-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 07 16

Valerija Iljinaitė pateko į „Slavianskij bazar“ finalą

Vitebsko mieste, Baltarusijoje, kaip ir kasmet prasidėjo menų festivalis „Slavianskij bazar“. Jubiliejiniame menų festivalyje Lietuvai suaugiusių dainos konkurse atstovaujanti atlikėja Valerija Iljinaitė (21) penktadienio vakarą įveikė pusfinalio trampliną ir pateko tarp 15 sėkmingiausių konkurso dalyvių.
Valerija Iljinaitė festivalyje „Slavianskij Bazar“
Valerija Iljinaitė festivalyje „Slavianskij Bazar“ / Asmeninio albumo nuotr.

Pusfinalyje Valerija komisiją sužavėjo kūriniu „Pavakarys“, kurį kūrė Dainius Pulauskas, ir Jolanta Milišauskaitė, savita interpretacija tango stiliumi bei pati užgrojo smuiku. Jau šį šeštadienį atlikėja tiesioginiame eteryje atliks pirmojo finalo kūrinį kartu su simfoniniu orkestru, o sekmadienį – antrasis finalas, kuriame bus atliekamas Pasaulinis hitas. Kaip teigia pati atlikėja, tiek ji, tiek atlikėjos komanda jaučiasi labai stabiliai, yra viskam pasirengę ir suplanavę kiekvieną detalę.

„Jaučiasi nuovargis, labai dideli tempai, daug renginių, naujų veidų ir apskritai viskas nauja. Kas liečia pasirodymą – jaučiuosi visiškai užtikrinta ir stabili, žinau, kad darau ką galiu ir, kad su manimi yra Lietuva. Tikslas nėra parodyti save, tikslas – pasidalyti savita kūryba, muzikuoti, galbūt atrasti naujų perspektyvų koloboracijoms. Aš esu labai laiminga, tai yra tikrai nuostabi kelionė, esu be galo dėkinga Dievui už tokį nuostabų laiką gyvenime, savo komandai ir visiems palaikantiems žmonėms“ – pasakojo atlikėja.

Asmeninio albumo nuotr./Valerija Iljinaitė festivalyje „Slavianskij Bazar“
Asmeninio albumo nuotr./Valerija Iljinaitė festivalyje „Slavianskij Bazar“

Festivalis „Slavianskij Bazar“ yra vienas iš penkių didžiausių festivalių pasaulyje, jame dirba apie 400 akredituotų žurnalistų, tiesioginių transliacijų metu žiūrovai renginį stebi per centrines Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos, Gruzijos televizijas, bendras televizinis eteris apima daugiau kaip penkiasdešimt šalių.

Festivalio metu vyksta klasikiniai džiazo, pop muzikos koncertai, pristatomi naujausi kinai, spektakliai, parodos, veikia tautodailės mugės. Festivalyje daugiausia dėmesio sulaukia suaugusiųjų dainos konkursas. Kasmet šiame konkurse dalyvauja ir lietuviai. Sėkmė lydėjo: 2008 m. – Donatas Montvydas laimėjo „Grand prix“, 2009 – Jerominas Milius laimėjo III vietą, o 2011 m. Rūtai Ščiogolevaitei buvo skirta II vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius