-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 16

30 beprotiškų ESPN prognozių artėjančiam NBA reguliariajam sezonui

ESPN krepšinio ekspertas Zachas Lowe pateikė savo kasmetinį 30-ies beprotiškų NBA prognozių bei spėjimų sąrašą. Jos nebūtinai išsipildys artėjantį sezoną, tačiau skaitytojams suteiks ne vieną temą pamąstymams, kol rimtos kovos JAV aikštėse dar neprasidėjo.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

1. Lokauto nebus

Gruodžio 15-ąją dieną NBA arba lygos žaidėjų asociacija turi galimybę nutraukti dabartinę bendradarbiavimo sutartį, tačiau naujas susitarimas turėtų būti pasiektas artimiausiu metu. Daugelis komandų vadovų nėra patenkinti, kad vasarą „Warriors“ papildė Kevinas Durantas, todėl galima tikėtis pokyčių algų kepurėje.

2. LeBronas Jamesas laimės MVP

Stephenas Curry ir K.Durantas sumenkins vienas kito galimybes tapti naudingiausiu, o Russellas Westbrookas bei Jamesas Hardenas su savo ekipomis nelaimės užtektinai rungtynių.

Retai MVP apdovanojimas atitenka žemesnę nei antrąją vietą savo konferencijose užimančių komandų krepšininkams, todėl tai smarkiai sumažina Paulo George'o, Kyle'o Lowry, Damiano Lillardo ar Anthony Daviso galimybes.

Realiausiais kandidatais tuomet tampa L.Jamesas ir K.Leonardas, tačiau „karaliui“ sužaidus užtektinai gerų rungtynių žurnalistai gali prisiminti ir jo fenomenalų pasirodymą 2016-ųjų finale.

3. „Jazz“ laimės 50 rungtynių

Jutos ekipos lyderis Gordonas Haywardas ko gero praleis pirmas 20 „Jazz“ reguliariojo sezono rungtynių, tačiau tai neturėtų sugadinti jų starto. Ekipa pasipildė ne vienu patikimu žaidėju, o atsarginių suolelis yra pakankamai ilgas puikiems metams.

4. „Rockets“ turės antrą geriausią puolimą NBA

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas

Jamesas Hardenas bus apsuptas fantastiškų metikų bei snaiperių, todėl Hjustonas Mike'o D'Antoni sistemoje turėtų spindėti. Žinoma, „Warriors“ aplenkt nebus, tačiau antra vieta „raketoms“ daugiau nei reali.

5. „Rockets“ per sezoną išmes daugiausiai tritaškių

2014-2015 m. sezone Hjustono klubas pasiekė išmestų tritaškių per sezoną rekordą, nes iš toli krepšį atakavo 2680 kartų. Tik „Rockets“ ir „Warriors“ perlipo 2500 tritaškių per sezoną ribą, tačiau artėjančiais metais šis rezultatas neabejotinai bus pagerintas.

6. „Heat“ noriai rinks pralaimėjimus

Patas Riley nesitikėjo, kad „didžiojo trejeto“ era baigsis taip greitai, tačiau metas judėti į priekį. Lengviausias būdas – išmainyti Goraną Dragičių ir palikti ekipos atakas organizuoti jauniems ir nepatyrusiems gynėjams.

„Heat“ už G.Dragičių yra atidavusi daugybę savo naujokų biržos šaukimų, tačiau jiems vis dar priklauso 2017-ųjų metų pirmasis pasirinkimas. Kitos vasaros biržoje turėtų būti gausu labai didelių talentų, todėl sprendimas pralaimėti atrodo daugiau nei logiškas.

7. „Clippers“ bus antri Vakaruose

„Scanpix“ nuotr./Chrisas Paulas ir Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Chrisas Paulas ir Jonas Valančiūnas

Netekusi Timo Duncano „Spurs“ pirmą sezoną turės apsiprasti, todėl į antrąją vietą konferencijoje šoktels „Clippers“. Los Andželo klubas vis dar išliko toks pat stiprus, o San Antonijaus komanda neteko savo ramsčio gynyboje.

8. Alanas Andersonas žais „Clippers“ starto penkete

Nėra geras ženklas, kad tai Los Andželo klubui yra pats geriausias variantas lengvojo krašto pozicijoje.

9. LaMarcuso Aldridge'o pavardė pasirodys ganduose apie mainus

Puolėjui šiuo metu 31-eri, o jo vertė rinkoje niekada nebus didesnė nei šiemet. L.Aldridge'ui yra 6 metais daugiau nei Kawhi Leonardui, o daugelis supranta, jog „Spurs“ yra vienu lygiu žemiau nei superkomanda iš Ouklando.

San Antonijaus klubas gali pasirinkti paaukoti šį krepšininką už naujokų biržos šaukimus arba jaunus talentus. Tokios NBA žvaigždės kaip L.Aldridge'as nori ne viena lygos ekipa. Kas žino, gal rizikingą sprendimą norės priimti „Raptors“, „Thunder“, „Rockets“ ar netgi „Mavericks“.

10. K.Leonardas trečią kartą iš eilės taps geriausiai besiginančiu lygos žaidėju

„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas

Žinoma, dideles galimybes turi ir Draymondas Greenas bei Anthony Davisas, tačiau „Spurs“ puolėjas vis tiek yra realiausias kandidatas. Tai būtų trečiasis toks prizas K.Leonardui, o su D.Howardu jis tuomet dalintųsi antrąją vieta visoje istorijoje pagal šį rodiklį.

Tik Dikembe Mutombo ir Benas Wallace'as yra iškovoję po keturis tokius trofėjus.

11. „Grizzlies“ ir „Mavericks“ nepateks į atkrintamąsias

Jeigu tarp aštuonių stipriausių Vakaruose patenka „Jazz“, tai reiškia, kad „Trail Blazers“, „Thunder“, „Rockets“, „Grizzlies“ arba „Mavericks“ į atkrintamąsias nepateks.

Memfio ir Dalaso klubai šiuo metu yra keliantys abejonių, todėl jie abu gali nuspręsti rinkti pralaimėjimus. Ypač jei sezonas bus pradėtas prastai.

12. „Kings“ išmainys Beną McLemore, Rudy Gay, bet pasiliks DeMarcusą Cousinsą

Abu žaidėjai jau seniai yra siejami su komandos pakeitimu, todėl tai turėtų įvykti šiemet. D.Cousinso vertė krenta kasmet, nes jo sutartis baigsis po dvejų metų, tačiau „Kings“ neturės drąsos su juo išsiskirti.

13. „Kings“ išsaugos savo rekordinę naujokų biržos seriją

Sakramento klubas jau penkerius metus iš eilės išsaugo savo pirmojo rato naujokų biržos šaukimą. Įdomu tai, kad jis nuolat yra išmainytas, tačiau lieka „Kings“ vadovams tik tuo atveju jei yra pirmame dešimtuke.

14. Giannis Antetokounmpo ir Karlas-Anthony Townsas debiutuos Visų žvaigždžių rungtynėse

AFP/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo

Abiems krepšininkams kelias į Visų žvaigždžių savaitgalį Naujajame Orleane bus nelengvas, tačiau NBA treneriai turėtų šiuos žaidėjus apdovanoti už jų talentą. K.A.Townsas jau dabar yra žvaigždė, o „Timberwolves“ turėtų kautis dėl patekimo į atkrintamąsias.

Tuo tarpu graikui dėl vietos tarp geriausių Rytuose reikės įveikti tokius žaidėjus kaip Paulas Milsapas, Hassanas Whiteside'as, Alas Horfordas, Andre Drummondas ir Dwightas Howardas.

15. „Jazz“ pratęs sutartį su Derricku Favorsu

Jutos klubas nori įrodyti G.Haywardui, kad ekipa nori kautis tik dėl pergalių, todėl pratęs sutartį su puolėju. Tai apdaryti galima bus jau šio mėnesio viduryje, todėl derybos prasidės jau netrukus.

16. G.Haywardas pratęs sutartį su „Jazz“

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Gordonas Haywardas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Gordonas Haywardas

Puolėjui yra 26-eri, o jis yra labai talentingas ir perspektyvus. „Jazz“ jam gali pasiūlyti daugiau pinigų bei penktuosius metus sutartyje, todėl žaidėjas turėtų pasilikti.

17. Naujoji NBA ir žaidėjų asociacijos sutartis didelių permainų neįves

Naujoje bendradarbiavimo sutartyje turėtų atsirasti geresnės galimybės savo komandoje išsaugoti didžiausias žvaigždes. Taip pat turėtų padidėti naujokų atlyginimai bei dingti galimybė atleisti žaidėją iš komandos ir pašalinti jo algą iš algų kepurės.

18. „Magic“ išmainys Nikolą Vucevičių

Orlando komanda šiuo metu turi nemažai aukštaūgių, todėl greičiausiai bus išmainytas būtent N.Vucevičius. Sunku pasakyti jo sekančią stotelę, nes NBA šiuo yra labai maža paklausa vidurio puolėjams, kurie yra silpnesni gynyboje.

19. „Trail Blazers“ sieks atlaisvinti algų kepurę

AFP/„Scanpix“ nuotr./Maurice'as Harklessas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Maurice'as Harklessas

Portlando ekipos vadovai tikrai nemokės milžiniškų mokesčių sekančius kelerius metus. „Trail Blazers“ išmainys vieną iš savo gerai apmokamų krepšininkų, nes paklausa jauniems ir atletiškiems žaidėjams yra labai didelė.

20. „Hornets“ puolimas patirs nemažą nuosmukį

Šarlotės klubo puolimo reitingas praėjusiais metais buvo devintas visoje NBA, tačiau vasarą „Hornets“ paliko Alas Jeffersonas, Courtney Lee ir Jeremy Linas. 2015-2016 m. sezone savo geriausius pasirodymus pademonstravo Kemba Walkeris, Nicolas Batumas ir Marvinas Williamsas, todėl vargu, ar tai pavyks pakartoti dar sykį.

21. „Nuggets“ ir „Raptors“ suks galvą, kaip prisivilioti superžvaigždę

Toronto ekipai reikia dar vienos superžvaigždės, jeigu jie nori pasipriešinti „Cavaliers“, o didžiausią skylė yra sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Tačiau Masai Ujiri išlieka atsargus, nes daugelis „Raptors“ gerbėjų bus laimingi antrąja vieta Rytų konferencijoje bei pralaimėjimu prieš Klivlando klubą.

Denverio komandos vadovai gali sugalvoti išmainyti Kennethą Fariedą ir Danilo Gallinarį, tačiau sunku pasakyti ką „Nuggets“ už juos galėtų gauti atgal.

22. Pratęstų sutarčių manija

„Scanpix“ nuotr./Stevenas Adamsas
„Scanpix“ nuotr./Stevenas Adamsas

Daugelis komandų norės iš anksto pratęsti sutartį su krepšininkais, kurie bus laisvieji agentai po šio sezono. Štai Z.Lowe spėjimai apie konkrečius žaidėjus ir jų galimybes pasirašyti kontraktus dar šiais kalendoriniais metais:

  • Stevenas Adamsas, Andre Robersonas ir Victoras Oladipo: „Thunder“ po šio sezono algų kepurėje turės mažiau nei 10 mln. JAV dolerių, todėl turėtų pratęsti sutartį su visais šiais žaidėjais. Vis tiek nieko geresnio gauti nepavyks.
  • Denisas Schroderis: sutarties negaus.
  • Kelly Olynykas: sutarties negaus.
  • Rudy Gobertas: pratęs sutartį.
  • Otto Porteris: sutarties negaus.
  • Kentavious Carlwell-Pope'as: sutarties negaus.
  • Michaelas Carteris-Williamsas: sutarties negaus, nes greičiausiai bus išmainytas.
  • Nerlensas Noelis: sutarties negaus.
  • Gorgui Diengas: pratęs sutartį, nes jis labai patinka Tomui Thibodeau.

23. „Celtics“ pirmaus lygoje pagal išprovokuotas klaidas

Pagal šią statistiką Bostono ekipa praėjusį sezoną buvo trečia ir atsiliko tik „Grizzlies“ bei „Rockets“. „Celtics“ vasarą pasipildė Alu Horfordu, o dar daugiau patirties turės Marcusas Smartas. Varžovų klaidos turėtų tik didėti, tačiau problema vis dar išlieka gynyba po krepšiu.

24. Kažkas pasirašys sutartį su Chrisu Boshu už lygos minimumą

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Chrisas Boshas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Chrisas Boshas

„Heat“ lauks iki kovo 1-osios ir nutrauks sutartį su C.Boshu, kad jis negalėtų rungtyniauti kitoje komandoje atkrintamosiose varžybose. Tuomet jo sutartis dings iš Majamio algų kepurės, o vasarą Patas Riley turės galimybę į Majamį vilioti superžvaigždes.

C.Boshas kitoms komandoms kainuotų juokingus pinigus, nes žaidėjas tiesiog nori rungtyniauti. Kas nors gali susivilioti tokia rizika, o jeigu puolėjas sužais 25 rungtynes, tuomet jo sutarties suma sugrįš į „Heat“ algų kepurę ir pridarys jiems daug problemų.

25. „Thunder“ fenomenaliai kovos dėl kamuolių puolime

„Thunder“ praėjusiais metais atkovojo 31,1 proc. savo nepataikytų metimų. Niekas nuo 2003-2004 m. „Jazz“ ekipos neatkovojo lygiai trečdalio savo netaiklių šūvių, tačiau tai bus įgyvendinta šiemet.

26. Allenas Crabbe ir Moe Harklessas praleis daugiau laiko starto penkete nei Evanas Turneris

E.Turneriui dažnai reikia kamuolio, o jo žaidimo stilius gali stipriai nesiderinti su Damianu Lillardu ir C.J. McCollumu. Puolėjas turėtų rungtynes dažniausiai pradėti nuo suolo.

27. Brandonas Jenningsas rungtynes starto penkete pradės bent 30 kartų

„Scanpix“ nuotr./Brandonas Jenningsas
„Scanpix“ nuotr./Brandonas Jenningsas

Šio įžaidėjo populiarumas Niujorke didėja su kiekviena diena. Jo vardą jau skandavo arenoje susirinkę žiūrovai, o dar net neprasidėjo reguliarusis sezonas. Nuolatinį nerimą kelia D.Rose'o sveikata, o B.Jenningsas taip pat gali geriau pataikyti iš toli.

28. Jordanas Clarksonas sugrįš į „Lakers“ starto penketą

Luke'ui Waltonui reikėtų nustoti šalia D'Angelo Russello leisti Lou Williamsą. „Lakers“ rungtynes turėtų pradėti J.Clarksonas ir nesvarbu kaip gynyboje kartu atrodys minėtasis L.Williamsas ir Jose Calderonas kildami nuo suolo.

29. Terrence'as Jonesas sužais puikų sezoną

Krepšininką nuolat kamuoja traumos, jo charakteris kelia nerimą, tačiau šis žaidėjas yra labai talentingas. Jis puikiai atrodė šalia Dwighto Howardo Hjustone, todėl gali neblogai derėti ir su Anthony Davisu Naujajame Orleane. Žinoma, jis tikriausiai šį puolėją keis nuo suolo, tačiau jie kartu sudarytų labai neblogą duetą.

30. Bobby Portisas gaus progą rungtynes pradėti „Bulls“ starto penkete

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bobby Portisas ir Kristapas Porzingis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bobby Portisas ir Kristapas Porzingis

Sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje greičiausiai rungtyniaus Nikola Mirotičius arba Taj Gibsonas, tačiau savo galimybės gali sulaukti ir B.Portisas. „Bulls“ labai trūks pataikymo iš toli, o antrus metus NBA pradėsiantis aukštaūgis turi labai taiklią ranką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius