Šalia piliakalnių jis sutiko Kernavės muziejaus restauratorę Vasarę Ratkevičienę. Ji su dukra Emilija smagiai leido laiką čiuožinėdamos nuo kalnelio rogutėmis. Pakvietė prisijungti ir Liną. Visi smagiai pramogavo – čiuožė, sliuogė, lenktyniavo, išsivoliojo sniege – kol pavargo. Po žiemiškų linksmybių visiems norėjosi valgyti, praneša LNK.
Iniciatyvos ėmesi Linas ir nutarė pagaminti ką nors netradiciško. Juk senosios Lietuvos gyventojai vargu, ar ką nors žinojo apie ispanus, o ispanai – apie lietuvius. Kernavėje Linas gamino tradicinį ispanų patiekalą – paeliją.
Ispanai į paeliją deda įvairius produktus – vienoje keptuvėje gali atsidurti jūros gėrybės ir mėsa.
Kokius produktus ispaniškai paelijai naudojo Linas ir kaip jo sugebėjimus įvertino restauratorė Vasarė ir jos dukra Emilija, pamatysite penktadienį „Susitikime virtuvėje“ 18.35 val. per LNK.