Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Apšvarintas Seimo narys Kongas: „Pirmiausia kaltinu savo aplaidumą“

Klaipėdos kavinėje apvogtas parlamentaras Vytautas Grubliauskas. 52 metų politikas, pravarde Kongas, prarado piniginę ir joje buvusius 2 500 litų.
Vytautas Grubliauskas
„Laikmetis toks, kad kriminalinių nusikaltimų daugės. Tam reikia ruoštis visiems, ne tik policijai“, – įsitikinęs V.Grubliauskas. / „Scanpix“ nuotr.

Seimo narys penktadienį išvyko dirbti į gimtąjį uostamiestį. „Turėjau darbų. Iš vieno susitikimo atėjau į kitą, po to turėjau eiti dar į trečią. Buvo tikra darbų virtinė“, – apie vakar dienos popietę portalui 15min.lt pasakojo V.Grubliauskas. Nukapoti pirštus gal ir turėtų prasmę. Manau, būtų pakankamai daug tokių Lietuvoje, – kalbėjo V.Grubliauskas

Vagis – akiplėša

Trimitu grojantis politikas prisimena kavinėje „Suvalkai“ lyg ir matęs įtartinus asmenis, tačiau siūlė nesistebėti, kad nesugebėjo iškart perprasti jų kėslų. „Mačiau, kad aplinkui sukiojasi. Bet už rankos nenutvėriau. Kavinėje buvau susitikęs su pažįstamais, kalbėjausi ir nelabai kreipiau dėmesį, kas aplinkui vaikšto. Juk ne ką nors sekti atėjau! Bet jei ateina į kavinę, užsisako ko nors, vadinasi, nebuvo visiškai asocialus žmogus. Sunku buvo tikėtis tokio akiplėšiškumo, bet, matyt, kažkas buvo labai išbadėjęs“, – kalbėjo 15min.lt pašnekovas.

V.Grubliauskas sėdėjo prie staliuko, o jo paltas su pinigine kišenėje tuo metu kabojo už dviejų trijų metrų. Kartu su solidžia suma grynųjų seimūnas prarado ir kelis šimtus litų kainavusią piniginę, tarnybinį pažymėjimą, kitus dokumentus.

Politikas svarstė: „Kažkas tapo laimingesnis. Nedorai, aišku, bet ką padarysi. Iš tikrųjų, tai gera pamoka, kad visus svarbius daiktus, tokius kaip piniginė, dokumentai, visada reikia laikyti prie savęs. Paprastai taip ir elgiuosi, tačiau šįkart, matyt, buvo tokia nesėkminga diena. Šiuo atveju pirmiausia kaltinu savo aplaidumą. Tai yra pamoka.“

Nusikaltimų daugės

Parlamentaras įspėjo, kad sunkėjant ekonominei padėčiai Lietuvoje bus vis daugiau ieškančių lengvo grobio. „Laikmetis toks, kad kriminalinių nusikaltimų daugės. Tam reikia ruoštis visiems, ne tik policijai“, – įsitikinęs V.Grubliauskas.

Kaip konkrečiai apsaugoti visuomenę ir kiekvieną jos narį nuo vagių?

„Šiais laikais pirštų kapoti gal ir nereikia, tačiau būtina prigriebti tokius veikėjus, kad negadintų nuotaikos ir, tiesiai šviesiai tariant, nevogtų. O nukapoti pirštus, jei tiesiogine prasme kalbėtume, gal ir turėtų kada nors prasmę. Manau, būtų pakankamai daug tokių Lietuvoje, apkapotais pirštais vaikščiojančių“, – kalbėjo nukentėjęs Seimo narys, su ilgapirščiais susidūręs pirmą kartą gyvenime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius