Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sporto klube moterys nenori persirenginėti kartu su transseksuale Agness Landau

Viename sostinės sporto klube su transseksuale Agness Landau besimankštinančios moterys nori ją išguiti iš persirengimo patalpų. Į vyrams skirtus persirengimo kambarius transseksualė nenori eiti pati, skelbia TV3 žinios.
Agness Landau
Agness Landau / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Agness Landau
Asmeninio albumo nuotr./Agness Landau
Asmeninio albumo nuotr./Agness Landau

Sporto klubas, kuriame yra patalpos vyrams ir moterims persirengti, situacijos į TV kamerą nekomentuoja, bet teigia, esą trečios patalpos – transseksualams, gėjams bei lesbietėms tikrai nerengs.

Tuo metu Lietuvos gėjų lygos atstovai aiškina, esą lietuviai turėtų būti tolerantiškesni. Jie mano, kad papildomos patalpos netradicinės orientacijos žmonėms turėtų būti rengiamos ne tik sporto klubuose, bet ir prekybos centruose, bankuose ar kitose viešose įstaigose.

Pasipriešinimo sulaukia ne tik sporto klube

A.Landau teigia nesuprantanti, kodėl Vilniaus Mindaugo gatvėje esančiame sporto klube prieš kelias dienas ją moterys išvijo iš persirengimo patalpos.

Pasak moterimi seniai svajojusios tapti ir neseniai padidinta krūtine viešai besidžiaugusios transseksualės, ji sportuoja daugelyje sporto klubų ir beveik visur moterų požiūris panašus.

A.Landau įsitikinusi, kad moterys pyksta, nes pavydi jai. Iš vyrų ji esą nė karto nesulaukė neigiamos reakcijos. Tiesa, eiti persirengti į jiems skirtas patalpas ji pati nenori. 

„Vyrai ne. Moterys buvo. O ką sakė? Vieną kartą buvo taip – sako, kaip tu gali persirenginėti kartu su manimi? Sakau, o ką? Jinai pradėjo tada sakyti man: „Oi, aš esu moteris, o tu buvai vyras, tu turi tai... kaip aš pasakysiu... gali stovėti ant manęs. Aš jai sakau, tu gal matai?“ Iš tikrųjų buvo labai nemalonu iš moters girdėti. Pasakiau jai tada, gal man baisu tave nuogą matyti“, – sako transseksualė.

Viešumo nebijanti moteris prieš kurį laiką žurnalistams skundėsi, jog užgaulių replikų yra sulaukusi ir kavinėse ar restoranuose.

Asmeninio albumo nuotr./Agness Landau
Asmeninio albumo nuotr./Agness Landau

Lygių galimybių kontrolieriai: „Skundų neturime“

Lygių galimybių kontrolieriai kol kas problemos nemato ir teigia, esą skundų dėl tokio elgesio nėra negavę. Todėl atsisako paaiškinti, kuriose rūbinėse turėtų persirenginėti transvestitai ir ar trečios rūbinės ar tualeto neįrengiančios įmonės ką nors pažeidžia.

Lietuvos gėjų lygos vadovas sako, esą bėda opi. Konkrečiai neapskaičiuota, tačiau, gėjų manymu, Lietuvoje galėtų būti apie 3000 lytį pakeitusių ar siekiančiųjų pakeisti asmenų. Tolerancijos tokiems žmonėms mūsų šalyje vis dar mažai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius