-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 27

Aikštėje siautęs Jonas Valančiūnas: „Anksti džiaugtis, laukia ilgas kelias“

Jonas Valančiūnas galingai pradėjo NBA sezoną – pirmose rungtynėse lietuvis užfiksavo karjeros rezultatyvumo rekordą, o „Toronto Raptors“ 109:91 įveikė „Detroit Pistons“. Pagyromis po mačo apipiltas JV išliko santūrus ir neskubėjo džiaugtis – laukia ilgas kelias.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA | „Raptors“ – „Pistons“ 109:91 | J.Valančiūnas 32 tšk., 11 atk. kam.

„Labai smagu pradėti sezoną gerai, labai gerai jaučiuosi žaisdamas taip, gera laimėti. Bet negalime per anksti džiaugtis, vis dar liko 81 rungtynes, prieš mus yra ilgas kelias“, – po rungtynių kalbėjo J.Valančiūnas.

Lietuvis antrą kartą prieš „Pistons“ klubą surengė rezultatyviausią karjeros pasirodymą. 2015 metų sausį pralaimėtose rungtynėse JV buvo įmetęs 31 tašką, o dabar pasižymėjo vienu daugiau.

„Jie turi puikius aukštaūgius – Drummondą, Baynesą. Jie yra fiziškai galingi, tikrai kovėsi gerai, tačiau mums pavyko jiems prilygti.

Turime kiekvieną naktį būti tokie susikaupę, tokie tvirti fiziški, tokie komandiški ir vienas kitą palaikantys. Šią naktį žaidėme kartu“, – kalbėjo Jonas.

Treneris Dwane'as Casey po mačo gyrė lietuvį už puikų žaidimą po krepšiu ir neskubėjimą, gerą situacijų išnaudojimą.

„Komandos draugai jam negailėjo kamuolio po krepšiu, Jonas puikiai išnaudojo tas situacijas, nepasimesdavo, neskubėdavo. Tai ir buvo raktas į jo sėkmę. Aš patenkintas, kad jis dažnai stojo prie baudų metimo linijos, pagavo ritmą puolime. Jis nebijojo kontakto“, – savo „centrą“ gyrė D.Casey.

VIDEO: Jono Valančiūno dėjimas per 221 cm ūgio Bobaną Marjanovičių

Pats J.Valančiūnas sulaukė klausimų ir apie prieš ketverius metus įvykusį jo NBA debiutą. Pirmą kartą po lietuvio „Raptors“ gretose jau pirmose rungtynėse startiniame penkete žaidė naujokas – tai buvo Pascalis Siakamas.

Iš Kamerūno kilęs krepšininkas pasižymėjo puikia kova po krepšiais – sugriebė 9 kamuolius.

„Čia prieš 7 metus? (šypsosi). Atsimenu, tai buvo puiki naktis. Dabar turime kitą naujoką, jis žaidė tikrai gerai, rinko kamuolius. Kai esi naujokas, turi į tai žiūrėti kaip į motyvaciją, kaip į galimybę, ne kaip į papildomą spaudimą“, – sakė JV.

VIDEO: Jono Valančiūno karjeros naktis NBA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius