-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 02

Alaus rungtynių metu vos neatsigėręs LeBronas sugadino J.Valančiūno sugrįžimą į starto penketą

LeBronas Jamesas trečiojo kėlinio pabaigoje ruošėsi įridenti dvitaškį su pražanga, tačiau po Serge'o Ibakos pražangos po krepšiu pritrūko centimetro tikslumo. Žaismingai nusivylęs „Cleveland Cavaliers“ lyderis prišuoliavęs prie šoninės linijos pačiupo iš arenos darbuotojos alų ir jau glaudėsi butelį prie lūpų. Žiūrovai Klivlande juokėsi. Čempionai palengva dominavo prieš „Toronto Raptors“ 116:105 (30;18, 32:30, 34:26, 20:31).
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ svečiuose neatsilaikė prieš „Cavaliers“ 105:116.
  • Serijoje iki 4 pergalių „Raptors“ atsilieka 0-1.
  • J.Valančiūnas sugrįžo į starto penketą ir pelnė 6 taškus.
  • L.Jameso sąskaitoje 35 taškai ir 10 atkovotų kamuolių.

Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijoje su „Milwaukee Bucks“ trejas rungtynes finišavęs ant atsarginių suolo, Jonas Valančiūnas sugrįžo į „Raptors“ starto penketą.

Tačiau LeBrono kompanija net nemirktelėjo lietuviui pasirodžius pradinėje rikiuotėje.

24-erių vidurio puolėjo pasirodymas buvo neryškus – 6 taškai (3/7 dvit.), 6 atkovoti kamuoliai, blokas, klaida ir 2 pražangos per 21 minutę.

Skeptikai, kurie nematė J.Valančiūno starto penkete serijoje su „Cavaliers“, galėjo trinti rankomis dėl savo teisybės – su 213 cm ūgio bokštu aikštėje „Raptors“ pelnė 21 tašku mažiau nei varžovai. Ir J.Valančiūnui buvo sunku padėti komandos draugams vaikytis priešininkų snaiperius – nuo įžaidėjo iki „centro“, kurie sumetė 14 tolimų metimų iš 34 (41,2 proc.).

Tik DeMaro DeRozano +/- rodiklis buvo prastesnis (-32).

O kitoje aikštės pusėje atsipalaidavęs LeBronas linksmino Klivlando publiką.

VIDEO: L.Jamesas per mačą vos neatsigėrė alaus

„Raptors“ trečiajame ketvirtyje buvo priartėję iki 7 taškų, bet tada NBA Karalius pataikė tritaškį. Netrukus jis komandos draugui sukūrė 3 taškų progą, vėl pataikė iš toli ir ruošėsi įridenti 2+1, kai, nepataikęs iš po krepšio, čiupo butelį iš moters.

„Žaidėme su puikia energija. Kadangi energijos lygis buvo toks aukštas, jis padėjo užmaskuoti ir kai kurias mūsų klaidas. Bet trečiadienį būsime kur kas geresni“, – įspėjimą Torontui siuntė LeBronas, baigęs mačą su 35 taškais ir 10 atkovotų kamuolių.

Dar prieš tai jis linksminosi mačo pradžioje paprašęs Kyrie Irvingo perdavimo nuo lentos. Įžaidėjas greitoje atakoje „paserviravo“ kamuolį pagal pageidavimą ir galingai sudrebinęs krepšį LeBronas kėlė sirgalius iš vietų.

VIDEO: L.Jameso dėjimas po perdavimo nuo lentos

4-0 „Indiana Pacers“ vyrus Rytų konf. ketvirtfinalyje nugalėję „Cavaliers“ nerungtyniavo savaitę, bet rūdžių jų žaidime nesimatė.

Pakiliai startavę „Cavaliers“ iššvaistė solidžią 18 taškų persvarą po „Raptors“ spurto 19:3 (41:39), tačiau, antrajame kėlinyje nesuklydę nė karto, pratęsė dominavimą aikštėje (62:48).

Nors „Raptors“ buvo geriau pasirengę stabdyti L.Jamesą nei pernai, kadangi sezono metu į komandą atsivežė gynybinius puolėjus Serge'ą Ibaką bei P.J.Tuckerį, LeBronas buvo tiesiog per geras.

„Jis yra jų žaidimo ašis. Jis įžaidėjas. Sunkusis kraštas. Lengvasis kraštas. Atakuojantis gynėjas. Jis yra viskas“, – komplimentų 13 metimų iš 23 pataikiusiam L.Jamesui negailėjo „Raptors“ treneris Dwane'as Casey.

Jo vyrai pirmąsias atkrintamųjų varžybų serijos rungtynes pralaimėjo jau 12 kartą per 13 rungtynių.

Ko gero, pralaimės ir kitas, jei nesutramdys L.Jameso, kuris bent 30 taškų atkrintamosiose varžybose pelnė jau 88 kartą, pavydamas Kobe Bryantą. Tik Michaelas Jordanas yra turėjęs daugiau 30+ rungtynių (109).

Beje, LeBronui betrūksta tik 25 taškų iki antroje rezultatyviausių atkrintamųjų varžybų žaidėjų sąrašo vietoje esančio Kareemo Abdul-Jabbaro (5762 tšk.).

Antrasis „Raptors“ ir „Cavaliers“ susitikimas – naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį 2 val. Lietuvos laiku.

„Raptors“: K.Lowry 20 (11 rez. perd.), D.DeRozanas 19, S.Ibaka 15, P.J.Tuckeris 13 (11 atk. kam.), N.Powellas 12.

„Cavaliers“: L.Jamesas 35 (10 atk. kam.), K.Irvingas 24 (10 rez. perd.), K.Love'as 18 (9 atk. kam.), T.Thompsonas 11 (14 atk. kam.).

VIDEO: Apžvalga: „Cavaliers“ dominavo prieš „Raptors“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius