Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Šemberienė: mokykloje iš manęs tyčiodavosi, nes buvau apkūni

„Mokykloje nevalgydavau iki alpulio, nes man buvo gėda. Mane vadino storule, „kriukse“. Apie vidurinėje patiriamas patyčias nežinojo net mano tėvai, buvo nepatogu apie tai pasakoti“, – laidoje „Valanda su Rūta“, skirtoje temos apie smurtą mokyklose tęsiniui, atvirai papasakos Lietuvoje gerai žinoma renginių organizatorė Agnė Šemberienė.
Agnė Šemberienė
Agnė Šemberienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip teigia pati Agnė, prabilti apie patirtas patyčias ją skatina planai susilaukti dar mažiausiai dviejų vaikų. „Aš planuoju gyventi tik Lietuvoje ir susilaukti dar bent dviejų vaikų, tačiau nenoriu, kad mano atžalos augtų tokioje visuomenėje, ir patirtų tai, ką patyriau aš, bei ką išgyvena dabartiniai moksleiviai. Šiuo metu auginu mokyklinio amžiaus sūnų, kuris jau dabar sulaukia pastabų, esąs per „kūdas“. Ko gero tik Lietuvoje tokie itin aukšti standartai, kad jei bent kiek nukrypsti nuo normos, pradedi kliūti aplinkiniams“, – jausmingai aiškino A.Šemberienė.

Laidos metu bus priminta ir kone prieš mėnesį visoje šalyje nuskambėjusi istorija, kai įtariama kad neištvėręs klasės draugų patyčių nusižudė septyniolikmetis. Tuomet laidos „Valanda su Rūta“ rengėjai skyrė specialią laidą, kurioje pirmą kartą viešai prabilo ne tik iš gyvenimo pasitraukusio moksleivio tėvai, tačiau ir mokyklos direktorė Irena Vincekienė.

„Po laidos sulaukėme daugiau nei šimto laiškų ir keliasdešimties skambučių iš visos Lietuvos. Tokio atgarsio dar nėra buvę, tad tiesiog privalėjome filmuoti laidos tęsinį“, – teigia laidos vedėja Rūta Mikelkevičiūtė. Moteris taip pat teigia, kad ją, kaip ir visą laidos kūrybinę komandą, tiesiog pribloškė įvykiai, nutikę pasirodžius laidai eteryje.

„Jau sekančią dieną į mokyklą buvo kviečiama policija, mat buvo žiauriai tyčiojamasi ir grasinama kitai tos pačios mokyklos moksleivei. Tuo tarpu mokyklos direktorė, sulaukusi raštiško miesto valdžios pasiūlymo atsistatydinti „tempė“ iki paskutinės dienos“, – stebėjosi R.Mikelkevičiūtė.

„Ar mes užkliudėme tik ledkalnio viršūnę?“ – klaus Rūta Mikelkevičiūtė laidos apie nepaliaujamą smurtą tęsinyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius