-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmojoje LNK „Specialioje temoje“ Valdas Adamkus prisipažino „zuikiu“ prasmukęs į 1939-ųjų krepšinio čempionatą

Nuo nematytų šio krepšinio čempionatų užkulisių iki smagiausių su krepšiniu susijusių istorijų. Tokia bus pirmoji LNK diskusijų laida „Speciali tema“.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Rūta Mikelkevičiūtė ir LNK žinių tarnyba nusprendė pirmąją laidą skirti Europos krepšinio čempionatui. Į laidos premjerą susirinko ir krepšinio aistruoliai, ir krepšinio profesionalai. Žiūrovai laidoje išvys diskutuojančius legendinius krepšininkus Šarūną Marčiulionį, Sergejų Jovaišą, Valdemarą Chomičių, trenerį  Valdą Garastą, Prezidentą Valdą Adamkų, dirigentą Gintarą Rinkevičių, Brolį Pijų, viešųjų ryšių specialistą Mykolą Katkų ir kitus. Laida bus parodyta penktadienį, 19 val. 10 min.

Vieną smagiausių istorijų laidoje pasakos Prezidentas Valdas Adamkus. Kai Lietuvoje 1939-aisiais  buvo surengtos Europos vyrų krepšinio pirmenybės, Kaune sporto halė buvo tiesiog apgulta. Tačiau Prezidentui, tuomet trylikos metų berniukai, pavyko patekti į Lietuvos ir Suomijos varžybas, kuriose lietuviai įveikė svečius skandalingu rezultatu 112:9.

„Neturėjau jokios galimybės patekti į varžybas nusipirkdamas bilietą. Todėl prasmukau zuikiu“, – prisipažino Prezidentas Valdas Adamkus, aistringas krepšinio sirgalius.
 
Tačiau tuoj pat atsisukęs į „Specialioje temoje“ dalyvavusius Š.Marčiulionio krepšinio mokyklos auklėtinius, Prezidentas pridūrė: „Vaikai, taip nedarykite. Aš tuo nesididžiuoju“.

Prezidentas prisiminė, kad tąsyk lietuviai sirgo ir už suomius. Todėl, kad Suomija čempionate dalyvavo pirmą kartą, ir dar dėl to, kad Suomijos krepšininkai labai gražiai atrodė, vilkėdami baltus treningus.

Atviras Prezidento pasakojimas išprovokavo ir kitus „Specialios temos“ dalyvius smagioms istorijoms. Krepšinio veteranas Sergejus Jovaiša prisiminė, kaip tarybiniais laikais užsienyje prisipirko šunims skirtų konservų ir vaišinosi su komandos draugais prieš varžybas, o Š.Marčiulionis juokėsi prisiminęs, kaip virė dešreles viešbučio kriauklėje.

„Speciali tema“, skirta Europos krepšinio čempionatui – šiandien, penktadienį 19.10 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius