Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Lietuvos bočių“ chorui vadovausiantis Stano: „Šis choras tikrai išskirtinis“

Jau šį sekmadienį televizijos TV3 eteryje su trenksmu prasidės įspūdingas muzikos projektas „Chorų karai“. Septyni galingi chorai ir jų charizmatiški lyderiai jau pasirengę kovoti dėl geriausiojo vardo. Vienas jų – dainininkas Stanislavas Stavickis-Stano, penktame „Chorų karų“ sezone vadovausiantis chorui „Lietuvos bočiai“.
Stanislavas Stavickis-Stano
Stanislavas Stavickis-Stano / TV3 nuotr.

„Šis choras yra tikrai išskirtinis. Šiemet man teko džiaugsmas ir garbė į savo komandą suburti net 16 itin šarmingų senjorų. Visi jie nuostabūs žmonės, turintys labai įdomias gyvenimo istorijas bei didžiulę išmintį. Jauniausiam choristui – 65-eri. Čia yra ir visą gyvenimą dirbusių medikais, gamyklos darbuotojų, teisininkų, meno pasaulio atstovų ir kt. Chore vyraujanti atmosfera taip pat ypatinga − iš jų galima mokytis kas yra pagarba ir vertybės“, − savo komandą pristato Stano.

Įdomu, pasak Stano, tai, kad iš visos Lietuvos susibūrę choristai jau tapo puikiais draugais. „Po repeticijų, jei tik yra proga, visuomet švenčiami vardadieniai ar gimtadieniai, su gėlėmis, kalbomis ir deklamuojamomis eilėmis. O prie jų, žinoma, nepamirštant ir gardžiai kvepiančių lašinukų, namie ruoštos užkandos ar taurelės kitos liaudiško gėrimo“, − džiaugėsi choro draugiškumu jo lyderis.

Stano galima drąsiai pavadinti TV3 muzikinio projekto „Chorų karai“ veteranu. Be šių metų „Lietuvos bočių“ choro, jam iki šiol teko jau tris kartus vadovauti ypatingiems chorams – tarptautiniam, benamių bei Panevėžio moterų pataisos namų. „Visi jie buvo savaip išskirtiniai ir įdomūs. Jei reiktų rinktis kurį chorą burti dar ir po šio, turbūt beliktų ateivių“, − šypsodamasis sako Stano.

„Lietuvos bočių“ chorui jau sekmadienį prasidedančioms muzikinėms kovoms padeda ruoštis scenografė Marija Simona Simulynaitė.

TV3 eteryje iš viso pasirodys net septyni galingi chorai: Astos Pilypaitės Alytaus miesto „Dežavu“ choras, Urtės Šilagalytės Vilniaus miesto choras „Atžalynas“, Eglės Jakštytės Utenos miesto „Laimės“ choras, Stano vadovaujamas senjorų „Lietuvos bočių“ choras, Kauno miesto „Žalgirio choras“, vadovaujamas vyrų vokalinio ansamblio „Quorum“, Kėdainių miesto choras „Senamiestis“, vedamas Arno Švilpausko „Daumantų kapelos“, bei Povilo Meškėlos ir Vlado Kovaliovo vedamas Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos choras.

„Chorų karai“ – jau nuo kovo 23 dienos sekmadieniais 19.30 val. tiesiogiai per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius