaučiuosi lyg „siemense“, – ištarė atlikėjas, gerbėjams santūriai paplojus. 

Į koncerto programą buvo įtraukta ir vaidybinė dainos scena, akrobatai, gimnastai, šokėjai. Taip pat vokalistas iš Izraelio, vienerius metus jau gyvenantis Lietuvoje ir šiek tiek pramokęs mūsų kalbos.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka

„Labai Jus visus myliu. Labai didžiuojuosi būdamas čia. Būdamas Lietuvos dalimi. Būdamas šio vakaro dalimi. Ir linkiu...“, – kreipėsi į minią izraelietis, niekaip negalėjęs rišliai lietuviškai pabaigti sakinio, tik paminėjęs kalboje ir krepšininką Joną Mačiulį. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Svaras

Pasirodymui skaičiuojant paskutinį pusvalandį scenoje du iš grupės narių pasirodė apsivilkę marškinėlius su grupės „G&G sindikatas“ užrašu. Lilas sakė, jog šių atlikėjų jis klausėsi paauglystėje ir būtent jie įkvėpė duetą. Po šių žodžių buvo atlikta „G&G sindikatas“ neretai klasika vadinam daina „Gyvenimas tęsiasi“.

Nuskambėjus paskutiniams jos akordams publikos laukė ypatinga staigmena – scenoje pasirodė patys „sindikatai“, įkaitinę minią daina „Aš ir tu vieno kraujo“. 

Dar po vienos dainos Lilas ir jo kolektyvas nuo scenos pasitraukė. Įsijautusi publika koncerto tęsinio išsireikalavo skanduodama populiaraus dueto kūrinio „Išgama“ pavadinimą. 

VIDEO: Lilas ir Innomine koncertas „Žalgirio“ arenoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius