Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 05

Mirė legendinės grupės „Earth, Wind & Fire“ lyderis Maurice'as White'as

Ketvirtadienį mirė legendinės grupės „Earth, Wind & Fire“ įkūrėjas ir lyderis Maurice'as White'as, tai patvirtino jo brolis Verdine'as White'as – tos pačios grupės narys. Dainininkui buvo 74-eri.
„Earth, Wind & Fire“ įkūrėjas Maurice'as White'as
„Earth, Wind & Fire“ įkūrėjas Maurice'as White'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Maurice'as White'as mirė miegodamas savo namuose Los Anždele. 

„Mano brolis, didvyris ir geriausias draugas Maurice'as White'as ramiai mirė miegodamas praeitą naktį, – ketvirtadienį naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė Verdine'as White'as. – Pasaulis neteko dar vieno didžio muzikanto ir legendos. Mūsų šeima prašo gerbti mūsų privatumą šiuo labai sunkiu ir gyvenimą keičiančiu pereinamuoju laikotarpiu. Ačiū jums už maldas ir linkėjimus.“

Ilgus metus dainininkas kovojo su Parkonsono liga, dėl jos Maurice'as White'as 1994-aisiais buvo priverstas nutraukti ir savo muzikinę veiklą. Pastaraisiais metais dainininkas nebesirodė viešumoje, bet jo grupė toliau koncertavo.

Legendinė grupė „Earth, Wind & Fire“ susibūrė 1969-aisiais, ji – viena populiariausių praėjusio amžiaus grupių, pardavusi per 100 mln. įrašų kopijų, įvertinta šešiomis „Grammy“ statulėlėmis bei žvaigžde Holivudo šlovės alėjoje.

Tarp garsiausių „Earth, Wind & Fire“ dainų – tokie iki šiol šokdinantys hitai kaip „September“, „Let's Groove“, „Boogie Wonderland“ ir kt.

VIDEO: Earth, Wind & Fire - September
VIDEO: Earth, Wind & Fire - Boogie Wonderland
VIDEO: Earth, Wind & Fire - Let's Groove

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius