Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 28

Anthony Davisas ir DeMarcusas Cousinsas: duetas, kuris kol kas neveikia

„New Orleans Pelicans“ komandą mainų būdu papildė vienas geriausių krepšininkų visoje NBA – vidurio puolėjas DeMarcusas Cousinsas. Daugelis tikėjosi, kad jis su Anthony Davisu sudarys nesustabdomą duetą baudos aikštėje, tačiau kol kas pergalių nėra. Negana to, buvęs „Sacramento Kings“ krepšininkas buvo suspenduotas artėjančioms rungtynėms, todėl savo naujajai ekipai padėti negalės.
Anthony Davisas ir DeMarcusas Cousinsas
Anthony Davisas ir DeMarcusas Cousinsas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Pelicans“ D.Cousinso „eroje“ jau sužaidė trejas rungtynes ir visas jas pralaimėjo. Šiuo metu Naujojo Orleano klubas yra iškovojęs 23 pergales, patyręs 37 pralaimėjimus ir nuo aštuntoje vietoje Vakaruose esančių „Nuggets“ atsilieka 3,5 rungtynėmis.

Negana to, dėl tos pačios vietos atkrintamosiose dar kaunasi ir „Timberwolves“, „Mavericks“, „Blazers“ bei „Kings“.

„Pelicans“ už D.Cousinsą paaukojo nemažai savo pagrindinės rotacijos žaidėjų, tačiau komandos vadovai ir gerbėjai tikrai tikisi iš savo klubo sėkmingos atkarpos prieš prasidedant svarbiausioms sezono kovoms.

„Bandysime greitai išsiaiškinti būdą, kaip žaisti su šia sudėtimi, – po mainų kalbėjo vyriausiasis treneris Alvinas Gentry. – Neturime labai daug laiko, todėl negalime daryti daug klaidų.“

Tačiau per pirmąsias trejas rungtynes rezultatai nedžiugina. „Pelicans“ puolimo reitingas nukrito nuo 102,3 iki 95,8, o gynybos reitingas nukrito iš aštuntosios vietos visoje NBA (104,7) iki dvidešimt šeštosios (112,9).

D.Cousinso žaidimas buvo itin nestabilus. Per pirmąsias rungtynes jis pelnė 27 taškus ir atkovojo 14 kamuolių, vėliau pelnė vos 12 taškų, o pastarajame mače prisirinko pražangų, tačiau sumetė net 31 tašką.

Anthony Davisas ir toliau renka neblogus skaičius, tačiau su didelėmis problemomis susiduria „Pelicans“ atsarginiai krepšininkai. Vienas buvusių ekipos lyderių Jrue Holiday iš žaidimo atakuoja vos 28,9 proc. taiklumu, o pagalbos iš kitų žaidėjų superžvaigždžių duetas nesulaukia.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jrue Holiday
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jrue Holiday

„Tai nauja komanda, – po trečiojo pralaimėjimo iš eilės ESPN teigė D.Cousinsas. – Mums reikia atrasti savo tapatybę. Tai užtruks.“

„Pelicans“ po D.Cousinso mainų itin nesiseka. Traumą patyrė bei buvo atleistas Omri Casspi, o vėliau komandą paliko ir Terrence'as Jonesas. Naujojo Orleano klubo vadovai pasirašė sutartį su Jarrettu Jacku ir Reggie Williamsu, tačiau šie kol kas taip pat nestebina.

D.Cousinsui ir „Pelicans“ reikia greičiau priprasti prie vienas kito, o „centras“ dėl peržengto techninių pražangų limito praleis artėjančias rungtynes.

„Kol kas krepšininkams nėra erdvės aikštėje, – analizavo Naujojo Orleano ekipos komentatorius Davidas Wesley. – Dvi komandos superžvaigždės nuolat būna po krepšiais, todėl niekas neturi erdvės prasiveržimams ar įkirtimams.

Jiems reikia būtinai išsiaiškinti, kaip tai pakeisti. Tačiau laiko dar yra.“

Žinoma, dar liko 22 rungtynės, tačiau konkurencija Vakaruose yra milžiniška. D.Cousinsui reikia nustoti ginčytis su teisėjais, o A.Gentry turi išsiaiškinti, kaip priversti savo superžvaigždes teisingai judėti aikštėje bei dalintis kamuoliu su kolegomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius