-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 16

Metalo dievai „Judas Priest“ į Vilnių atsiveš „pragaro motociklą“

Iki garsiosios britų metalo grupės „Judas Priest“ koncerto Vilniuje liko mažiau nei mėnuo. Gruodžio 8-ąją „Siemens“ arenoje pasirodysiantys metalo grandai ką tik baigė įspūdingą koncertų seriją Šiaurės Amerikoje, pradžiuginusią dešimtis tūkstančių gerbėjų.
„Judas Priest“
„Judas Priest“ / Koncerto organizatorių nuotr.
Temos: 1 Muzika

Naujausią grupės albumą „Redeemer Of Souls“ pristatantis pasaulinis turas šią savaitę persikraustė į Europą. Antradienį Olandijoje grupė pradės mėnesio trukmės kelionę per mūsų žemyną, kurios metu gros Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Šveicarijoje, Belgijoje, Švedijoje, Estijoje, Lietuvoje, Lenkijoje ir Čekijoje.

Tai bus paskutinė pernai pradėtų gastrolių, kurių maršrute – net 129 pasirodymai, dalis. Paskutinį koncertą Šiaurės Amerikoje „Grammy“ apdovanojimo laimėtojai surengė Toronte – šio miesto dienraštis „Toronto Sun“ praneša, kad daugiau nei 40 metų gyvuojanti grupė pradžiugino triukšmingu ir itin energingu šou.

Grupės pasirodymo įspūdį sustiprino dideli ekranai, o dainininko Robo Halfordo balsas, anot koncerto dalyvių, yra toks pat įspūdingas, kaip ir prieš kelis dešimtmečius.

Kratančius galvas metalistus kaitino ne tik pernai išleisto albumo „Redeemer Of Souls“ kūriniai, bet ir visiems „Judas Priest“ gerbėjams žinomi hitai - „Turbo Lover“, „Beyond The Realms Of Death“, „Screaming For Vengeance“, „Breaking The Law“, „You've Got Another Thing Coming“ ir kiti.

VIDEO: Judas Priest - Turbo Lover

Grupės vokalistas Robas Halfordas koncerto metu daugybę sykių keitė kostiumus, bet liko ištikimas savo įvaizdžiui – odiniams rūbams su kniedėmis. Šį aprangos stilių tarp metalistų išpopuliarino būtent „Judas Priest“ nariai, taip pradėję rengtis dar 1978-aisiais.

„Pamenu, kaip 1968-aisiais žiūrėjau Elvio Presley sugrįžimo koncertą. Jis buvo pasipuošęs odiniais drabužiais – šią idėją pasiskolinau iš jo ir Londono sekso parduotuvių vitrinų. Vilkėdamas odiniais drabužiais, kiekvienas atrodo ir elgiasi kitaip. Metalo muzikoje šie rūbai perteikia jėgą ir pasitikėjimą savimi“, - sako Robas Halfordas.

VIDEO: Judas Priest - Hell Bent for Leather (Live High Voltage Festival Pro-Shoot)

Vilniečiai taip pat pamatys nepamainomą „Judas Priest“ šou elementą – kartu su grupe visur keliauja „pragaro motociklas“, kuriuo Robas Halfordas į sceną išvažiuoja skambant kūriniui „Hell Bent For Leather“.

Pirmą sykį jis tai padarė 1979-aisiais, per koncertą Derbio mieste. Nuo to laiko motociklas „dalyvauja“ visuose „Judas Priest“ koncertuose ir yra savotiškas grupės simbolis.

„Į mūsų koncertus visada rinkdavosi daug baikerių. Tą vakarą paprašiau, kad vienas jų mums paskolintų savo motociklą. Kai juo išriedėjau į sceną, visa minia tiesiog pašėlo. Nuo to laiko tai – privaloma mūsų koncerto dalis. Kaip AC/DC gitaristo Anguso Youngo šortai“, - pasakoja Robas Halfordas.

Renginio organizatorių nuotr./„Judas Priest“
Renginio organizatorių nuotr./„Judas Priest“

Žiūrovai puikiai priėmė ne tik grupės senbuvius, bet ir jauniausią grupės narį, 2011-aisiais prie jos prisijungusį gitaristą Richie Faulknerį. Beje, praėjusią savaitę netikėtai paaiškėjo, kad šis muzikantas labai domino ir kitą įžymią britų grupę „Iron Maiden“, kuri buvo numačiusi jį kviesti, jei pasitrauktų kuris nors iš jos narių. „Iron Maiden“ kitų metų birželio 23-ąją koncertuos Kauno „Žalgirio“ arenoje.

„Ačiū, kad išlaikėte tikėjimą“, - su žiūrovais Toronte atsisveikino Robas Halfordas. Lyg primindamas, kad grupė metalo pasaulyje neatsitiktinai vadinama šios muzikos tikėjimo gynėjais ir metalo dievais.

Šiuos titulus grupė nešios ir toliau. Nors prieš penkerius metus “Judas Priest” ketino skirstytis, šiuo metu „Judas Priest“ jaučia įkvėpimo antplūdį. Po šių gastrolių muzikantai keliaus į studiją kurti naujo albumo.

„Niekada nesi per senas kratyti galvą. Mano mama vis dar tai daro, nors jai 86-eri. Ji – ištikimiausia grupės gerbėja“, - prieš metus žurnalui „Mojo“ sakė Robas Halfordas.

Koncerto organizatorių nuotr./„Judas Priest“
Koncerto organizatorių nuotr./„Judas Priest“

Iki šiol išleisti „Judas Priest“ įrašai parduoti daugiau nei 50 milijonų kopijų tiražu. MTV kanalas šiuos britus išrinko į geriausių visų laikų heavy metalo grupių trejetuką, 2010-aisiais grupei įteikta „Grammy“ statulėlė už geriausią metalo muzikos atlikimą. Naujausias „Judas Priest“ albumas „Redeemer Of Souls“ debiutavo JAV populiariausiųjų dešimtuke – tai geriausias pasiekimas šioje šalyje per visą grupės karjerą.

Kartu su „Judas Priest“ „Siemens“ arenos sienas drebins dar vieni puikiai žinomi britų sunkiojo roko klasikai – dar 1969-aisiais susibūrusi grupė „U.F.O.“ Nesenstančio metalo ir roko gerbėjams šis koncertas – puiki proga Kalėdas atšvęsti pora savaičių anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius