-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“: prieš 10 metų nužudyto komisaro Sergėjaus Piskunovo mama iki šiol nesusitaikė su sūnaus mirtimi

LNK televizija tęsia ciklą „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“ apie „tulpinių“ nusikalstamo susivienijimo narius.
LNK televizija tęsia ciklą „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“.
LNK televizija tęsia ciklą „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“. / LNK nuotr.

Lietuvoje yra tik vienas miestas, kur ant teisėsaugos įstaigų sienų pritvirtintos tokio pobūdžio atminimo lentelės: „Čia dirbo pareigūnas, nužudytas nusikaltėlių“. Tas miestas – Panevėžys. Tokių lentelių tame mieste – dvi. Prokurorui Gintautui Sereikai ir policijos komisarui Sergėjui Piskunovui. O turėtų būti net trys. Nes kartu su komisaru 2000 m. lapkričio 5 d. vakarą, sodų bendrijoje prie Panevėžio, buvo nužudyta ir apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoja Vida Kazlauskaitė. Nužudyta tų pačių nusikaltėlių.

Ir dešimčiai metų prabėgus, abu nužudyto pareigūno tėvai tikino: kasdien, kiekvieną kartą paklausti apie tai, išgyvena tą patį siaubą. Išgirstą, kai jiems pranešė. Ir pamatytą, kai patys atvažiavo. Tą juodąjį pirmadienį, kurio niekaip nepavyksta ištrinti iš atminties. „Dešimt metų praėjo, o atrodo, aš tik dabar jį pradėjau laidoti. Savijauta ta pati. Kaip ir tada. Jis neišeina iš galvos. Tas vaizdas, ką tada pamatėme sode, neišeina iš atminties. Nelinkiu nė vienai mamai prarasti savo vaiką“, – kalbėjo nužudyto pareigūno mama.

Renkant medžiagą šiai istorijai, nusikaltimo tyrėjai parodė ir tai, kas liko neįsegta į baudžiamąją bylą. Apie visa tai išsamiau – laidoje. Užbėgdami už akių pasakysime tik tiek, kad iš karto po žudynių buvo žinoma, kad tai tie patys, dar nenustatyti nusikaltėliai, pagrobę Kiesus ir jų vairuotoją.

Iš mobiliojo ryšio operatorių buvo gautas pranešimas, kad žudynių metu ar iš karto po jų iš tos pačios sodų bendrijos buvo skambinta tuo pačiu mobiliuoju telefonu, kurį užpuolimo metu naudojo ir Kiesų pagrobėjai. Iš Panevėžio sodų buvo skambinta kita kortele. Todėl pradėta galvoti, kad mažeikiškių pagrobėjai ir pareigūnų žudikai gali būti tie patys.

Be to, nusikaltimo vietoje buvo rasta pamesta kepurė. Padaryta prielaida, kad vienas iš žudikų galėjo būti sužeistas ir griuvinėti, nes S.Piskunovas buvo iššaudęs visą savo pistoleto apkabą. Tas spėjimas vėliau pasitvirtino.

Apie visa tai, tik plačiau ir išsamiau – ketvirtadienį 19.10 val. žiūrėkite per LNK žurnalistinių tyrimų cikle „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“ su Egidijumi Knispeliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius