-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Chorų karus“ paliko Mia ir žaliasis Panevėžio choras (nuotraukos)

Šį šeštadienio vakarą TV3 „Chorų karų“ dalyvių laukė lemtingasis pusfinalis – Panevėžio choras paliko laidą ir prarado galimybę kautis dėl pirmosios vietos. Kaunas, Marijampolė ir Panevėžys laidoje iš paskutiniųjų stengėsi sužavėti ir žiūrovus, ir komisiją.
„Chorų karų“ akimirka
Šįkart nepasisekė žaliajam Mios Panevėžio chorui. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šie trys chorai per savaitę turėjo paruošti po tris pasirodymus. Chorų nariai, gavę naują užduotį, turėjo gerokai pasukti galvą, kad lietuvių liaudies dainos pavirstų moderniu kūriniu.
Kad dainininkams būtų lengviau, o TV3 žiūrovams įdomiau, į laidą kiekvieno miesto palaikyti atvyko žymus to krašto asmuo.

Chorų pasirodymus radėjo pats Edmundas Seilius, uždainavęs su žmona Kristina Zmailaite. Pora pasirinko Sarah Brightman ir Andrea Bocelli dainą „Time To Say Goodbye“, tik šį kūrinį atliko originalo kalba, kad pavadinimas netyčia neprišauktų nesėkmės.

E.Seiliaus mėlynasis Marijampolės choras modernizavo žemaičių liaudies dainą ir susilaukė kritikos, kad šiek tiek persistengė.

„Buvo visko per daug. Daina yra paprasta, o dabar ji yra perdėta, per tiršta“, – kritikavo muzikologė Zita Kelmickaitė.

„Man labai patinka modernizuotos lietuvių liaudies dainos ir man labai sunku kabinėtis, mane jos įsupa, įliūliuoja. Todėl aš atsisakau kritikuoti“, – netikėtu pareiškimu nustebino Rūta Ščiogolevaitė.

Po Mios ir žaliojo Panevėžio choro muzikologė Z.Kelmickaitė piktinosi choro pasirinkimu.

„Kaip aukštaičiai išduoda savo kraštą, dainuoja dzūkišką dainą? Man pritrūko aukštaitiško unaro, aukštaitiškos tradicijos“, – teigė ji.

„Manyje kaunasi du demonai, gerasis ir blogasis. Gerai jūs padainavote, nesakysiu nieko daugiau“, – prieš tai pakritikavęs choristų aprangą sakė Gintaras Rinkevičius.

Vėl komentuoti choro pasirodymą atsisakiusi R.Ščiogolevaitė Miai davė asmenišką patarimą: „Miai, kaip tikrai draugei, norėjau pasakyt, kad nesimatytų tavo veide nusivylimo po klaidelių, kurių visiems pasitaiko“.

Šampaninis Raigardo Tautkaus Kauno choras sulaukė daugiausiai komisijos komplimentų ir pelnė 39 komisijos balsus, kai panevėžiečiai pelnė 36, o marijampoliečiai – 35 balus.

„Man šiurpas bėgioja po kūną o tai būna labai retai“, – trumpai ir aiškiai savo poziciją išsakė R.Ščiogolevaitė.

„Galvojau, negi niekam neparašysiu dešimt? Vykusi kompozicija labai, liuks“, – apie kauniečius kalbėjo Z.Kelmickaitė.

Tuo tarpu dainų kūrėjas Gintaras Zdebskis R.Tautkui patarė geriau dainuojant liaudišką dainą nesėsti prie modernaus fortepijono – tai, G.Zdebsio nuomone, visai nederėjo prie kūrinio stiliaus.  

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Chorų karų akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Marijampoliečių pasirodymas

Antrasis marijampoliečių pasirodymas ir daina apie laisvę ir revoliuciją sulaukė komisijos komplimentų, kad tai buvo tikras choro pasirodymas, leidęs atsiskleisti visiems nariams.

Panevėžio choras buvo pagirtas už jaunatviškumą, autentišką energiją ir surinko visus komisijos aukščiausius įvertinimus. „Dainavo ne tik gerklėmis, bet ir akimis“, – gyrė G.Zdebskis.

Paskelbus tarpinius rezultatus paaiškėjo, kad žiūrovai labiausiai palaiko marijampoliečius ir jiems skyrė 14 787 balsus, 13 578 balsai buvo skirti kauniečiams ir 7 787 balsai panevėžiečiams. 

Kauno choras sulaukė komisijos balų maksimumo. R.Ščiogolevaitė pasidžiaugė, kad po šio pasirodymo paaiškėjo, kad Kauno choras atskleidė dar negirdėtų talentų.

„Kaunas, Kaunas, ir dar kartą Kaunas“, – po grupės „Queen“ dainų popuri negalėjo atsidžiaugti Z.Kelmickaitė.

Marijampolė paskutine daina laidoje pasirinko Eltono Johno kūrinį „Can You Feel the Love Tonight“. R.Ščiogolevaitei daina pasirodė vienodoka, pritrūko kulminacijos, spalvų.

„Marijampolės choras turi daug gerbėjų ir dainuoja visai Lietuvai. Dainavimas – į operinių chorų pusę ir gal tai yra visai nieko“, – komentavo G.Rinkevičius.

Mia ir panevėžiečiai su daina „Simply The Best“ G.Zdebskio nuomone susilaukė dvejopo įvertinimo – 10 turėjo atitekti Miai ir 6 chorui, kuris šioje dainoje buvo labai prislopintas.

„Choras buvo nužudytas“, – pritarė R.Ščiogolevaitė.

Paskutiniai tarpiniai žiūrovų balsavimo rezultatai parodė, kad marijampoliečių chorą aplenkė kauniečiai, o trečiojoje vietoje liko Panevėžys.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Chorų karų akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Kauniečių pasirodymas

Po paskutinio kauniečių pasirodymo komisija šiam chorui vėl negailėjo liaupsių. Pasak G.Zdebskio, šis pasirodymas vertas paties aukščiausio įvertinimo.

Susumavus komisijos rezultatus paaiškėjo, kad daugiausiai simpatijų sulaukė R.Tautkaus choras su 119 balais, Panevėžiui atiteko 112, o Marijampolei – 110 balų. Kauniečiai iš žiūrovų surinko 33 078 balsus,  30 865 pelnė marijampoliečiai, 20 559 – panevėžiečiai.

Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus paaiškėjo, kad pirmoji vieta atiteko kauniečiams, o iš kovos turėjo pasitraukti panevėžiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius