-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje V.Kernagio muziejus turėtų atsirasti 2012 metais (nuotraukos)

Šį trečiadienio vakarą LRT televizijoje paminėtas maestro Vytauto Kernagio 59-asis gimtadienis. Tradicija tampančiame renginyje, pavadinimu „Beprotiškai fantastiškas gimtadienis“ vyravo balta spalva ir skambėjo lietuvių muzikos klasika tapę V.Kernagio kūriniai. Savo būsimus projektus koncerte pristatė ir V.Kernagio fondas.
E.Kernagytė ir Ž.Stakėnas
E.Kernagytė ir V.Kernagis jaunesnysis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Koncertą pradėjo Kristinos Žaldokaitės vadovaujamas gospel choras „Sounds in G“ sudainavęs „Linksminkimos“. Grupė „Avenue Acoustic“ atliko pagal Sigito Gedos eiles kurtą dainą „Žmonės atranda Baltojo Nieko avinėlį“, o du naujai atrasti atlikėjai Dominyka ir Artūras sudainavo„Kaip gera žinoti iš anksto“.Pernai metais V.Kernagio atminimui surengto koncerto metu buvo paaukota 370 tūkst. litų onkologiniam centrui, už kuriuos buvo perkami būti daiktai mažiesiems ligoniukams.

Koncerto vedėja, maestro dukra Eglė Kernagytė ragino visus aukoti ne tik įvairių akcijų ir koncertų metu, bet ir kasdien, užsukus į V.Kernagio fondą puslapyje www.kernagis.lt. Koncerte buvo prisimintas ir šio fondo išleistas dainų rinkinys „Neatrastas Vytautas Kernagis“, įkurta V.Kernagio stipendija, knyga apie maestro ir kiti fondo projektai.Klubo „Lions“, kuriam priklausė ir V.Kernagis, atstovas Egidijus Kūrys koncerto metu už gerus pasiekimus įteikė vardinę V.Kernagio stipendiją jaunajai aktorei, režisierei Ievai Stundžytei.

Koncerte dalyvavo ir V.Kernagio anūkai Nojus ir Vėjas, plačiu rankos mostu parodę, kaip myli anapilin išėjusį savo senelį.

Pristatydama mažųjų kolektyvą „Caca“, kuris atliko dainą „Du gaideliai“, E.Kernagytė vaikams priminė kadaise V.Kernagio ištartus žodžius, kad vaikams jo koncertuose nederėjo pyktį ant juos atsivedusių tėvų – dabar vaikai gali sakyti, kad matė gyvą V.Kernagį.Legendinę dainą „Purpurinis vakaras“ atliko bardas ir aktorius Andrius Kaniava . Koncerto vedėjas Žygis Stakėnas pristatė dainuojamosios poezijos konkurso dalyves, merginų kolektyvą „Dixi“, kuriam akordeonu akompanavo muzikantas Andrius Kulikauskas. Gausi kompanija atliko dar vieną legendinę maestro dainą „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj“.Dalius Garnys su būrių šokėju atliko nuotaikingąją „Armonika“, o po jų sekė gilus ir melancholiškas, Ž.Stakėno žodžiais, scenos veteranų – Kosto Smorigino, Olego Ditkovskio ir nedos pasirodymas. Trijulė dainą „Paukščiai“ pripildė fleitos ir gitarų muzikos.

Klubo „Lions“, kuriam priklausė ir V.Kernagis, atstovas Egidijus Kūrys koncerto metu už gerus pasiekimus įteikė vardinę V.Kernagio stipendiją jaunajai aktorei, režisierei Ievai Stundžytei. Mergina koncerto metu taip pat atliko vieną iš maestro kadaise dainuotų kūrinių.

Mūsų stambiausias projektas – 2012 metais turėtų atsidaryti kernagiškas muziejus. Jis bus kiek kitoks, nei visi laukia.

Laidos vedėjai taip pat paragino prisijungti prie ateities V.Kernagio fondo projektų. Pasak maestro sūnaus V.Kernagio jaunesniojo, netrukus turėtų atsirasti V.Kernagio dainų natų knyga, „gan smagi dovana V.Kernagio fanams“ – pirmasis dainininko DVD. Planuojama išleisti ir karaoke diską su originaliomis fonogramomis ir pritariančiuoju vokalu.

„Turėtų atsirasti ir Vytauto Kernagio paminklas Gedimino prospekte, ten kur buvo „brodas“. Mūsų stambiausias projektas – 2012 metais turėtų atsidaryti kernagiškas muziejus. Jis bus kiek kitoks, nei visi laukia“, – staigmenas atskleidė legendinio dainininko sūnus.

A.Kulikauskas koncerte prisiminė dainos „Prisimenant karuselę“ atsiradimą – kaip jis pats sugalvojo muzikos motyvą, kaip tam pritarė V.Kernagis, kaip dainai atsirado žodžiai. Priešais publiką antrą kartą pasirodė Neda ir O.Ditkovskis, šiltai ir šviesiai atlikę kūrinį „Nenusigąsk, tai aš“. Paskutiniąją, simboliškai baltojo renginio pabaigai parinktą dainą „Baltas paukštis“ buvo ptikėta atlikti chorui „Sounds in G“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius