Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kasdienio Tanzanijos šeimų maisto paragavusi Beata Nicholson: „Skonis sunkiai nusakomas“

Pasivaišinusi kasdieniu daugumos Tanzanijos šeimų maistu – vandenyje virta kukurūzu koše – žurnalistė ir kulinarė Beata Nicholson neslėpė nuostabos: skonis ne tik prastas, bet ir patiekalo maistingumas labai mažas. Daugiau Beatos įspūdžių apie viešnagę skurdžioje Afrikos šalyje žiūrovai pamatys spalio 11 dieną vyksiančiame „Unicef“ šou „Už kiekvieną vaiką“.
Beata Nicholson Tanzanijoje
Beata Nicholson Tanzanijoje / UNICEF nuotr.
Temos: 1 Beata Nicholson

„Košę iš kukurūzų miltų Tanzanijos kaimų moterys ir vaikai valgo kiekvieną dieną. Toks patiekalas valgomas rankomis, masę suvoliojus į rutuliukus. Prie jų pridedamas padažas iš augalo, kuris primena pusiau kopūstus, pusiau špinatus. Skonis, tiesą sakant, ne stebuklingas, maža to, patiekalas nėra pakankamai maistingas, tad vaikai nuo jo maža teįgauna jėgų“, – pasakojo „Unicef“ misijos dalyvė B.Nicholson. 

Anot žurnalistės ir kulinarės, vos paragavusi tokio maisto, „Unicef“ komanda nusprendė padovanoti patiekalu vaišinusiai šeimai maišą kukurūzų miltų, kurie yra geresnės kokybės. „Tokiuose miltuose yra grūdų su luobelėmis, tad jie yra gerokai vertingesni. Labai liūdna, bet bent kiek geresnės kokybės maistas vietos šeimoms neįperkamas. Ir tai tik menka jų problemų dalis“, – sakė moteris. 

„Unicef“ ir TV3 misija Tanzanijoje, viename skurdžiausių šalies regionų Iringoje, vyko rugpjūčio 11-20 d. Atkreipti dėmesį į varganą vietos gyventojų kasdienybę ryžosi Beata Nicholson. Virgina Kochanskytė ir Giedrius Savickas. 

Jungtinių Tautų duomenimis, Tanzanija yra viena paskutiniųjų pasaulyje pagal pajamas vienam gyventojui – čia žmogus priverstas išgyventi už mažiau nei 2 dolerius per dieną. Ypač nuo skurdo kenčia moterys ir vaikai, masiškai mirštantys nuo maliarijos, ŽIV ir kitų ligų. Tanzanijos kaimuose pagimdžiusios mamos yra tokios išsekusios, jog negali maitinti kūdikių, tad šie neretai neišgyvena nė mėnesio. 

Apie „Unicef“ šou „Už kiekvieną vaiką“

Misija Tanzanijoje – tai trečiasis „„Unicef“ ir TV3 bendradarbiavimo vaisius. Jo kulminacija įvyks spalio 11 d., 19.30 val. TV3 tiesioginiame eteryje bei tiesioginiame TV3 play eteryje nuskambėsiančiame „„Unicef“ šou „Už kiekvieną vaiką“. Vakaro metu žiūrovai išvys ne tik įsimintinas akimirkas iš A. Savicko, B. Nicholson ir V. Kochanskytės viešnagės Tanzanijoje, bet ir stebės Lietuvos ir užsienio žvaigždžių pasirodymus. Jų tarpe bus ir tokios asmenybės kaip Janet Jackson, Klaudia Šifer, Bilas Geitsas. „Unicef“ taip pat vykdė misijas Kambodžoje ir Siera Leonėje. Po šių misijų buvo paaukota beveik pusantro milijono litų, nuo mirtinų ligų paskiepyta apie du šimtus tūkstančių vaikų.

Paaukoti Tanzanijos vaikams galima jau dabar. „Unicef“ primena, kad skambindami trumpuoju numeriu 1891 (5 litai), išgelbėsite vieno vaiko gyvybė, skambindami 1892 (10 litų) – dviejų vaikų gyvybes.

Jūsų dėmesiui – vaizdo siužetas iš Tanzanijos: 

VIDEO: Vaizdo siužetas iš Tanzanijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius