-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl rudenį skauda sąnarius?

„Jau kuris laikas labai skauda kelio sąnarius. Skausmas ypač sustiprėja lipant laiptais. Ar dar yra kokių vilčių palengvinti judėjimą ir sumažinti skausmus keliuose?“ – tai dažnas klausimas, kurį mes labai dažnai išgirstame iš mūsų tėvų ar senelių.
Nugara
Nugara / Photos.com nuotr.

LNK laida „Sveikatos ABC“ pasidomėjo specialistų, kodėl bėgant metamas daugelis mūsų neišvengiame sąnarių skausmų.

„Iš tokių nusiskundimų galima spręsti, kad žmogų vargina sąnarių artrozė, kaip ir daugelį pagyvenusio amžiaus žmonių. Bėgant metams, sąnarių paviršiai dėvisi, kremzlės dyla, siaurėja sąnariniai tarpai ir atsiranda skausmas, traškėjimas bei sunkumas lipant laiptais.

Sąnarių negalavimai ypač vargina šaltuoju metų laiku. Tuomet ne vienas iš mūsų skundžiamės sąnarių gėlimu, patinimu ar kitais nemaloniais simptomais. Dažniausiai tokius nemalonius sąnarių simptomus nulemia permainingas oras. Na, o pažeistas sąnarys, jo kapsulė ir raiščiai labai reaguoja į temperatūros ir drėgmės skirtumus – tai yra šaltas ir drėgnas oras nepalankiai veikia sąnarius.

Dar viena bėda – patirtos traumos. Joms išgijus sąnariai taip pat reaguoja į atmosferos pokyčius, kaip ir sergant sąnarių ligomis ar jų pradžioje. Sumažėjus atmosferos spaudimui bei padidėjus drėgmei, didėja sąnario kapsulės veržimas. Tai yra organizmas tarsi ginasi – sąnarius skauda, jie patinsta, vidinėje kapsulėje kaupiasi uždegiminis, o ne tepamasis skystis“, – pasakojo laidos svečiai.

Šiuo metu yra išties nemažai priemonių, galinčių pristabdyti sąnarių kremzlės irimą ir sumažinti skausmus. Apie tai – sekmadienį, „Sveikatos ABC“ laidoje 9 val. ryto laidos vedėja Rima Balanaškienė kalbėsis su laidos svečiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius