Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kėdainių miesto choras „Senamiestis“ publiką žavės nuoširdumu ir paprastumu

Muzikinio projekto „Chorų karai“ penktojo sezono premjera žiūrimiausios televizijos TV3 eteryje jau visai čia pat. Jai slapčiausius kozirius jau paruošę septyni galingi chorai. Ne išimtis ir Kėdainių miesto choras „Senamiestis“, kuriam vadovaus Arno Švilpausko „Daumantų kapela“.
Arnas Švilpauskas
Arnas Švilpauskas / TV3 nuotr.

Senamiesčio pavadinimą choras pasirinko neatsitiktinai, mat Kėdainiuose tai pati gražiausia vieta, traukos objektas, turintis ypatingą istoriją. „Mums, kėdainiškiams, tai yra miesto širdis – gyva, stilinga, originali ir labai miela. Mūsų choras taip pat bus toks. Kaip senamiestyje nieko negalima keisti be architekto leidimo, taip ir mes nedarysime nieko, kas kvepia kiču ar pigiu plastiku. Mėgstame tai, kas tikra. Tai galioja viskam – nuo žmogaus iki muzikos“, − sako choro vedlys Arnas.

Kėdainių miesto „Senamiesčio“ choras savo muzika sieks perteikti žymiai daugiau. „Stebinsim tuo, ko dabar labai trūksta mūsų kasdienybėje – nuoširdumu ir paprastumu. Jau pirmosios mūsų dainos žodžiai bus labai paprasti, tačiau jais nupasakosime būseną, kurią žmogus apibūdina „jaučiuosi lyg virš debesų“. Projekte būsime tie, kurie vers susimąstyti ir pagalvoti apie labai svarbius dalykus, tačiau tai darysime labai paprastai“, − atskleidė A.Švilpauskas.

Kėdainiškiai savo chorą apibūdina kaip itin jaunatvišką, energingą, veržlų ir labai tikintį savo sėkme. Vyriausiajam choristui 27-eri, o jauniausiai merginai – 15. Choro vadovo teigimu, čia susibūrė patys talentingiausi viso Kėdainių krašto jaunuoliai. Daugelis jų yra puikiai pažįstami kėdainiškiams kaip itin aktyvūs ir gabūs jauni žmonės, dažnai pasirodantys įvairiuose renginiuose.

Beje, šis choras turi ir ypatingą ritualą. „Jau po pirmosios repeticijos tapo įprasta, kad susitikus vieni su kitais būtinai apsikabiname. Turime jaustis tvirtai, vieningai, kaip už sienos“, − sako Arnas. Nemaža atrama šiam chorui bus ir choreografas Kęstutis Baranauskas, kuris kiekvienam pasirodymui yra parengęs po intriguojančią staigmeną. Kaip choras pasiruošęs „Chorų karų“ kovoms, kėdainiškiai galės pamatyti specialiai šeštadienį Kėdainių kultūros centre rengiamoje choro išlydėtuvių šventėje.

TV3 televizijos eteryje susikaus net septyni chorai: Astos Pilypaitės Alytaus miesto „Dežavu“ choras, Urtės Šilagalytės Vilniaus miesto choras „Atžalynas“, Eglės Jakštytės Utenos miesto „Laimės“ choras, Stano vadovaujamas senjorų „Lietuvos bočių“ choras, Kauno miesto „Žalgirio choras“, vadovaujamas vyrų vokalinio ansamblio „Quorum“, Kėdainių miesto choras „Senamiestis“, vedamas Arno Švilpausko „Daumantų kapelos“, bei Povilo Meškėlos ir Vlado Kovaliovo vedamas Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos choras.

„Chorų karai“ – jau nuo kovo 23 dienos sekmadieniais 19.30 val. tiesiogiai per TV3.

TV3 nuotr./2014 metų projekto „Chorų karai“ vadovai
TV3 nuotr./2014 metų projekto „Chorų karai“ vadovai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius