Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akcija „Darom 2010“ apvainikuota įspūdingu koncertu (nuotraukos)

Šeštadienį visoje Lietuvoje vykusi ekologinė akcija „Darom 2010“ kulminaciją pasiekė vakare – prie prekybos centro „Ozas“ šiai progai skirtas dviejų valandų tiesioginis koncertas. Jame sutiko pasirodyti per 100 muzikos atlikėjų.
Koncerto „Darom 2010“ akimirka
Koncerto „Darom 2010“ akimirka / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Koncerto „Darom 2010“ akimirka
Koncerto „Darom 2010“ akimirka

Koncertą vedė net šeši vedėjai: piktasis revizorius Ramūnas Rudokas, geroji Nomeda Marčėnaitė, „Lietuvos perlų“ nugalėtoja Genovaitė Pupelienė, jaunoji aktorė iš serialo „Amžini jausmai“ Evita Malaškevičiūtė, žurnalistė Liepa Kiauleikytė-Rimkevičienė, dainininkė Lina Joy.

„Atėjo laikas apsivalyti ir atitrūkti nuo besaikio vartojimo“, – paskelbė į televizijos eterį sugrįžusi L.Kiauleikytė-Rimkevičienė

TV3 žinių vedėja Renata Šakalytė ir N.Marčėnaitė renginio metu visus paragino tylos minute pagerbti aviakatastrofoje žuvusių iškilių kaimyninės Lenkijos piliečių atminimą.

Atlikdami pasirodymą, „Amberlife“ lyderis Edgaras Lubys ir Lina Joy po sceną važinėjo ekologiškomis transporto priemonėmis – riedžiais. Ekologišką transporto priemonę – dviratį – renginio metu rinkosi ir Nomeda.

Renginio metu buvo parodyta reportažų apie šią akciją, pateikta statistika. Šiemet prie akcijos prisidėjo 5 tūkstančiais lietuvių daugiau nei pernai – iš viso apie 15 tūkstančių. Prie akcijos prisijungė ir šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkė Irena Degutienė, premjeras Andrius Kubilius.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Koncerto „Darom 2010“ akimirka
Atlikėja Atlanta

Aktyviausiai akcijoje dalyvavo vilniečiai – apie 15 tūkstančių. 7 tūkstančiai žmonių švarino Panevėžio miestą, 4 tūkstančiai – Kauną.

„Reikia mažinti vartojimą, o vartojant – susimąstyti“, – ragino E.Malaškevičiūtė

Nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ dalyvė Aistė Pilvelytė koncerte atliko savo konkursinę dainą „Melancholija“. Atlikėja scenoje pasirodė vilkėdama suknele iš plastikinių butelių, kurie simbolizavo užterštą jūrą. Kiekvieną atlikėjų dainą lydėjo teatralizuoti šokėjų pasirodymai, vaizduojantys švarinimąsi, kovą su tarša. Muzikinius kūrinius atliko ir Irena Starošaitė, Žilvinas Žvagulis, Linas Adomaitis, Monika Linkytė.

„Nejaugi šiukšlės mus valdo?“ – savo dainoje klausė dainininkas Justas Lapatinskas, kurį į didžiule sidabro spalvos kauke papuoštą sceną atlydėjo motociklai ir būrys šokėjų.  

Koncerte parodytame reportaže buvo pasakojama apie šiuo metu ekologija susidomėjusius šou pasaulio atstovus: štai buvusi laidų vedėja Agnė Jagelavičiūtė rūšiuoja šiukšles, dizainerės Jolanta Rimkutė ir Ieva Ševiakovaitė propaguoja ekologišką madą, o dainininkė Atlanta stengia sveikai maitintis. Atlikėja prisipažino apie gyvenimo kokybę susimąsčiusi gimus dukrytei Saulei ir dabar dažniau perka ekologišką maistą.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Koncerto „Darom 2010“ akimirka
Grupė „Olialia pupytės“

Laidos vedėja Nomeda pabrėžė, kad visų laidos vedėjų drabužiai arba jų detalės sukurtos iš šiukšlių, kaip ir didžioji scenos dekoracija – žmogaus veidas.

Laidos „Dar pažiūrėsim“ aktoriai Giedrius Savickas, Rimantė Valiukaitė ir Ramūnas Cicėnas aktyviai ragino visus žiūrovus rūšiuoti šiukšles. Koncerto pabaigoje pasirodė Irena Starošaitė, Žilvinas Žvagulis, su 22 šokėjais pasirodžiusi ir pliusų ir minusų polius įkūnijusi Atlanta, grupės „Šokoledas“, „Studentės“, „Olialia pupytės“.

„Aš manau, kad „Olialia pupytės“ irgi nuspręs atsisakyti kai kurių plastikinių detalių“, – po merginų grupės pasirodymo kalbėjo ekologiškomis idėjomis užsikrėtęs kandusis R.Rudokas.

Renginio pabaigoje nuskambėjo ekologinis himnas, kurį šiai progai sukūrė muzikos prodiuserio Mario Basanov padedamas Donatas Montvydas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius