Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 14

30 komandų per 30 dienų: pagaliau pergalėms pasiruošę NBA autsaideriai

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko daugiau nei mėnuo, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą akiratyje blogiausia praėjusio sezono ekipa, kuri pirmuoju naujokų biržos šaukimu pasirinko Beną Simmonsą.
Benas Simmonsas
Benas Simmonsas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 10-72.

Išvyko: Ishas Smithas, Isaiah Canaanas.

Papildė: Benas Simmonsas, Timothe Luwawu, Furkanas Korkmazas, Dario Šaričius, Jerrydas Baylessas, Geraldas Hendersonas, Sergio Rodriguezas, Brandonas Paulas.

Trumpai: „76ers“ reguliariajame sezone neiškovojo 20 pergalių jau tris sezonus iš eilės, o atkrintamosiose paskutinį kartą rungtyniavo 2012 metais.

Panašu, kad ilgas, skausmingas ir kankinantis Filadelfijos komandos atgaivinimo procesas pagaliau baigėsi. „76ers“ ekipos gerbėjai gali ramiau atsipūsti, nes per pastaruosius trejus metus ekipą papildė ne vienas perspektyvus ir jaunas krepšininkas.

Žinoma, galima diskutuoti apie tai, kad negalima taip „išmesti“ trijų sezonų ir specialiai rinkti vien pralaimėjimus, tačiau tai pagaliau gali duoti vaisių. „76ers“ sirgaliai greitai pamirš tragišką praėjusį komandos sezoną jeigu B.Simmonsas taps savo kartos Magicu Johnsonu, Joelio Embiido nekankins traumos, o Dario Šaričius įrodys, kad yra pasiruošęs rungtyniauti aukščiausiame lygyje.

Norint iškovoti NBA čempionų žiedus privalai turėti komandoje superžvaigždžių, o tokių galima rasti naujokų biržoje. Jokių garantijų nėra, tačiau sudėtyje nemažai jaunų talentų bei ateities šaukimų.

Pridėkime dar ir tai, kad „76ers“ jauniesiems ekipos žaidėjams moka gerokai mažesnius pinigus, nei reikėtų atiduoti už patyrusius veteranus. Tai reiškia, kad artėjančias vasaras Filadelfija gali medžioti elitinius lygos krepšininkus, o galų gale visa tai sukūręs Samas Hinkie atrodys kaip genijus.

Kalbant apie artimesnę ateitį, tai „76ers“ tiesiog nori pamatyti savo komandoje gyvybės ženklų. Jiems smarkiai padės B.Simmonsas, kurio aikštės matymas leis Jahlilui Okaforui turėti dar geresnį sezoną puolime. Savo individualiomis pastangomis antrametis praėjusiais metais per rungtynes rinko 17,5 taško.

B.Simmonsas turi tokių savybių, kurių neįmanoma išmokyti. Jis paverčia kitus aikštėje esančius žaidėjus geresniais, o tai pavers „76ers“ geidžiama stotele daugeliui NBA krepšininkų

Tačiau vargu ar B.Simmonso žaidimas bus labai įdomus žiūrovo akiai sezono pradžioje, nes visų akys kryps į J.Embiidą. Pastarasis dvejus metus nerungtyniavo dėl traumų, tačiau panašu, kad yra pasiruošęs debiutuoti stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.

Negana to, „76ers“ pagaliau pavyko prisivilioti D.Šaričių, kuris pastaruosius kelerius metus rungtyniavo Europoje. Be minėtųjų aukštaūgių komandoje taip pat yra ir Nerlensas Noelis, todėl priekinė linija yra gana perpildyta. Tačiau tai nėra labai jau didelė problema, nes treniruočių stovykloje galima įvertinti savo žaidėjus ir atlikti vieną ar kelerius mainus.

Tai, kas dar visai neseniai buvo beviltiška komanda, tapo daug potencialo turinčia ekipa. Naujasis generalinis vadybininkas Bryanas Colangelo turi nemažai dėlionės detalių, kurios jam padės pradėti naują ir daug žadančią „76ers“ erą.

B.Colangelo viską nori atlikti ramiai ir iš lėto, todėl vasarą nebuvo medžiojamos žvaigždės. Vietoje to ekipą papildė G.Hendersonas, J.Baylessas ir S.Rodriguezas, kurie brangiai nekainavo ir suteiks milžiniškos patirties jaunai sudėčiai.

Kam „taškytis“ pinigais, kai visi ir taip ateis pažiūrėti B.Simmonso žaidimo. Geriau palaukti, kol šis taps žvaigžde ir padės privilioti dar vieną aukšto kalibro krepšininką į Filadelfiją.

Pralaimėjimų serijos, patyčios ir nepatenkinti gerbėjai jau yra praeityje. „76ers“ turėjo vieną svarbiausių vasarų per pastaruosius metus, o tai jiems padės atversti naują puslapį savo komandos istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius